[ fole13 @ 10.04.2009. 16:34 ] @
Pozdrav svima imam instalirana dva Xp sistema jedan koristi buraz jedan ja,e sad mene interesuje,kako da ne unistim njegovu partijicu a da dignem sistem na partijici C.Jednom sam to uradio formatirao partijicu C digao sistem kad vidi belaja nema njegovog sistema tacnije partijica D se vidjela jedino kroz My computer nije je bilo u botanju,sto hocu reci da je aktivna bila samo partijica C.Pa ako bi neko mogao da napise kako da dignem sistem a da se ovo ne desi bio bih jako zahvalan
[ zonic @ 10.04.2009. 18:13 ] @
Mislim da bi najbolje bilo da zamenite particije pa da XP tvog brata bude na C a tvoj na D ( ako ti vise eksperimentises ) onda nema bojazni da ces mu unistiti boot do njegovog windowsa ovako mislim da nece moci , jedino da posle instalacije povratis nekim softverom prvobitni boot .
[ casper.link @ 10.04.2009. 18:29 ] @
Zar nije moguce to popraviti iz recovery console sa fixmbr i fixboot? Ja to nisam nikad radio na XPu pa ne znam postupak ali mislim da bi to moglo pomoc, ako se ne varam. Ispravite me ako grijesim.
[ Zoran Rodic @ 11.04.2009. 10:17 ] @
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional in Partition 1" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional in Partition 2" /fastdetect

Ovako treba da izgleda tvoj boot.ini kada imaš instalirana dva XP-a na dve particije na jednom disku.
Boot.ini se edutuje :

Desni klik na My Computer ==> Properties ==> Advanced ==> Settings u delu StartUp and Recovery ==> EDIT
[ fole13 @ 11.04.2009. 11:10 ] @
evo kako je kod mene

Code:
[boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /noexecute=alwaysoff
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /noexecute=alwaysoff
[ dragan1983 @ 28.04.2009. 18:16 ] @
Pazi ovako. Imao sam snimljen XP na particiji C: pa sam onda snimio sedmicu na D: particiju, s' tim sto je xp 32-bitni a sedmica 64x, pa sam onda zbog virusa ponovo presnimio xp i tada mi se izgubila sedmica, pa sam probao sa ovim vasim uputstvom i nisam nista uspeo. E sad snimio sam ponovo sedmicu i sad sve radi ali mi je virus naceo xp pa bi sad ponovo da snimim xp. Kako to da uradim a da mi se ne izgubi sedmica. Trazio sam po forumu ali nisam nista nasao.
[ Zoran Rodic @ 28.04.2009. 20:48 ] @
Citat:
dragan1983:  Kako to da uradim a da mi se ne izgubi sedmica.

Ukloni virus ili šta je već u pitanju.
Vrlo ih je malo zbog kojih je nužno ponovo instalirati sistem

[ bojch @ 06.05.2009. 07:36 ] @
Sa VistaBootPro možeš posle nove instalacije XP podesit boot loader u sedmici ili Visti. Sasvim lepo radi iz Windows XP.