[ inostranac @ 21.04.2009. 19:09 ] @
Pozdrav svima!

Pravim jednu desktop aplikaciju u Javi (Swing), koja treba da cuva razne podatke u bazi i da ih iz iste cita. (wow )

Novi zahtev je da ta aplikacija treba da ume da radi sa raznim bazama (Hibernate), tj. distribuira se sa jednom konekcijom koju kupac izabere (npr. MySQL, "default" parametri), ali ista ta aplikacija mora da omoguci korisniku pravljenje novih konekcija (driver, url, port, user, pass...). Da li je to veliki problem i da li znate neki dobar materijal ili tutorial, koji bi mi sa tim pomogao?

Unapred hvala!
[ gajo2 @ 21.04.2009. 20:39 ] @
Nije veliki problem, tj. dosta jednostavno mozes da zatvoris prethodnu konekciju i otvoris novu. Ne vidim zasta ti treba tutorijal...
[ zmau @ 21.04.2009. 22:30 ] @
Gde inače držiš te parametre ? Ako su (kao što je običaj) u tekstualnom fajlu, samo dozvoliš korisniku da edituje taj fajl. (Ako ti je frka da će da zabrlja, uvek možeš da napraviš posebnu aplikaciju kroz koju će korisnik (ograničeno) da menja parametre.)
A ako su ti parametri zakucani u kod, izmeni kod da čita parametre iz fajla :). Ili ti je baš to problem ?
[ Radovan__III @ 22.04.2009. 08:49 ] @
nema potrebe za komplikovanjem tools>options ili edit>preferences pa ga pusti da izabere iz nekog menija
[ inostranac @ 22.04.2009. 14:45 ] @
Hvala na odgovorima!

Moram priznati da ne volim da postavljam pitanja na temu o kojoj ne znam apsolutno nista, pre nego sto sam nesto iscackam, ali eto, iskrsao mi je taj Hibernate, pa sam hteo, pre nego sto pocnem da ucim, da se orijentisem sto se tice tezine problema i vremenske zahtevnosti. Dakle, ako kazete da nije tesko, onda nije tesko...
Inace, poceo sam da citam "Java persistence with Hibernate". Ako znate neki bolji izvor informacija, recite...

Unapred hvala!
[ gajo2 @ 23.04.2009. 06:48 ] @
Ja sam naucio citajuci njihov sajt, mislim da ti ne treba vise od toga