[ wlado_T2 @ 13.04.2009. 18:59 ] @
Ljudi molim Vas da mi pomognete, naime imam aolynk dr814q adsl modem(telekom), i posto imam tri racunara u kuci, kupio sam d link DI-524 wireless router, dakle mrezu sam napravio, i sva tri racunara+mobilni telefon koriste wireless, znaci ni jedan racunar mi nije povezan kablom za bilo koji od dva routera, imao sam velike probleme sa torentom, ali ni sam ne znam kako, i sta sam uradio, sada pokazuje da mi je port za torrent otvoren, i torrent super radi, mada mi software koji checkuje portove prijavljuje da nije otvoren port.... sada sam kupio original igru, i zeleo bih da je igram online, kad pocne igra, izbaci me, could not connect to other players...otkrio sam da je problem naravno otvaranje portova za tu igru.... kako da podesim mrezu da mogu da otvorim portove, znaci ja nemam lan, na svakom racunaru imam samo wireless connection, i svi hvatamo signal sa wireless routera, internet mi radi, ali kad udjem u opcije telekom modema, ne da mi da otvorim portove za odredjenu IP adresu....posto mi je obtain automatic ip, zanimam me da ti moram da stavim staticku(wireless connection), to sam probao ranije, ali mi internet nije radio... tu sam procitao na forumu da treba da otpustim DHCP sa wireless rutera(dlink), kada to uradim, moram da pravim mrezu ispocetka sve se sleshi.... ako iko ima bilo kakav predlog, hvala unapred, telekom call servis mi pomaze ko mrtva macka... |