[ miko.s @ 15.04.2009. 18:35 ] @
pozdrav svima! pred par mjeseci sam instalirao apache, mysql i php na server, sve u cilju hostanja stranica. za sada od toga nema ništa, hostam hrpetinu fajlova (običan folder list). zanima me kako početi. htio bih napraviti web site sa par informacija , sve skupa možda 3-4 stranice, sa nekakvim pomičnim menijem s lijeve ili gornje strane (to mislim da mogu sve napisati u dreamweaveru , nadam se barem, jer znam samo osnove html-a). i onda negdje u tom meniju link na "forum" , gdje bi se onda korisnik preusmjerio na nekakav forum kojega kanim instalirat. zanima me kakav forum odabrati, nekako mi paše vbulletin jer administriram 2 takva foruma i znam kakav je Cp. ono šta me brine je ilegalnost toga, ne želim riskirati sa nekim kaznama, a dati 180usd za forumsku skriptu neću. to će biti obična mala osobna stranica sa pripadajućem forumom za prijatelje. ali bit će na netu i već smo odabrali domenu, samo još neznamo gdje ju zakupiti, preferiram dyndns ali nije obavezno. i sad me zanima kakve su sankcije ako koristim piratsku verziju vbulletina, ili da ipak odem na phpBB skriptu? zanima me vaše mišljenje, i molit ću vašu pomoć oko toga. instalirao sam i phpmyadmin, i još se bakćem s njim oko nekakvih konfiguracija (to mi je sve novo, prvi put se susrećem s time). bitno mi je da internet useri ne vide myadmin config fajlove, kako da to izvedem? i da umjesto folder listinga automatski ih se preusmjerava na index stranicu? brdo pitanja, ali stvarno bi mi trebalo malo pomoći oko toga. neće to biti nikakva velika stranica, stvarno sitnice, kanim objavljivati materijale za faks (to trenutno radim preko ftp servera, ali kad dignem stranicu ću ih uploadati na rapidshare da si oslobodim bandwidth za stranice) a na forumu obična diskusija između nas ekipe sa faksa, ne očekujem više od 15 istovremenih korisnika, a za to bi pol megabita koliki mi je uplink trebalo biti dosta. nemam uvjete za veći bandwidth. hvala |