[ Pkt @ 22.04.2009. 18:32 ] @
Tačno tako, oba sajta koje hostujem kod OKLOPA (prokletog), su mi uhakovani. Kako mogu da znam koji su sve sajtovi hostovani na serverima OKLOPA. Da li postoji neka mogućnost da se to sazna. Treba mi to da bih video da li su samo moji sajtovi uhakovani (deface-ovani) ili svi na tom serveru. Oklopov sajt radi normalno.

Sada ne mogu da se ulogujem ni u cPanel niti mi radi FTP konekcija!

Šta bi mogao na bude propust na sajtu pitam se ja sad! Sajtovi su bili minimalno dinamički. Na jednom je bila forma za kontakt i to je cela dinamika, a na drugom se iz foldera na serveru učitavale i prikazivale slike???
[ srpsko gradjevinarstvo @ 22.04.2009. 19:45 ] @
www.susjedi.com.hr

ukucaj svoj sajt i vidi..ima sigurno još sajtova tu
[ Pkt @ 22.04.2009. 20:34 ] @
Hvala za link. Čoveče, pola od ovih sajtova koji su mi susedi je uhakovano!!! Kako to može da se desi? To znači da su provalili šifru oklopovu za whcms???
[ Dusan Filiferovic @ 22.04.2009. 21:00 ] @
Ne vidim razlog za sve ove reci iznad, da si citao obavestenja oklopa na sajtu (http://sr.oklop.zoki.com/announcements.php) znao bi sta se desava ;).
[ Stefan Jocic @ 22.04.2009. 21:07 ] @
Za ove stvari ni Oklop nije kriv, trebate imati strpljenja...
[ SpLaSh89 @ 22.04.2009. 22:27 ] @
Oklop je bas na meti hakera u poslednje vreme. A i nemaju bas neke srece. Sve im nesto ne ide. Ali slazem se sa prethodnim postom... nisu oni krivi.
[ Pkt @ 22.04.2009. 23:33 ] @
Nisam čitao obaveštenja Oklopova. Kontaktirao sam hakera koji je deface-ovao sajtove i koji je ostavio svoj e-mail. Pitao sam ga da li je iskoristio neki moj propust u PHP kodu (tada još uvek nisam znao da nisu samo moji sajtovi napadnuti) i evo šta mi je napisao.

Citat:
Hello , bro.
I'm so sorry for the hacking bro. .. I'm not targeting your site only I'm targeting the whole server .. so , I'm not deleting the files only create new index * .. your files safe
and .. about my hacking is for political issues that's all .. you can read about me from the WORLD NEWS:

http://blogs.zdnet.com/security/?p=1788
http://europenews.dk/en/node/13361

The Server that your site inside it :
http://www.zone-h.org/archive/ip=67.215.4.126

You can check the servers :
http://www.zone-h.org/archive/defacer=aB0%20m0h4mM3d

My old Profile :
http://www.zone-h.org/archive/defacer=nEt%255EDeViL

Again ... I'm so sorry bro. .. you can only edit the index from the FTP , the Cpanel or whatever ... I'm not against people I'm against the gov.

I've hacked many Gov. before even the United Nation http://www.zone-h.org/mirror/id/4134895 .. so .. I hack whatever I hack , the big servers with remote exploits .. no need for any PHP vuln. or ASP vuln
Just remote exploits ..

Imam jedno pitanje. Ko je onda kriv za napad ako ne Oklop web hosting? U saopštenju Oklopa piše da je napad verovatno izvršen preko nečijeg naloga. Kako je to moguće. Eto samo mi teoretski razjasnite. Ko je to iznad Oklopa zeznuo stvar pa je Oklop uhakovan? KO je kriv?
[ srpsko gradjevinarstvo @ 23.04.2009. 00:54 ] @
Recimo neko je imao bušnu joomlu ili slično i ubacili smrdljivi skript. Desilo se i meni jednom kod jednog domaćeg provajdera na glasu.Ali čovek je brzo našao rupu i zatvorio.Isto bila islamska grupa.

Razumljivo je da se dešava i da bilo kome može da se desi, ali ruku na srce u toj firmi je krenulo odavno nešto po zlu..

Ups nas su napali baš ovi dripci.tEK sad vidim. E majke im ga
[ acko018 @ 23.04.2009. 01:32 ] @
joomla je jako podlozna hackovima, takodje os commerce i phpbb verzije 2 (nisam siguran kako je phpbb3 uradjen). Desilo se i meni na mom serveru hack preko os commerc-a to sam posle nasao u logu. Moj savet je da vlasnici sajtova koji poseduju gore pomenute aplikacije da uvek drze svoje sajtove "up to date" kako bi na taj nacin smanjili rizik od hakovanja svojih sajtova i upade na server. Takodje uvek drzite direktorijume na chmod 755 izuzev ako taj direktorijum ne zahteva chmod 777 jer je preko toga najlakse da se upadne na server. Pitajte oklop da pogledaju log fajl servera i nacice gde je problem i tako cete resiti taj sigurnosni propust.
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 23.04.2009. 06:10 ] @
Opet su sajtovi nedostupni, dakle rano jutros ponovo je hakovan server. Generalnom ja sam danas pričao sa ljudima iz Oklopa, oni su bar ljubazni za razliku od nekih drugih. Ovo što se desilo nije njihova krivica, sad šta oni sve tu mogu da urade ja ne znam. Verovatno ako im se neko nakačio imaće malo muke da sve to dovedu u red...
[ Tyler Durden @ 23.04.2009. 08:09 ] @
Ovo je propust kod Oklopa.
[ Pkt @ 23.04.2009. 10:00 ] @
Da, sajtovi ponovo ne rade. Bežim od Oklpa prvom prilikom!!!
[ Miroslav Ćurčić @ 23.04.2009. 11:06 ] @
Citat:
Ne vidim razlog za sve ove reci iznad, da si citao obavestenja oklopa na sajtu (http://sr.oklop.zoki.com/announcements.php) znao bi sta se desava ;).

Po kojoj to logici treba zvanična obaveštenje o Oklopu tražiti na zoki.com domenu ?
Nije ni čudo što je neobavešten.
[ view @ 23.04.2009. 12:37 ] @
Citat:
Po kojoj to logici treba zvanična obaveštenje o Oklopu tražiti na zoki.com domenu ?

Pa kad ukucas oklop.com taj domen se redirektuje na http://sr.oklop.zoki.com/ jer oklopov sajt nije na istom serveru gde su i njegovi korisnici iz tog razloga kad se hakuje oklopov server da sajt oklop.com bude uvek online da bi mogli da proslede obavestenje svojim korisnicima o cemu se radi a domen zoki.com je na dobro zasticenom serveru.
[ stsung @ 23.04.2009. 13:06 ] @
Da li je suvishno pitati zashto postojeci domeni nisu "na dobro zashticenom serveru" ?
[ view @ 23.04.2009. 13:26 ] @
Citat:

Pa kad ukucas oklop.com taj domen se redirektuje na http://sr.oklop.zoki.com/ jer oklopov sajt nije na istom serveru gde su i njegovi korisnici iz tog razloga kad se hakuje oklopov server da sajt oklop.com bude uvek online da bi mogli da proslede obavestenje svojim korisnicima o cemu se radi a domen zoki.com je na dobro zasticenom serveru.
[ Stefan Jocic @ 23.04.2009. 13:38 ] @
Taj haker nije sigurno jedini koji juri Oklop...

Malo mi je nelogicno da neko hakuje tudje servere zato sto nije zadovoljan politicarima koji su u toj zemlji na vlasti. I sta ce time promeniti...
[ Jbyn4e @ 23.04.2009. 14:37 ] @
^^ Toliko nelogicno, da je nastao izraz Haktivizam
Vidi osim linka iznad i ovde
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 23.04.2009. 15:21 ] @
Ja ne vidim šta je Oklop ovde kriv?
[ Stefan Jocic @ 23.04.2009. 16:10 ] @
Citat:
Jbyn4e: ^^ Toliko nelogicno, da je nastao izraz Haktivizam
Vidi osim linka iznad i ovde

Meni taj Haktivizam, lici na hipike na internetu...
[ loonies @ 23.04.2009. 16:37 ] @
Citat:
V.I.T.R.I.O.L.: Ja ne vidim šta je Oklop ovde kriv?

Jer im je busan server i traljavo podesen.

Ako napadac i dodje u posed nekog vhost naloga na bilo koji nacin, ne sme da ima mogucnost uticaja na ostatak sistema.
[ Silencer @ 23.04.2009. 19:54 ] @
Od kako ima svoj VPS Hosting, i svoje sajtove tamo, i mojih sat vremena provedenih odrzavanju svog VPSa, ja nemam ovakve probleme.

Sto se tiche shared hosting naucio sam lekciju odavno :)
[ Marko Cukalac @ 24.04.2009. 07:32 ] @
Nije oklop kriv, ali juce smo imali 20tak poziva (nasih ex korisnika - firme) koji su trazili fakture da se vrate kod nas (sa oklopa).. kojima firma zavisi od mail servera itd itd... znaci ljudi su bili ogorceni.. to je problem kad firma f-se s mailovima, a sajt im je nedostupan 2,3 dana iz nebitno koje varijante sto kod ozbiljnog ISP-a ne bi trebalo da se desava.. ne krivim oklop, ali uvek su trebali da imaju backup varijantu..

pozdrav, Marko
[ braker @ 24.04.2009. 15:16 ] @
Citat:
Da li je suvishno pitati zashto postojeci domeni nisu "na dobro zashticenom serveru" ?

Hmmm, nEt^DeViL zvuci poznato
[ MTodorovic @ 24.04.2009. 20:29 ] @
Izgleda je ceo Oklop oboren, ne samo sr verzija... Evo vec treci dan kako sajtovi ne rade ... Nemam ideju sta da radim...
[ cocteau @ 24.04.2009. 21:26 ] @
posto su raznorazni napadi na servere postali svakodnedvna stvar u zivotima onih koji imaju sajt ili koji hostuju sajt nekom, (ponajvise DDoS), a ni oni skup(lj)i hostinzi nisu bogzna koliko pouzdaniji (misljenja raznih poznanika koji imaju sajtove na drugim domacim hostinzima), cini mi se da jedino sta moze smiriti brigu zbog ovakvih stvari - jeste raditi bekap svog sajta, prakticno svakodnevno. ponekad se pitam da li sam previse paranoicna sto to radim, ali kako mi se i u avgustu prosle godine desilo slicno - serveri napadnuti (DDoS), hosting nit salje mejl, nit odovara na isti, na kraju je bio samo zbrisan sa lica planete, ipak mislim da to ni nije tako smesno ( pogotovo sto mi je sajt - forum, na kom pise dosta ljudi i skroz mi je bezveze prema njima da ne radim makar ono sta mogu sa svoje strane)
neki mi preporucuju eunet, neki loopiu, ima jos neku trecu firmu, i nije mi problem dati 1K din vise, ali ne znam bas da li bi me iko od njih ubedio da su sasvim pouzdani (posto svako svog konja hvali)

inace mi se generalno ne svidja skroz odnos ljudi iz hostinga; super sto su ostavili obavestenje na svom sajtu - juce (dotle je stajalo ono isto koje stoji vec 2 meseca, jos od nekih prethodnih albanskih napada) ali mislim da su mogli poslati jedan grupni mejl, valjda imaju neku bazu svojih korisnika ili sta vec, nije to tako tesko uraditi. mislim, kad se vec nisu javljali na fon (prosto obozavam te sekretarice); ipak mi platimo odrzavanje sajta, neka korisna informacija spada i u to..

[Ovu poruku je menjao cocteau dana 24.04.2009. u 22:50 GMT+1]
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 24.04.2009. 23:11 ] @
Ima li ikakvih informacija do kada će ovo trajati? Ja imam neki bekap baze, ne svež doduše, ali to mi je ipak manje posla nego da radim sajt od početka. Ako neko ima informacije šta se dešava molio bih da ih da, mene ni najmanjene čudi top što se niko nejavlja na telefon ... verovatno su im pune ruke posla oko rešavanja ovog problema.
[ view @ 24.04.2009. 23:26 ] @
Ja da sam na oklopovom mestu promenio bih server i naziv firme...valjda bi pomoglo
[ cocteau @ 24.04.2009. 23:40 ] @
@VITRIOL
jedino sto mozes jeste da pratis razvoj situacije na http://sr.oklop.zoki.com/announcements.php
[ zaraza @ 25.04.2009. 00:57 ] @
Citat:

posto su raznorazni napadi na servere postali svakodnedvna stvar u zivotima onih koji imaju sajt ili koji hostuju sajt nekom, (ponajvise DDoS), a ni oni skup(lj)i hostinzi nisu bogzna koliko pouzdaniji

Jok i nisu :)
Ovaj Oklop crkne svako malo....od pocetka godine ovo je ne znam ni ja koji slucaj da taj hosting ne radi po nekoliko dana.....
Sto znaci da ga vode diletanti i priuceni administratori.
Mislim, ok je to ako neko kod njih hostuje svoje stranice tipa "Saznajte nesto vise o meni, sta volim da jedem"....ali za nesto iole ozbiljnije.....smejurija....
U svakom slucaju, kada me neko pita dal da uzmem hosting kod Oklopa.....sta li da mu kazem :)
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 02:02 ] @
Prva stvar kad odem na net je da pogledam tu stranu i još ništa.
[ srpsko gradjevinarstvo @ 25.04.2009. 09:00 ] @
Klasika je da se u Oklopu niko ne javlja na telefon. Nisu u mogućnosti. Imam dva domena tamo da prebacim na svoje ime kod godady i ćao.
[ ivan i. @ 25.04.2009. 11:22 ] @
Citat:
view: Ja da sam na oklopovom mestu promenio bih server i naziv firme...valjda bi pomoglo

Mogu da promene ime ali dobar glas se daleko čuje tako da ako nastave ovako da posluju... bolje da promene nešto iznutra.
[ Dusan Filiferovic @ 25.04.2009. 11:29 ] @
Citat:
Poštovani klijenti,

Prekjuce je izvrsen napad velike grupe palestinskih hakera koji su "u borbi protiv Izraelaca" uspeli da zaobidju sve zastite na serveru i ishakuju sve naloge. Juce je ceo dan bila rekonstrukcija fajlova i pojacanje zastite. Nocas je uglavnom proradilo sve. Otezan je jos pristup cPanelu. Klijenti kojima je hakovanjem ostecena indeks stranica a nemaju backup tog fajla, neka ostave ticket sa subjectiom: "backup index fajla" i uradice se parcijalni restore podataka za te klijente, pocevsi od petka ujutru, i samo za klijente koji zatraze restore indeks fajla. U nemogucnosti smo da uradimo full restore svih podataka posto je vecina sajtova, pogotovu foruma, vec online i pregazili bi tim full restore njihove sveze podatke.

Probijanje zastite nije nista novo na internetu, postala je nazalost svakodnevnica, igrom slucaja smo prekjuce odabrani mi. Ako hakeri mogu da provale u NASA ili Pentagon servere, sto ne bi i kod nas. I nismo prvi a na zalost ni poslednji domaci provajder koji je imao komplet ishakovan server.

Takodje vas molimo da pratite dalja obavestenja logovanjem na vas oklopov nalog i pregledanje sekcije "Obavestenja".

S poštovanjem,
Vojin Petrović
direktor Oklop Srbija

Kopirano sa http://sr.oklop.zoki.com/
[ view @ 25.04.2009. 11:55 ] @
Citat:
ivan i.: Mogu da promene ime ali dobar glas se daleko čuje tako da ako nastave ovako da posluju... bolje da promene nešto iznutra.

P slazem se da bez promena ne moze se nista bolje postici a moje misljenje je d ih je ipak neko uzeo na zub....pa bi valjda pomoglo da se promeni server i naziv firme...
[ Stefan Jocic @ 25.04.2009. 12:47 ] @
Definitivno ih je neko uzeo na zub...
[ CreepyBre @ 25.04.2009. 13:17 ] @
Citat:
jockeal: Definitivno ih je neko uzeo na zub...

Garantovano je taj neko prosao kroz pakao hostinga kod njih.. :)
Ja sam pre jedno mesec dana krenuo da radim diplomski rad na temu nekog internet servisa, i na zalost uzeo hosting kod njih jer sam na nalogu imao visak sredstava za kupovinu hosta i domena. Desavalo se da i nekoliko puta na dan server ne bude dostupan, da ne radi ftp i slicno, sto me je dosta usporavaro u radu, a dva puta sam morao da otkazem konultacije sa profesorom jer je tipa pola-sat sata pre termina konsultacija server bio nedostupan i jednostavno nisam mogao da se pojavim pred profesorom sa stranicom "Page cannot be displayed."
Poenta price je da ako je, kao sto su rekli, napad izvrsen sa necijeg naloga, nije iskljucena mogucnost da ih je neko zamrzeo zboh loseg iskustva sa hostingom.
[ curug07 @ 25.04.2009. 14:18 ] @
Čitam ove postove i ne mogu da verujem koliko su ljudi neobavešteni a kao bave se web dizajnom!!!!
Strašno..
Oklopov server je totalno napadnut od strane Arapa, koji žele na ovaj način da iskažu protest.
Mi smo eto ni krivi ni dužni...... da ne kažem šta....
Pa ja imam na Oklopu preko 10 sajtova..
Znam u čemu je problem.
Čak sam puno puta razgovarao sa vlasnikom.
Znam da je odličan čovek.
Sad mi je neprijatno da ga zovem, jer ga sigurno stotine i stotine smaraju...
Nije ni njemu lako.
Nije ni meni koji sam uradio sajtove, naplatio ljudima, a sad se ne vide...
Ajd za moje sajtove i nekako, ali šta za ove druge...
Dakle, ne krivite Oklop, krivite Hackere..
Ko god zna malko engleskog, zna o čemu je reč.
Ja sam kontaktirao dva puta te hackere i dobio sam čak dva maila....
Jedan je isti kao ovaj što je gore citiran, a drugi je baš neko kuckao--- nije samo copy-paste...
Dakle, ni krivi ni dužni, postali smo kolateralna šteta...
--------------
Imam samo pitanje i voleo bih da se gospodin Vojin ovde oglasi:
Da li će Oklop uopšte ponovo proraditi i kada????
Na sajtu više nema novih obaveštenja, a čak i "zoki" je povremeno nedostupan.
Sad sam krenuo da tražim gde da prebacujem sajtove.
Nije mi ovaj trošak baš trebao u ovoj krizi, al šta sad da radim.
Nećemo kukati i plakati, već treba rešenje da se nadje....
Evo ja sam dakle običan korisnik.
Imam preko 10 sajtova na oklopu, i sve je porušeno..
Ja trpim štetu i to veliku, ali ne krivim Oklop...
Dešava se...
Pitanje je dakle ŠTA DALJE..
Zato bih molio gospodina Vojina da se oglasi povodom ovog...
Da li će oklop uspeti da se povrati?
Da li ćemo moći ponovo da obnovimo sajtove, jer je sve očito uništeno.
Ako neće moći, onda bar da nam kažete - gde da selimo i kod kog provajdera??

Hvala puno i molim moderatore da ne brišu poruku..
TEško mi je naravno.
Direktnu štetu trpim i treba mi odgovor na ova pitanja..
Pozdrav svima.
[ Stefan Jocic @ 25.04.2009. 14:53 ] @
@curug07

Oklop ce sigurno raditi i dalje! Niko nije ni pominjao zatvaranje oklopa. E sad usluga kakva ce biti u buducnosti...
[ zaraza @ 25.04.2009. 14:57 ] @
Citat:
Dakle, ne krivite Oklop, krivite Hackere..

Oklop u tom slucaju duzan da u najkracem mogucem roku osposobi i vrati na staro sve sta je i kako je bilo, a ne da se za to ceka....koliko vec vremena?
[ curug07 @ 25.04.2009. 15:19 ] @
Citat:
Oklop ce sigurno raditi i dalje! Niko nije ni pominjao zatvaranje oklopa. E sad usluga kakva ce biti u buducnosti...

jockeal- Mislim da nisam ni ja pominjao zatvaranje Oklopa, niti to želim. Gospodin Vojin je čovek odličan za saradnju uvek bio, barem prema meni. Nikakve primedbe ja za njega nemam, čak samo pohvale.
Štetu ogromnu trpim, pre svega zbog sajtova koje sam uradio drugima.
Hajd za moje nekako i da sačekam, pa makar izgubio naravno na vremenu i novcu...
Problem je - sajtovi za druge, a niko se ne oglašava da kaže- kada će problem biti otklonjen, da izvučem iz back up-a sajtove...
Naravno da neću da zovem gospodina Vojina.
Shvatam da mu nije lako i čude me ovi što se raduju tudjoj nesreći, jer se ovo zaista može nazvati nesrećom.
Samo mu još ja falim da mu stajem na muku, i da ga pitam ono što su i drugi pitali..
Samo želim i želeo bih da ako ovo vidi- da ovde neko novije obaveštenje, jer na sajtu već par dana nema ništa, a i počeo je "zoki" da pada svaki čas.
Ja sam bio zadovoljan uslugom u smislu- koliko para - toliko i muzike naravno.
Niko ovo nije očekivao ali eto.
Meni je samo bitno da oklop što pre proradi, i da znam kad će to biti..
Neki sajtovi jednostavno ne mogu da čekaju.
Plaćeni su i ljude ne zanima ko, šta , gde, hackeri, serveri i slično..
Ni ne znaju šta je to i ne treba da znaju.
Platili su sajtove, i hoće da ih vide na netu.

[ curug07 @ 25.04.2009. 15:23 ] @
Citat:
Oklop u tom slucaju duzan da u najkracem mogucem roku osposobi i vrati na staro sve sta je i kako je bilo, a ne da se za to ceka....koliko vec vremena?

zaraza- slažem se, ali šta ako je kvar toliki da to prevazilazi njihove mogućnosti???
Šta ako je sve uništeno?
Ovi hackeri očito nisu amateri, čak daleko od toga.
Očito je meni da Oklop.sr ne može ovaj problem sam da reši, i samo želim da znam- kad će to rešenje biti, ma kakvo bilo.
Meni je bitno da se server povrati i da mogu svoje sajtove da obnovim..
Nije mi teško da utrošim 24 časa rada na obnavljanju.
Bitno mi je da to sve postane ponovo vidljivo na netu.
[ view @ 25.04.2009. 15:36 ] @
Citat:
curug07: zaraza- slažem se, ali šta ako je kvar toliki da to prevazilazi njihove mogućnosti???
Šta ako je sve uništeno?
Ovi hackeri očito nisu amateri, čak daleko od toga.
Očito je meni da Oklop.sr ne može ovaj problem sam da reši, i samo želim da znam- kad će to rešenje biti, ma kakvo bilo.
Meni je bitno da se server povrati i da mogu svoje sajtove da obnovim..
Nije mi teško da utrošim 24 časa rada na obnavljanju.
Bitno mi je da to sve postane ponovo vidljivo na netu.

Koliko ja vidim server je ok.za sada nekima se ne vidi samo index strana i to moze da se povrati ali morate poslati ticket support.server nije unisten ili ne znam sta pa da ne moze da se vrati i postoji beckup samo ste Vojin nece da vrati kompletan beckup da ne i sajtovi (tipa neki forum) izgubili ono sto je danas pisano po njima ili juce a beckup je stariji pa zato kome se jos uvek ne vidi index neka posalje support ticket pa ce se beckupovati sajt po sajt.
Sve je to ok i moze da se bekapuje ali njih su uzei na zub odavno i pitanje je vremena da li ce ih sutra ili za 5 dana ili tri meseca opet neko napasti.jednostavno ne postoji savrsena zastita servera.
[ CreepyBre @ 25.04.2009. 15:46 ] @
Koliko ja vidim jos uvek nije ok. Ni jedan moj sajt ne radi, a koliko i vidim ni Oklopov sajt.
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 15:53 ] @
To sa index stranom je bilo tako pre nego su pokušali da povrate sajt. Tada sam ja ulazio u joomla administraciju, nisam mogao u kontrol panel, a stranice su mi se otvarale ako bih išao direktno na njih. Sad ništa više ne radi, ali ama baš ništa. Mislim da su mogli da bar stave neko sveže obaveštenje tipa "radovi su još uvek u toku".
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 15:57 ] @
A sada sam pokušao da udjem na oklop sajt da vidim ima li neko obaveštenje, ovaj što je prebačen na zoki domen, ali sam dobio sledeću poruku:

502 Bad Gateway (connection refused)

If you are receiving this response, the customer server refusing connections from our proxy.
We are only serving as an intermediate proxy in this matter and do not manage or control the actual web site or servers. Please contact support for the website you are trying to reach.
Thank you.
[ curug07 @ 25.04.2009. 16:23 ] @
Citat:
view: Koliko ja vidim server je ok.za sada nekima se ne vidi samo index strana i to moze da se povrati ali morate poslati ticket support.server nije unisten ili ne znam sta pa da ne moze da se vrati i postoji beckup samo ste Vojin nece da vrati kompletan beckup da ne i sajtovi (tipa neki forum) izgubili ono sto je danas pisano

Ne znam šta ti vidiš, ali sada je i "zoki" sajt oboren!!!
Niti može da se udje na njega, a kamoli da se šalje ticket support.
Ne može da se pristupi nalogu.
Sajt se pojavi pa nestane.
Nije da nema index stranice- nema ničega.
Može li za početak da se bar obezbedi stabilnost sajta oklop.sr, i da se obezbedi pristup nalozima..
Ako imaš kontakt sa gospodinom Vojinom, zamoli ga da napiše novo saopštenje na sajtu, ili bar ovde ( ima nalog ).
Sve je devastirano.
Vojin nije kriv.
I ovi nisu hackeri već crackeri koliko se ja razumem - jer su napravili štetu i to ne malu.
5 dana je sve oboreno.
Bar da znam kad će da bude popravljeno i da "mirno spavam".
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 16:35 ] @
Ako mu obaraju i taj sajt znači da se neko gadno namerio na njega. Koliko ljudi uopšte radi u oklopu i kakva je tu tehnička podršaka i administracija u smislu osposobljenosti da se nose sa ovakvim situacijama?
[ view @ 25.04.2009. 16:38 ] @
Citat:
Poštovani klijenti,

Prekjuce je izvrsen napad velike grupe palestinskih hakera koji su "u borbi protiv Izraelaca" uspeli da zaobidju sve zastite na serveru i ishakuju sve naloge. Juce je ceo dan bila rekonstrukcija fajlova i pojacanje zastite. Nocas je uglavnom proradilo sve. Otezan je jos pristup cPanelu. Klijenti kojima je hakovanjem ostecena indeks stranica a nemaju backup tog fajla, neka ostave ticket sa subjectiom: "backup index fajla" i uradice se parcijalni restore podataka za te klijente, pocevsi od petka ujutru, i samo za klijente koji zatraze restore indeks fajla. U nemogucnosti smo da uradimo full restore svih podataka posto je vecina sajtova, pogotovu foruma, vec online i pregazili bi tim full restore njihove sveze podatke.

Probijanje zastite nije nista novo na internetu, postala je nazalost svakodnevnica, igrom slucaja smo prekjuce odabrani mi. Ako hakeri mogu da provale u NASA ili Pentagon servere, sto ne bi i kod nas. I nismo prvi a na zalost ni poslednji domaci provajder koji je imao komplet ishakovan server.

Takodje vas molimo da pratite dalja obavestenja logovanjem na vas oklopov nalog i pregledanje sekcije "Obavestenja".

S poštovanjem,
Vojin Petrović
direktor Oklop Srbija

Ovo je zadnje obavestenje koje je bilo a sad i ja vidim da nista ne radi.Nemam kontakt sa vlasnicima oklopa.mislim imam kao i svi vi ostali.imam negde zapisan vojinov fiksni ali se verovatno nece nikom javiti dok ne resi sve probleme...verujem da daje sve od sebe ali da ni on nezna tacno da vam kaze kad ce sve biti vraceno
[ curug07 @ 25.04.2009. 16:54 ] @
Citat:
view: Ovo je zadnje obavestenje koje je bilo a sad i ja vidim da nista ne radi.Nemam kontakt sa vlasnicima oklopa.mislim imam kao i svi vi ostali.imam negde zapisan vojinov fiksni ali se verovatno nece nikom javiti dok ne resi sve probleme...verujem da daje sve od sebe ali da ni on nezna tacno da vam kaze kad ce sve biti vraceno

Imam ja i fixni i mobilne, ali čemu?
Zašto čoveka zvati i stajati mu na muku.
Oklop hostuje ogroman broj sajtova i nije svejedno kada sve to odjednom nestane.
Vojin je fantastičan čovek, uvek spreman da pomogne i da objašnjenje za sve.
Ovih dana ga nisam zvao, jer sam pretpostavio da ga stotine drugih zovu..
Treba ga ostaviti na miru da pokuša da popravi štetu.
Samo bih voleo da nam se obrati javno, da znamo bar - KADA će oklop.sr proraditi!!!
Verujem da se Vojin angažovao maksimalno i treba ga razumeti.
Čovek je odgovoran i pošten i kao što nama nije lako zbog naših sajtova (mojih desetak), tako je njemu još gore jer je stotine ljudi njemu poklonilo poverenje i platilo za to..
[ view @ 25.04.2009. 17:00 ] @
Posalji mu sms na mobilni da se javi ovde na Es forum
[ Tyler Durden @ 25.04.2009. 19:05 ] @
O (ne)ozbiljnosti Oklop hostinga može da se napiše čitava studija, samo na osnovu tema na ovom forumu. I prosto se šokiram kad vidim da ljudi kao curug07 opet odnekud iskaču i pišu to što pišu.
Al dobro.

Ovo njihovo obavještenje je posebno smiješno.

Zaista mi nije jasno zašto ne prestanu da se bave hostingom...
[ curug07 @ 25.04.2009. 19:38 ] @
Citat:
Tyler Durden: O (ne)ozbiljnosti Oklop hostinga može da se napiše čitava studija, samo na osnovu tema na ovom forumu. I prosto se šokiram kad vidim da ljudi kao curug07 opet odnekud iskaču i pišu to što pišu.
Al dobro.
Ovo njihovo obavještenje je posebno smiješno.
Zaista mi nije jasno zašto ne prestanu da se bave hostingom...

Svaka tebi čast kao moderatoru, ali ovo što si napisao je potpuno neprofesionalno.
Odkud tebi pravo da ocenjuješ hosting bilo čiji.
Moderatorova svrha je da "uredjuje teme" a ne da bude pristrasan- kao što si ti sada.
Da li su oni ozbiljni ili neozbiljni, to je tvoje subjektivno mišljenje, kao što i svi mi imamo neko svoje mišljenje i stav.
Tome i služe postovi da razmenimo mišljenja, naravno - argumentovano.
I šta ti imaš da se "šokiraš" mojim iskakanjem???
Ti mene nisi ni malo šokirao, već si me razočarao gomilom etiketa prilepljenih.
Ako misliš da je saopštenje smešno, zašto ti smeta nečije tudje mišljenje u vezi toga?
Ovde smo da pitamo, da pomognemo jedni drugima, da se posavetujemo.
Više glava zna mnogo više od jedne.
Naravno, moj je problem što mi je "nevidljivo" desetak sajtova i ti sve ovo gledaš drugačijim očima, ali ne možeš da zabranjuješ da se o ovome argumentovano polemiše, jer je aktuelno i tiče se jako mnogo ljudi.
Pozdrav tebi naravno.
Budi objektivan.
Tim pre što si moderator ovde.

[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 19:46 ] @
A da budemo malo objektivni. Ja sticajem okolnosti znam neke domaće administratore i ono što sam ja od njih čuo je da su svi domaći hostinzi neozbiljni i da svi imaju "rupe". tačnije da neko hoće može da hakuje skoro svaki ovdašnji hosting servis. Samo što verovatno sezam i ostali imaju mnogo više ljudi koji time onda mogu da se bave. ja zapravo nemam pojma da li Oklop ima neki tim koji to održava ili je to samo par ljudi tako da o tom aspektu problema neću dagovorim. Jednostavno ne znam detalje.
[ shitza @ 25.04.2009. 20:01 ] @
@curug07

Šta je sa tobom čoveče? Zašto razvodnjavaš temu? Zašto maltretiraš ljude koji imaju muku komentarima kako je Vojin divan čovek? Možda treba da mu se upišemo svi u spomenar ?

Svako ko se bavi bilo kojim poslom mora da ima i odgovornost. Ja sam zbog jednog sajta (a imam ih 3 na Oklopu) uplatio novi hosting, preusmerio name servere i formirao ponovo iste email adrese da me klijent ne bi za glavu skratio jer je BAŠ TADA KADA NIŠTA NE RADI trebao da primi/pošalje tendersku dokumentaciju i ponudu za veliki posao. Sreća što je domen registrovan na drugom mestu pa sam to i mogao da uradim.

Dakle ako oni ne mogu, bolje neka plate nekoga da to uradi ... a ne da se razvlače k'o svinjska creva (ovo je bez uvrede i ništa lično, čini mi se samo da je lepo poređenje) ... evo, čini mi se već peti dan

PS: apsolutno ništa ne mogu loše da kažem o ljudima iz Oklopa, jer su makar prema meni do sada bili I VIŠE NEGO KOREKTNI.
[ Bassiana @ 25.04.2009. 20:26 ] @
Pozdrav svima,pošto sam nov ovde.Hteo sam od vas da čujem ako ima nešto konkretno u vezi oklopovog servera.
Imam sajt www.bassiana.com koji je hostovan na oklopu.Sajt mi je napravljen za firmu(cela proizvodnja,modeli i kontakti).Napravio sam glupost jer sam u kontakte stavio mail adrese sa nastavkom bassiana.com i čim nema sajta ne mogu ni poruke da funkcionišu.Postoji li način da se u ovoj situaciji sajt prebaci na drugo mesto?Napominjem da sam izgubio kontakt sa mušterijama i da firma zbog ovoga trpi veliku štetu.
Izvinjavam se ako sam bio preopširan,ukoliko neko ima ideju kako da završimo ovu agoniju neka mi napiše.Unapred zahvalan.
[ Phikret @ 25.04.2009. 20:35 ] @
Ma, niko se ne oglašava od odgovornih što je najgore! Onog dana 22. april, kada je napad izvršen, uveče u 22h je sve radilo, sem što nisam imao index fajlove i nije mi radio cPanel (to je i rečeno u obaveštenju). Nakon toga se gubi sve i prestaje sa radom i sajt oklopa! Klijenti očekuj da im sajtovi prorade jer sam objasnio da nisam ja uzrok problema, ali niko nema strpljenje neograničeno! Što je najgore i domeni su mi kod njih registrovani...
[ curug07 @ 25.04.2009. 20:47 ] @
Citat:
shitza: @curug07

Šta je sa tobom čoveče? Zašto razvodnjavaš temu? Zašto maltretiraš ljude koji imaju muku komentarima kako je Vojin divan čovek? Možda treba da mu se upišemo svi u spomenar ?

Svako ko se bavi bilo kojim poslom mora da ima i odgovornost. Ja sam zbog jednog sajta (a imam ih 3 na Oklopu) uplatio novi hosting, preusmerio name servere i formirao ponovo iste email adrese da me klijent ne bi za glavu skratio jer je BAŠ TADA KADA NIŠTA NE RADI trebao da primi/pošalje tendersku dokumentaciju i ponudu za veliki posao. Sreća što je domen registrovan na drugom mestu pa sam to i mogao da uradim.

Dakle ako oni ne mogu, bolje neka plate nekoga da to uradi ... a ne da se razvlače k'o svinjska creva (ovo je bez uvrede i ništa lično, čini mi se samo da je lepo poređenje) ... evo, čini mi se već peti dan

PS: apsolutno ništa ne mogu loše da kažem o ljudima iz Oklopa, jer su makar prema meni do sada bili I VIŠE NEGO KOREKTNI.

Tvoj post, kao i post nicka Bassiana govore o tome da je ova tema potrebna i da je "goruća".
Svi smo u problemu i o tome diskutujemo da pomognemo jedni drugima.
Ne razvodnjavam temu, već sam pročitao neke uvrede na račun vlasnika Oklopa, pa sam samo rekao da je Vojin čovek na svom mestu, odgovoran i profesionalan.
Nije on kriv što je server porušen, a njega okrivljuju više nego Arapske hackere.
To je dakle poenta.
Ljudi ovde ne shvataju razliku kada je problem objektivan i subjektivan.
Ovo se može tretirati kao "VIS MAJOR", a ne odmah čoveka razapeti na krst.
I ja sam silom prilika kod novog hostera zakupio domen, i od nedelje ću popraviti štetu na neki način...
E vidiš ti imaš sreće sa domenima, ja nemam.
Moji domeni su "zarobljeni" u Oklopu i nemam pristup ničemu apsolutno.
Da, pet dana sajtovi su uništeni.
I da ponovim, ova tema se tiče jako mnogo ljudi, jer se tamo hostuje sigurno nekoliko hiljada sajtova.
Samim tim me čudi reakcija moderatora...
Ja sam oštećena strana.
10 sajtova mojih i mojih klijenata je "zarobljeno", ali ne kukam i ne plačem - već tražim rešenje problema i pokušavam ovde sa vama da o tome pričam, jer sajt "zoki" i oklop.sr više ne rade.
Tema je jako korisna i ceo dan danas sam očekivao da vidim saopštenje nekog ko je iz Oklopa.
Očito su prezauzeti nastalim problemima i bore se ljudi da spasu što se spasti može.
Svi gubimo koji smo tamo, baš svi.
[ Bassiana @ 25.04.2009. 21:21 ] @
Najnovije saopštenje sa zoki.com:
-Trenutno se radi na detaljnom ciscenju servera od virusa i malwear-a, radi se restore fajlova i detaljna pretraga svih fajlova na serveru da bi se utvrdilo preko kog fajala su uspeli da nam obore...
25/04/2009
[ curug07 @ 25.04.2009. 21:30 ] @
Citat:
Bassiana: Najnovije saopštenje sa zoki.com:
-Trenutno se radi na detaljnom ciscenju servera od virusa i malwear-a, radi se restore fajlova i detaljna pretraga svih fajlova na serveru da bi se utvrdilo preko kog fajala su uspeli da nam obore...
25/04/2009

Auf.
Brat- bratu, to može da potraje i mesec dana...
Koliko li fajlova na serveru ima... ne smem ni da računam
[ MTodorovic @ 25.04.2009. 21:31 ] @
@shitza

Apsolutno se slazem, i ja sam uplatio novi hosting, ali ipak moram sacekati da prorade zbog domena koji je takodje kupljen kod njih,

Iako su ljudi u oklopu extra korektni , 5 dana gubljenja vremena u post informatikom drustvu je cirkus bez para ...
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 25.04.2009. 21:34 ] @
Dobro, ovo je bar nešto da znamo. Problem sa nedostupnošću sajtova jeu tome da je poseta sajtova nešto što se gradi i na čemu se, u većini slučajeva, radi veoma mukotrpno. Moje iksustvo je da mi je bilo potrebno oko šest nedelja da povratim posećenost kakvu sam imao pre nego što mi je, svojevremeno, sajt bio nekih 10-tak dana nedostupan. ne znam koliko ovaj proces traje, verovatno su im pune ruke posla. ja ako sam izabrao oklop ostacu na njemu, a sad nadam se da će seoni pobrinuti za poboljšaju sigurnost.
[ djricky @ 25.04.2009. 21:36 ] @
virusa i "malweara"?? sta je to? windows hosting???
[ djricky @ 25.04.2009. 21:38 ] @
Citat:
curug07: Nije on kriv što je server porušen, a njega okrivljuju više nego Arapske hackere....
... Ovo se može tretirati kao "VIS MAJOR", a ne odmah čoveka razapeti na krst.
...
Da, pet dana sajtovi su uništeni.
...
Samim tim me čudi reakcija moderatora...

Cinjenica je da Oklop hosting cesto ima svakakve probleme u radu... Kolega Tyler vam se samo cudi kako ste i do sada istrpeli...
Ipak, mora se razumeti da je ovoliki downtime nesto apsolutno nedopustivo, cak i za pilicarske provajdere.... mada nije da kazem da je Oklop bio jedan od njih...

kako vidim, server je smesten u Coloquestu, u USA... znaci, da ga Mica ne drzi ispod stola, u cosku pored kante za djubre, vec u profi datacentru...
cisto sumnjam da ekipa iz te firme ne radi backup on-demand, ili cak i ne pitaju
konstatacija da nije covek kriv i nije bas najsrecnija... postoje vrlo jednostavni mehanizmi zastite protiv ovakvih stvari... redovno bekapovanje od strane hosting provajdera i korisnika, kao i mnogo kvalitetnija tehnicka podrska... ovde je najveci problem sto bi ljudi lako resili problem da imaju pristup svojim domenima, promeni se A record i sajt prebaci na drugi hosting za pola sata... update DNS zona vec par godina unazad je skoro pa realtime, tako da bi za, ne duze od, sat vremena sajt mogao da proradi, sa sve mailovima koji su mnogima znacajno bitniji od samog web sadrzaja...

PS. koliko vidim, DNS-ovi ns1 i ns2.oklopsrbija.com uopste ne rade.... nit se pinguju, nit 'oce da resolvuju neki od pomenutih domena koji su preko njih registrovani... a nalaze se na potpuno drugoj IP mrezi od samog servera... meni se cini da je ovde nesto drugo u pitanju....
[ djricky @ 25.04.2009. 21:41 ] @
ispravka... nmap kaze:
Host 67.215.4.115 appears to be up ... good.

tako da masine rade... ali:
root@cs:~# telnet 67.215.4.115 53
Trying 67.215.4.115......

rek'o bi da je DNS servis "down", na oba servera... zasto? ne znam...
[ shitza @ 25.04.2009. 21:49 ] @
@curug07

Drago mi je što nemamo materijala za prepucavanje ;)

Inače,

saopštenja Oklopa i onog hakera (čini mi se da je to Phikret objavio) koji je oborio server se u nekim detaljima uopšte ne slažu:

(1)
- Oklop: "Jucerasnjim hakovanjem su izgleda napadaci obrisali sve sa diskova"
- Haker: "I’m not targeting your site only I’m targeting the whole server .. so , I’m not deleting the files only create new index * .. your files safe"

(2)
- Oklop: "Trenutno je server uhakovan od strane islamskih ekstremista - najverovatnije preko necijeg naloga, i pored svih mera obezbedjenja"
- Haker: "I hack whatever I hack , the big servers with remote exploits .. no need for any PHP vuln. or ASP vuln. Just remote exploits .."

...tako da bi bilo korektno da nam se neko obrati i makar nam kaže šta je sa našim fajlovima i bazama, i da li možemo očekivati neki pomak u narednih par sati ili u narednih nekoliko dana.

Što se tiče domena koji su na Oklopu ... ja sam više puta uspevao da se ulogujem u korisnički servis i tamo vidim svoje domene, gde u DNS više ne piše ništa. Pa kome se žuri možda može da proba i da ih preusmeri negde ? Ispravite me ako grešim
[ curug07 @ 25.04.2009. 22:17 ] @
Citat:
djricky: Cinjenica je da Oklop hosting cesto ima svakakve probleme u radu... Kolega Tyler vam se samo cudi kako ste i do sada istrpeli...

Ipak, mora se razumeti da je ovoliki downtime nesto apsolutno nedopustivo, cak i za pilicarske provajdere.... mada nije da kazem da je Oklop bio jedan od njih...

kako vidim, server je smesten u Coloquestu, u USA... znaci, da ga Mica ne drzi ispod stola, u cosku pored kante za djubre, vec u profi datacentru...
konstatacija da nije covek kriv i nije bas najsrecnija...
... meni se cini da je ovde nesto drugo u pitanju....

E ovakva replika moderatora je već nešto sasvim drugo i doprinosi diskusiji na pravi način.
Svi mi ovde imamo neki svoj stav i niko nema "tapiju" de je on u pravu.
Iskreno, ja se čudim vašem kolegi što se on čudi.
Pokušavam da se setim koliko već dugo saradjujem sa Oklopom.
Možda skoro 2 godine i najiskrenije-- NIKADA NISAM imao neke veće probleme.
Možda se dešavalo par prekida, ali Bože moj, i Telenor je nedavno rokno u celoj Vojvodini- Norveška kompanija....
Jeste, nedopustivo je da se desi ovoliki prekid, i svaki dan mi deluje kao godina.
Sve sam poslove pomerio zbog "gubitka" desetak sajtova. Tamo su mi i domeni, a pristup nemam jer je sve devastirano.
Ja ne mogu ni da pristupim svom nalogu.
Oklop se dobro držao s obzirom da je došlo do odvajanja od "matice".
E, ovo što kažeš da "misliš da je nešto sasvim drugo u pitanju" si sasvim u pravu.
Nema tu nikakvih malware i trojanaca i virusa.
Server je hakovan od grupe ljudi koja je to uradila profesionalno (na našu nesreću).
Ja sam imao tu "privilegiju" da kontaktiram HAKERE LIČNO.
Dobio sam jedan mail, kao ovaj što su svi dobili, ali sam nastavio konverzaciju na engleskom i dobio dodatna objašnjenja, koja je "živ čovek kucao" i gde mi je dao linkove i čak neki link ka youtube....
Ljudi su oborili silne sajtove, čak i sajt Ujedinjenih nacija, i nemam razloga da im ne verujem.
I kod nas su hakovani mnogi sajtovi čak Vlade Srbije...
Nema tu malware-a, trojanaca, ovog onog....
Jednostavno braća Arapi razvalili server u param parčad - na našu nesreću.
Žalosno je što se predstavljaju kao Hackeri, jer ovaj postupak je klasičan za Crackere koji uništavaju šta god mogu.
[ bSecurity @ 25.04.2009. 23:41 ] @
Suvisno je govoriti o Oklopu ima dovoljno tema unazad kao sto je moderator rekao i to stoji sto je on rekao nije puno pogresio nadjite sve teme sta je ko rekao o Oklopu pa ce te videti da ovo nije ni prvi ni poslednji slucaj koji se desio i koji ce se ko zna koliko puta desavati.

Srecno svima i da dobijete podatke i stanje kakvo je pre bilo sto pre to bolje.

Za 7 dana Oklop je mogao da vrati server online, da ga sredi za dva dana maksimalno ukoliko je imao backup sve moze da se sredi samo koliko su spremni to da urade vidi se po ovome oni se trude, ali nedovoljno, korisnici gube svoje zivce, klijenti im sede za vratom jer ovo nisu ocekivali, dok Oklop ne resi problem Vi ce te nastaviti da objasnjavate vasim klijentima koji gube musterije zasto im sajt ne radi, pa kako neko rece koliko para toliko i muzike.
[ curug07 @ 26.04.2009. 00:13 ] @
Citat:
bSecurity: Suvisno je govoriti o Oklopu ima dovoljno tema unazad kao sto je moderator rekao i to stoji sto je on rekao nije puno pogresio nadjite sve teme sta je ko rekao o Oklopu pa ce te videti da ovo nije ni prvi ni poslednji slucaj koji se desio i koji ce se ko zna koliko puta desavati.

Srecno svima i da dobijete podatke i stanje kakvo je pre bilo sto pre to bolje.

Za 7 dana Oklop je mogao da vrati server online, da ga sredi za dva dana maksimalno ukoliko je imao backup sve moze da se sredi samo koliko su spremni to da urade vidi se po ovome oni se trude, ali nedovoljno, korisnici gube svoje zivce, klijenti im sede za vratom jer ovo nisu ocekivali, dok Oklop ne resi problem Vi ce te nastaviti da objasnjavate vasim klijentima koji gube musterije zasto im sajt ne radi, pa kako neko rece koliko para toliko i muzike.

Prilično si u pravu.
No sve je subjektivno.
Zavisi ko kako vidi stvari.
Ja sam oklopom bio zadovoljan jer sam za "male" pare , dobio zaista mnogo.
Ovaj problem mi je najteže pao zbog klijenata koji jedva da znaju šta je sajt, a kamoli hakeri i serveri...
Ljudi su platili. Bili zadovoljni. A sad im "sajta nema".
Sreća pa sam najveći broj sajtova koje uradih, smestio kod "naših" provajdera.
Problem su ovi koji "zaglaviše" zbog Arapa.
Za moje lične sajtove manje-više mi je lako.
Imam back up naravno i mogu ih prebaciti bilo gde (uz neplanirani i ničim izazvani trošak).
Problem je objasniti ljudima da moraju biti strpljivi i da novac koji su dali, nije otišao u vetar.
No.
Ja iz ovog svega izvukoh nekoliko dobrih pouka..
Našao sam dva nova hostera.
Svaki na svoj način ima odličnu ponudu...
Držite se one devize : "U svemu lošem ima nečeg dobrog", i biće vam lakše.
Meni se ovaj dan ipak lepo završio i nisam uludo potrošio sate danas na forumu i na raznim drugim sajtovima...
Glavu gore, biće bolje;)
[ curug07 @ 26.04.2009. 00:31 ] @
Citat:
ovde je bilo mnogo više muzike u odnosu na pare ... kada sam posetio svoju defaceovanu stranicu, pošteno sam se naslušao muzike by DJ Dr. Khalid. Od tada razmišljam da napravim multimedijalni sajt

E pa nećemo preterivati.
Jeste da su nam sajtovi uništeni ali ona Arapkinja sa maramom je extra, a muzika tek......
Aj reci kad si poslednji put čuo neku pesmu o Gazi.
Malo ko je čuo i za "Pojas Gaze" a kamoli ostalo...
Dakle pesma je extra na tečnom engleskom jeziku, devojka Arapkinja je baš sexy... jedino mala sitnica ne valja- naših sajtova nema
[ shitza @ 26.04.2009. 00:44 ] @
a ja obrisao poruku misleći da je neozbiljna (za ovaj forum/temu) ?! Dakle, prelazimo na društveno-kulturne teme? Slažem se sa tobom, mada to što naših sajtova nema možda i nije strašno, kako si ti opisao stranicu, čini se da je interesantnija od većine naših (bivših, hahaha). Muzika je po malo konvencionalna, mislim spada u neki kliše indie rock, ali je sasvim prijatna za uvce. Cura (da se nije sakrila iza zavese) bi mi se možda i dopala, pa ne bih ni puštao Pink TV ;)

A da još malo proširimo temu ... ja predlažem da se taj Dr. Khalid UHAPSI, jer nam je haknuo sajtove! Ministar naš policijski se u poslednje vreme trudi da se prikaže kao sposoban policajac... možda i mi proguramo ovo naše ...

[ curug07 @ 26.04.2009. 01:06 ] @
Citat:
shitza: a ja obrisao poruku misleći da je neozbiljna (za ovaj forum/temu) ?! Dakle, prelazimo na društveno-kulturne teme? Slažem se sa tobom, mada to što naših sajtova nema možda i nije strašno, kako si ti opisao stranicu, čini se da je interesantnija od većine naših (bivših, hahaha). Muzika je po malo konvencionalna, mislim spada u neki kliše indie rock, ali je sasvim prijatna za uvce. Cura (da se nije sakrila iza zavese) bi mi se možda i dopala, pa ne bih ni puštao Pink TV

A da još malo proširimo temu ... ja predlažem da se taj Dr. Khalid UHAPSI, jer nam je haknuo sajtove! Ministar naš policijski se u poslednje vreme trudi da se prikaže kao sposoban policajac... možda i mi proguramo ovo naše ...

Pa vidiš, kada stvari gledaš pozitivno, onda svaki problem izgleda manji nego što jeste.
Kao što rekoh- u svakom zlu treba naći nešto dobro, i može se.
Možda ne znaš engleski - text pesme je jako dobar i potresan
Khalid je neuhvatljiv.
To nije jedinka.
To je "ideja".
Mi smo se nažalost našli ni krivi ni dužni izmedju jednih i drugih.
Kao što sam negde na početku rekao- mi smo kolateralna šteta sukoba - nekih drugih.
Biće to sve dobro ko ima back up u svom računaru ili nekom "mediju".
Ko nema.... neće dobro biti.
Baš me zanima šta će biti za nedelju dana.
Kada sve proradi kao ranije, pa svi navale da vraćaju fajlove...
Oboriće se server opet
[ euroman @ 26.04.2009. 01:17 ] @
isti mail sam i ja dobio od "hakera" sa sve linkovima skojima se hvale. to sto kazu da nisu nista unistili to je tacno i nikakav beckup nije bio potreban odgovorno tvrdim. jednostavno su u svakom root folderu ubacili index fajlove koji su pregazili indexe sajtova i to je sve sto su uradili, niti jedan fajl nije pipnut. Ubacili su ( index.html, index.htm, index.asp,index.php,index.cfm...) jednostavno pobrises njihov index i vratis svoj i to je cela prica, hakerima je poenta u njihovoj poruci svetu i za to me zabole k.....c. Medjutim OKLOP je nesto zabrljao i sad se danima niko nejavlja ni na telefon niti odgovara na mail, iskreno mislim da nas je oklop napustio i od nasih sajtova i domena nema nista. Sad sto sam ja platio 3 hosta i ostao bez njih nikoga nebriga, srecom imam bekap i domen nisam kupio kod oklopa vec kod godedija.
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 26.04.2009. 01:17 ] @
Zar neće oni napraviti bekap svih fajlova i vratiti sve u prvobitno stanje? Mislim da je to i razlog zašto sve ovako dugo traje, oni daju hosting, oni rade kolektivni bekap i oni mogu, ako ništa drugo obrativši se onima od kojih su zakupili prostor u Americi, da i povrate sve sajtove? Pretpostavlajm da sada traže kroz koju su rupu ovi ušli, no to ne znači da će svako sam morati da vraća fajlove i sve ostalo. Ja recimo nemam bekap mejlova, a to je mnogima bitno.
[ zaraza @ 26.04.2009. 01:23 ] @
Citat:
Ja sam oklopom bio zadovoljan jer sam za "male" pare , dobio zaista mnogo.

VIsh, za mene je ovo seljacki princip....
Kao...plaits nesto, pa se tesis recenicom "koliko kosta, dobro je".....

Uporedicu to sa mp3 plejerima....

Imas jedan kinez mp3 koji cita sve, mp3, wma, ogg, video formate, pdf, ima neke igrice itd...
On radi, ali malo malo pa mu crkne baterija, pa strajkuje zvuk, pa ne radi touch screen, pa crkne touch screen....ali ti kazes
Nema veze, za te pare je super

Sa druge strane imas naku Sansu ili nesto slicno koja ne cita wma, ne cita ogg, ne cita video, ne cita pdf, nema igrice, nema touch screen....ali cita mp3 i radi savrseno.....i kosta isto...

Dakle, sto pre se Srbija osloodi takvih pilicarenja, bice nam bolje....ovo je generalno problem, a ne samo oko hostinga.....

Nego, da li neko moze da postavi ugovor koji je potpisao sa Oklopom, bas me zanima da vidim da li i koliko garantuju prisustvo sajta na Web-u.
[ V.I.T.R.I.O.L. @ 26.04.2009. 01:25 ] @
U jednom momentui su sajtovi bili online, ali ne i kontrol panel. Moguće je da su onda nešto zbrljali kad su to sredjivali, a moguće je i da kad su krenuli da vraćaju stvari, da su onda ponovo hakovani i da je tad krenulo brisanje diskova. Veoma jednostavna stvar, ja imam joomlu i dok je bio samo ubačen index fajl ja sam sve vreme pristupao sajtu direktnim odlaskom na pojedine stranice. Posle toga, oko 4 ili 5 ujutru, sve je postalo nedostupno, a šta se dogodilo ne znam. Moja je pretpostavka bila da su ponovo, dakle drugi put, hakovani.
[ zaraza @ 26.04.2009. 01:30 ] @
Citiracu samo "datum" prve poruke sa ove teme
pre 3 dana i 6h

:):)
ALo bre....3 dana im treba da izmeste, nameste.....pa sta oni imaju tamo kod sebe?
Strucnjake?
:):):)
Verovatno strucanjake koji su do juce igrali Counter Strike, pa sad odjednom smislili da su administratori ::):)
Ma bre, smejurija, ovo se ne bi desilo ni meni koji sam lenj ko lenja pita, a da drzim server na svom kucnom racunaru....
[ curug07 @ 26.04.2009. 01:38 ] @
Citat:
zaraza: VIsh, za mene je ovo seljacki princip....
Kao...plaits nesto, pa se tesis recenicom "koliko kosta, dobro je".....

Nego, da li neko moze da postavi ugovor koji je potpisao sa Oklopom, bas me zanima da vidim da li i koliko garantuju prisustvo sajta na Web-u.

Nije to seljački princip, već nisi dobro protumačio moje reči.
Sajtove koje sam radio za vrlo ozbiljnu klijentelu, i za koje sam svoju uslugu dobro naplatio, te sajtove sam hostovao kod "poznatih domaćih provajdera"...
Kada završim sajt, i sve postavim na svoje mesto, objasnim naručiocu da je sada za njegov sajt "odgovoran provajder i tehnička podrška"- što zaista i jeste.
Dakle, tu nisam hteo da rizikujem ni najmanje.
Oklop je bio nov hoster i nisam se usudjivao da rizikujem, jer mi je sve izgledalo "suviše lepo da bi bilo stvarno"...
Zato sam tu hostovao desetak sajtova, mojih i nekoliko drugih koji nisu bili pod oznakom "moraju da budu online 24 časa".
Sada nakon svega izvukoh pouku da treba ići na više provajdera i neće se desiti da mi 10 sajtova ostane zaglavljeno, jer su i domeni tamo kupljeni.

Inače, verujem da će Oklop proraditi i da će se "otresti" hackera, i da će sve biti kao i ranije, samo što je ugled jako jako narušen.
Ja Oklop neću napustiti, to je sigurno.
Ovo se moglo desiti bilo kom hosteru, provajderu, sajtu...
Provale hakeri u NASA, a neće u tamo neki server preko okeana
[ zaraza @ 26.04.2009. 01:46 ] @
Citat:
Sajtove koje sam radio za vrlo ozbiljnu klijentelu, i za koje sam svoju uslugu dobro naplatio, te sajtove sam hostovao kod "poznatih domaćih provajdera"...

Pa ti ti kazem, ne mosh za ozbiljnu klijentelu hostovati na neozbiljnom hostingu.
Normalno, sve moze da padne, ali da se ne digne posle TRI DANA....alo....to ne ide.....
e sad ti posle ovoga i onoga od pre par meseci i dalje preporucuj svojim klijentima taj hosting.....

Primera radi, ja sam pre mesec dva trazio nesto da kupim....trazio sam preko jednog naseg sajta i preko toga odlazio na sajtove firmi koje prodaju tu stvarcicu....
Desilo se da jedna ili dve nisu imale funkcionalan sajt....NIsam ih vise pogledao...ni tad, a ni sad necu da ih gledam, kada opet trazim nesto....

Citat:
Provale hakeri u NASA, a neće u tamo neki server preko okeana

Provale i na Google i na Yahoo i na statijaznam...
al se sve to vrati na staro u roku od odmah....
[ shitza @ 26.04.2009. 02:00 ] @
@curug07

Zašto imaš potrebu da svima uz citat odgovoriš i namećeš svoje stavove ?! Napiši šta misliš, to je sasvim dovoljno.

Ako neko misli da ovo vredi koliko košta - može biti u pravu. Cena zakupa verovatno zavisi od pouzdanosti hardvera, infrastrukture, tehničke podrške ...
Ako neko tvrdi da se hosting provajderu stalno iste stvari dešavaju - to su činjenice
Ako neko kaže da je to "takav i takav princip" - ti mu odgovaraš da nije TVOJE reči dobro razumeo
Ako se ja našalim za hapšenje hakera - ti mi održiš predavanje da je to u stvari ideja ... itd

...

[ curug07 @ 26.04.2009. 02:14 ] @
Citat:
shitza: @curug07
Zašto imaš potrebu da svima uz citat odgovoriš i namećeš svoje stavove ?! Napiši šta misliš, to je sasvim dovoljno.
Ako neko misli da ovo vredi koliko košta - može biti u pravu. Cena zakupa verovatno zavisi od pouzdanosti hardvera, infrastrukture, tehničke podrške ...
Ako neko tvrdi da se hosting provajderu stalno iste stvari dešavaju - to su činjenice
Ako neko kaže da je to "takav i takav princip" - ti mu odgovaraš da nije TVOJE reči dobro razumeo
Ako se ja našalim za hapšenje hakera - ti mi održiš predavanje da je to u stvari ideja ... itd
...

@ shitza- očito ne poznaješ neke osnovne stvari kada je u pitanju forum i net.
Osnovna kultura je da se prilikom odgovora, ostavi citat ili deo, da bi se znalo kome se odgovara, a takodje i da bi se moglo lakše odgovoriti ako se pokreće više tema u jednom postu.
Citat dakle ima svoju višestruku korist.
Sad bih ti opet trebao ovde održati kurs o komunikaciji na forumima, ali neću.
Reći ću ti samo to da teme i služe za polemiku i razmenu mišljenja.
Bitno je ne odstupati od teme, ili što manje odstupati, da se nebi otišlo u offtopic.
Ako neko nešto tvrdi, tvrdim i ja.
To je u pravu- tvoja reč protiv moje.
Ti kažeš oklop je pao sto puta.
Ja ću reći - nije tačno.
Padne ponekad kao i svi ostali,ali ne toliko i čak se ni ne primeti.
Pa valjda sam ja kompetentniji od tebe koji tamo imam 10 sajtova (i više).
Ja stvari znam iz prve ruke, i pratim Oklop skoro 2 godine.
DA, desi se da neko ne razume šta sam rekao, ili ja nisam dobro formulisao rečenicu.
Zato se neke stvari pojasne i svima bude jasno (bar većini).
I ja nekad nekog ne razumem, pa ga pitam- šta je tačno mislio kada je to i to rekao..
I na kraju moram da ti se izvinim - imam visoko obrazovanje, znanja za tri fakulteta i nekad me "ponese" da nekom održim predavanje.
Tu si u pravu.

PS. Ovi moderatori su moje kolege,ali ne "ordiniram" ovde u tom svojstvu;)
[ zaraza @ 26.04.2009. 02:27 ] @
Citat:
Ti kažeš oklop je pao sto puta.
Ja ću reći - nije tačno.

Ja ga gledam od recimo....novembar decembar prosle godine....Od tada, pa do danas nije radio sve ukupno vise od 2 nedelje :)
Zato kazem.....ok je kao prosirenje facebook profila, ali za bilo sta ozbiljno - jok....

Kad ti neko trazi sajt, ti ga lepo posalji na godady i caos....nema sta da razmisljas dal ce neki ovdasnji pilicar da skupi klince iz bloka da mu srede hosting....
[ SpLaSh89 @ 26.04.2009. 04:56 ] @
Nije mi jasno zasto svi potencirate na to "koliko pare toliko muzika" sobzirom da bi za ovu svotu novca koju oklop naplacuje trebali da dobijete daleko vise. Mogu da nabrojim minimum 10 domacih hosting kompanija koje su daleko jeftinije i dalekoooooo bolje rade.

Bezveze je to sto se dogodilo oklopu, i mislim da bi neko (ne znam ko) trebao malo vise da se zainteresuje za sprecavanje sve cescih napada muslimanskih (arapskih, turskih, albanskih...) hakera. Ali ne vezano za to, ja sam i pre toga cuo kako se ljudi zale na los rad oklopa.

Oni deluju dosta profesionalnije od svih ostalih domacih hostera (ne znam da li stvarno jesu profesionalniji jer nikad nisam koristio), verovatno je to razlog iz kog su bas njih odabrali hakeri.
[ Tyler Durden @ 26.04.2009. 07:20 ] @
Iako je tema za brisanje, ili makar detaljno ciscenje, ostace kao oda jednom vrlo losem provajderu i nevjerovatno naivnim korisnicima.
Posto je ocigledno da je korisnik curug07 tu samo da bi trolovao i s obzirom da je prakticno sve na ovu temu receno, a Oklopovim nesretnim korisnicima ostaje samo da cekaju i citaju smijesna opravdanja na zvanicno-nezvanicnom sajtu zoki.com onda ne preostaje nista nego lock.