[ digisat @ 19.04.2009. 04:08 ] @
Imao sam priliku da naidjem na web sajt proizvodjaca ovog linux resenja to jest PBX i VOIP telefonij kao i call centar. Pa pozovam sve koji su imali neka iskustva ili probleme u vezi sa ovim PBX / voip proizvodom da daju savete i pomoc u resavanju raznoraznih problema.

Evo ja vec nekolko dana se bavim problematikom kako instalirati ISDN PCI karticu firme OpenVox B100 i nikako da mi uspe, a bas sam se grdno nameracio.

Hteo bi da pohvalim ovaj softver to jest softverski paket jer mi se cini da je u nekim svojim opcijama cak i bolji od sebi slicnoga TRIXBOX-a.

Po meni jedna od boljih stvari koje Elastix ima je web editor sistemskih fajlova, tako da ako dreba proveriti sta pise u nekom od konfiguracionih fajl, onda ne treba se patiti sa radom u komandnoj konzoli u linuxu.

Takodje ovaj paket ima opciju hardwer detect koji moze da pokaze kada je hardver ok ili ne i da ispise poruku i o cemu se radi.

Da se vratim sa pocetka ove price na onu ISDN karticu za pocetak da postavim pitanje;

Da li se ta katica treba staviti NT ili TE mod kada se povezuje sa ISDN uredjajem firme INTRACOM inace je uredjaj sa zaobljenim ivicama to jest noviji model, i kako treba da budu ukljuceni SW prekidaci na kutiji.

Znaci za neki pocetak hocu da napravim da sa kompijutera i ELASTIX-a izadjem na teledonsku ISDN liniju i da mogu da pozivam brojeve kao i da sa te ISDN linije na kompijuteru preko softvera X-LITE imam dolazne pozive.

Naravno za one kojie neznaju o cemu pricam vise detalja mogu videti na http://www.elastix.org/
pa srecno.