[ Munja666 @ 15.04.2009. 00:00 ] @
Nakon sto sam pre nekih desetak dana resetovao laptop,vise nikad nisam bio u mogucnosti da pokrenem isti.Naime prilikom boot-ovanja XP-a nakon Windows logo ekrana laptop se izgasi sam od sebe.Pritom ne prijavljujući nikakvu gresku ili da nedostaje neki sistemski fajl.Potom sam pokusao reistalaciju istog,ali je laptop poceo da odbija i pokretanje i instalacijonog diska,odnosno dođe donekle sa pokretanjem diska,učitavanjem XP instalacijonog menadzera i tu se sam od sebe iskljuci.Isto tako odbija duze zadrzavanje u BIOS-u,nakon cega se i tu gasi.Takodje ne prihvata boot-ovanje hiren's boot cd-a i bilo kakvog softvera namenjen Windows platformi. Dok recimo ,Linux (Ubuntu) radi bez ikakvih problema,kako boot-ovanje sa live DVD-a,tako i sama instalacija koju sam odradio i sa koje sad ovo pisem. Pomislio sam da je problem u hardveru,jer se laptop u predelu tastature tačno iznad procesora dosta vreliji nego ranije sto je bio,ali cuje se da radi cooler. Ne znam da li Ubuntu koristi sve resurse koje koristi Win pa zato Xp nemoguce instalirati,ali Ubuntu radi bez ikakvih problema vec nekoliko dana,dok nista drugo pa cak ni bootovanje DOS sa CD-a nece da radi! Je l ima iko ideju u cemu je problem,cak sam nekako i uspeo da flash-ujem BIOS iz DOS-a,nema sta nisam probao i dalje sve isto,radi samo Ubuntu i sve na njemu??? |