[ kovach @ 03.12.2003. 22:28 ] @
IMAM VELIKI PROBLEM, I STVARNO BI MI DOBRO DOSLA SVAKA RASPOLOZIVA POMOC. Moram da napisem softver u programskom jeziku C ili C++ koji ce da cita i na ekranu ispisuje stanja na serijskim portovima (COM1, COM2, COM3 ili COM4).Podaci ce na serijski port stizati sa mikrokontrolera AT89C2051.Problem je u tome sto Borlandov C++ 5.0 nece ni da startuje neke programe koje sam uradio, zato sto ne nalazi potrebne datoteke (npr. bioscomm.h), a ja sam i tu i slicne datoteke koje on NE nalazi pronasao u nekoj strucnoj literaturi.Meni se sve vise cini da ova i neke druge datoteke ne mogu da rade pod Windows operativnim sistemom, pa sam razmisljao da pokusam da downloadujem C koji radi u DOS OS jer mi jedino ta varijanta ostaje otvorena.Negde sam cuo da je to C v3.5 .Ako neko zna bilo kakvo resenje za ovakav problem, a da je resivo u C,C++,Asembleru,Paskalu ili C++builderu 5 (znaci, resenje ne mora biti striktno vezano za C jezike) neka mi javi, bio bih mu veoma zahvalan.Takodje me interesuje i koja to verzija C programskog jezika radi i u DOS-u i u Windows-u, a ako takva ne postoji onda da samo radi u DOS-u. HVALA |