[ kabilja @ 03.12.2003. 16:01 ] @
Da li neko moze da mi pomogne oko instalacije SuSe distribucije Linuxa (skoro potpuni duduk sam kad je u pitanju Linux).Preda mnom su se nasla 5CD i sad je pitanje kako ih iskoristiti.Problem je sto na mojoj, moze se reci sada i ispod prosecnoj masini, CPU 750Mhz, 256MB RAM itd itd..., sada se nalazi WinXP na oko 20ak GB HDD.Sledeca particija je skladiste za sve i svasta isto oko 20ak GB, znaci bez OS.Ostatak diska prazan ali sam uz pomoc Partition Magic napravio particiju za SuSe i to LinuxExt2 od oko 5GB i pored nje Linux Swap oko 1GB (negde sam procitao da tako treba, nemojte samo da mi se smejete). Ubacim ja prvi od tih pet diskova, podesim sistem da se podigne sa CD i pojavi se graficki interfejs SuSe instalacije, nekoliko opcija datih izmedju ostalog jel'te i opcija za standardnu instalaciju.Kliknem ja na to i on tu krene nesto da radi i odmah prekine i razlog je cini mi se problem sa monitorom posto ispisuje na ekranu nesto Sync blabla (inace imam Samsung15"). E sad kad bi se vratili na onaj prvi kontakt sa SuSe instalacijom izmedju svih ponudjenih instalacija ima i opcija Driver Update, koju sam pokusavao da iskoristim ali dzaba (kapiram da na ovih 5CD imaju driveri neki). Znaci ono sto molim ovde ljude koji su experti za Linux i koji su se susretali sa instalacijom SuSE Linux-a jeste, ne da mi sad vi pisete i da vam oduzimam vreme kako korak po korak da instaliram ovo cudo vec bar neka korisna adresa na kojoj bih mogao da nadjem resenje za moj problem. Unapred zahvalan svima, i onima koji su samo procitali moj problem i onima koji su radi pomoci. |