[ bigguy @ 10.04.2009. 10:01 ] @
Imam dva ListBox-a i jedno dugme. Kada kliknem na to dugme selektovani items-i iz listBox1 popunjavaju listBox2. Kada popuni listBox2 item treba da se obrise iz listBox1 i to sam probao preko koda:

listBox1.Items.Remove(selectedItem);

, ali mi je tada izbaci gresku: "Items collection cannot be modified when the DataSource property is set."

Jasno mi je da se greska odnosi na to sto se listBox1 puni na osnovu DataSource ali da li postojili neka mogucnost da se ovo realizuje a da pritom prvo punjenje listBox1 ostane preko DataSource?

Ili ako mora DataSource da se ukloni kako da onda listBox1 punim sa podacima iz tabele, a pritom su ti podaci po njihovom broju promenjivi.

[Ovu poruku je menjao bigguy dana 10.04.2009. u 11:30 GMT+1]
[ sallle @ 14.04.2009. 22:32 ] @
ne treba da brises iz listbox-a, vec iz strukture za koju je bindovan listbox (ako je datatable ispod, deletujes red). verovatno ces preko bindingcontexta dohvatati koji red je u pitanju...
[ bigguy @ 15.04.2009. 07:06 ] @
Do tog sam i ja zakljucka dosao u medjuvremenu, ali tako mi se pojavljuje problem koji mi remeti dalji rad. Problem je sto mi on nakon ponovnog ucitavanja u takvim uslovima ucita stanje koje je bilo nakon promena. Meni je nakon pritiska OK dugmeta potrebno da se listBox1 puni sa items-ima kao i iz predhodnog pokusaja, to jest, npr. u listBox1 imam 1,2,3 itmes, selectujem npr. 1 item i nakon pritiska dugmeta ">" on se prebacuje u listBox2, a taj item iz listBox1 ne staje samo prividno kako nebi narusio osnovu DataSource (najvise bi mi odgovaralo da mogu da sakrijem taj item u listBox1 sa Hide, ali ne znam kako?! :-o ). Nakon pritiska dugmeta OK items-i iz listBox2 se ubacuju u bazu, a items-i iz listBox1 se vracaju na stanje pre prebacivanja.

Da li je ovako nesto moguce uraditi?