[ francesko totti @ 06.04.2009. 18:01 ] @
znam da je kabel ispravan jer sam ga provjerio odgovarajućim uređajem. sve je uredu s adresama,računalom, jer kad povežem s kraćim kabelom sve funkcionira. stvar je u tome što računalo pokazuje da je konekcija uredu, ali računalo ne prima signal... U statusu konekcije mi pod "activity" pokazuje received : 0 . ako neko zna rješenje-pomozite, unaprijed hvala
[ calexx @ 06.04.2009. 18:23 ] @
Možda konektor jednostavno ne legne dobro pa zbog toga ne radi, ako je kabl ispravan, onda nema drugog. Da li je kabl pravljen ili je kupljen gotov? Ukršten ili običan? Po kom standardu je napravljen? Fly ili Wall kabl? Kojim je odgovarajućim uređajem mereno?
[ francesko totti @ 06.04.2009. 18:31 ] @
kabel je pravljen. a ne znam po kojem standardu.uređaj za ispitivanje redosljeda parica. može li biti greška u kabelu koji uređaj nemože otkriti?
[ calexx @ 06.04.2009. 18:45 ] @
Teoretski može, postoje još neki parametri osim prostog merenja veze između pinova ... mada to može da bude uzrok lošeg rada a ne da ne radi uopšte. Da li je ukršten ili običan? Pogledaj da li je raspored kao što je ovde prikazano. Šta se njime povezuje?
[ francesko totti @ 06.04.2009. 19:04 ] @
kabel je ukršten,spojen isto kao i na slici, ali ja mislim da bi moglo biti do "lošeg rada", tako da ću još jednom probati to spojiti...pa ako bude problema ja se opet javim.hvala