[ Pharos @ 21.04.2009. 21:38 ] @
Potreban mi je program koji će mi extractovati sve ikonice iz nekog programa.
Na internetu sam nalazio razne programe od freeware do shareware verzija, ali sve vade samo glavnu ikonicu (ona koja nam je prikazana na desktopu ili gde se već fajl nalazi).
Meni treba program koji će izvući bukvalno sve ikonice koje se nalaze u programu (na menijima, buttonima, etc).
Da li imate iskustva sa programima ovog tipa?
[ Flash411 @ 21.04.2009. 23:18 ] @
Proguglaj "resource hacker".
[ Pharos @ 21.04.2009. 23:38 ] @
Probao sam i njega ali nazalost ista situacija kao i sa prethodnim programima.
[ Catch 22 @ 22.04.2009. 00:44 ] @
Citat:
Pharos: ...Meni treba program koji će izvući bukvalno sve ikonice koje se nalaze u programu (na menijima, buttonima, etc)...

Bojim se da to sto si ti zamislio ne postoji!
Ikonice iz pojedinacnih dll / exe fajlova mogu da se izvuku raznim utility programima, ali to sto bi ti zeleo verovatno uopste nije moguce...
[ Pharos @ 22.04.2009. 06:58 ] @
Pa neka taj toolic vadi ikonice iz pojedinacnih exe/dll fajlova, ali neka izvadi vise od jedne :) Znam kad napravim prostu .NET aplikaciju bez ikakvih dodatnih .dll fajlova, da su sve ikonice embedovane u tom .exe fajlu, ali ne znam pomocu cega da ih izvucem.
[ X Files @ 22.04.2009. 07:32 ] @
Pored pomenutog Resource Hackera, postoje i drugi programi za ekstrakciju ikona i ostalih resursa (menija, dijaloga, string tabela, ...).

Svi oni naravno da 'vade' više od jedne ikone.

Razlozi zbog kojih nisi u stanju da ekstrahuješ ostale stvarčice koje te zanimaju mogu biti u tome što:

- konkretni mehanizam smeštanja/učitavanja/pridruživanja bitmapa različit od standardnog
- EXE program ima dinamički dekompresor, kao što ga ima recimo Total Commander

( inače, ova tema se po formi graniči sa Pravilnikom, pa pripazi kako dalje postavljaš pitanja :D )
[ X Files @ 22.04.2009. 07:49 ] @
Malocas sam probao pomenute programe, "PE Explorer" zavrsava posao (pod uslovom da nije jedna od stavki koje sam vec pomenuo).

Tebi treba otprilike ovo:

1) Ucitaj fajl
2) Resource Viewer/Editor
3) Save Multiple Resources at Once
(tu cekiras sta te zanima)
[ Pharos @ 22.04.2009. 18:07 ] @
Probao sam i PE explorer i ne može da izvadi ikonice iz najjednostavnije .net aplikacije.
Čak prilikom otvaranja pojedinih programa sam dobijao grešku:
Citat:

Errors detected! File opened in SAFE MODE.
[ X Files @ 22.04.2009. 18:43 ] @
Ja imam verziju 1.96 i ona radi sasvim Ok, doduse za Win32 aplikacije.

Provericu je za .NET, mozda .NET jos nije podrzan u potpunosti.
[ dr zsz @ 24.04.2009. 15:13 ] @
Cini mi se da imas problem jer je "exe" fajl zapakovan-zasticen exe kompresorom koji resource hacker i pe explorer neprepoznaju. Postoji nacin al... ovde po pravilniku neces dobiti odgovor.
[ calexx @ 24.04.2009. 16:43 ] @
Nekada je Microangelo bio popularan, sad sam ga probao, samo u fajlu nero.exe je prikazao 221 ikonu.