[ drdrksa @ 04.12.2003. 20:48 ] @
Za sve koji zele da imaju Kazza na Linux-u, neka skinu ovaj fajl i slede uputstva u njemu.
[ valajbeg @ 04.12.2003. 22:04 ] @
Cool Covjece.. Bas Ti hvalla.
[ manca @ 04.12.2003. 22:22 ] @
Citat:
drdrksa:
Za sve koji zele da imaju Kazza na Linux-u, neka skinu ovaj fajl i slede uputstva u njemu.

hvala ti drdrksa, mnogo, ovo mi je bas trebalo.
Jos jednom mnogo hvala!
[ Dejan Lozanovic @ 05.12.2003. 11:11 ] @
ma imate i gift, skinete gift server, fast track(kazza) plugin za gift, i recimo appolon kao frontend za gift. i to je to. Mada direct connect je definitivno bolji za to jer ima novije stvari od kazze i nema korumiranih fajlova.
[ manca @ 05.12.2003. 20:30 ] @
ali razocarah se, jer nece da se startuje, evo poruke:

./kza: error while loading shared libraries: libncurses.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

zasto??/
[ caiser @ 05.12.2003. 21:43 ] @
A da mozda, sasvim slucajno, nemas instalirane te biblioteke?
[ littleboy @ 06.12.2003. 01:17 ] @
Citat:
manca:
pa valjda za toliko nisam GLUP, naravno da sam potrazio te biblioteke, i naslo ih je,
znaci da ih ima!Pokusao sam i da ih iskopiram i u dir kazze, ali opet isto, ZASTO?

Mozda zato prvo sto se ne nalaze u pravom direktoriju ? A siguran sam da takodje NE treba da stoje u kazzinom diru ... uzas.
[ tarla @ 06.12.2003. 01:21 ] @
evo i ja sam skinuo to cudo i isto mi je javilo tu poruku da nemam libcurses.so.4 i odem na net i skinem sa www.rpmfind.com rpm fajl prvi sa liste koja se dobija kucanjem libcurses.so.4
u polje za pretragu. i nakon toga sam instalirao taj rpm. Onda sam uspio pokrenuti ./kza ali nista osim toga. Naime kreiram account i sve se zavrsi na connecting... i to traje i traje
[ manca @ 06.12.2003. 15:28 ] @
pazi little, pogledaj caiserovu prouku meni:
rm -rf ~/..
ali kao root, to znaci automatski da brise root dir, jer ~/
je home dir, trenutnog usera, kapiras???
[ Dejan Lozanovic @ 06.12.2003. 15:30 ] @
Cini mi se da ja Kazza menjala protokol svoje mreze, pre neku godinu. I taj fajl sto imate je nesto sto je sama kazza radila. Sve u svemu to mozete da batalite koliko se cak i ja secam. Provereno kazem da vam radi gift (http://gift.sourceforge.net/) tamo imate sve sto ce vam trebati da skinete.
[ B o j a n @ 06.12.2003. 22:57 ] @
mldonkey se moze vezati na fasttrack mreze.

[ drdrksa @ 13.12.2003. 15:45 ] @
Citat:
Dejan Lozanovic:
Cini mi se da ja Kazza menjala protokol svoje mreze, pre neku godinu. I taj fajl sto imate je nesto sto je sama kazza radila. Sve u svemu to mozete da batalite koliko se cak i ja secam. Provereno kazem da vam radi gift (http://gift.sourceforge.net/) tamo imate sve sto ce vam trebati da skinete.

Malo vise sam se informisao, trazio i isprobao sve ovo i mogu reci da je Dejan Lozanovic potpuno u pravu.
[ tarla @ 14.12.2003. 23:29 ] @
Evo nakon nekoliko dana zajebancija sa kazoom napokon sam uspio da proradi.
To sam odradio ovako:

1 instalirajte wine (kod mene je verzija 20031016 (9,2 MB)ali mislim da ce i sa ostalim verzijama raditi)
- skinuo sam sa www.winehq.com u tar.gz arhivi,
- onda extract u neki folder sa ark-om ili gnozip-om (GUI arhiveri)
- udjes u folder i kucas ./configure pa onda make (to ce trajati oko 15 min.)
- kucas su root pa onda pass za root
- onda make install
- time je wine instaliran. mozeter probati kucanjem komande notepad i trebao bi da se pokrene notepad.
2. sledece je potrebno srediti config file a za to je najbolji winesetuptk skripta
on ima odlican GUI i nije teska za skontati.Ova skripta ima 6,7 Mb i nasao sam je negdje na netu.
U njoj ima fin readme fajl kojim je objasnjena instalacija.
kod mene je verzija 0.71 a evo link za verz. 0.6.2 (link nisam ispitao pa mozda ne radi.) ali potrazite
http://prdownloads.sourceforge...esetuptk-0.6.2.tar.gz?download
Instalacija ide ovako:
Step 1:
-------
Unpack the tarball into your home directory.
$ cd $HOME
$ tar zxvf winesetuptk-0.6.0b.tar.gz
$ tar zxvf tcltk-winesetuptk-0.6.0b.tar.gz

Step 2:
-------
Compile TclTk Codeweavers package.
$ cd tcltk-winesetuptk-0.6.0b
$ sh build.sh

Step 3:
-------
Configure, compile and install winesetuptk.
$ cd ../winesetuptk-0.6.0b

!!! NOTE !!!
Avoid of a trailing slash when you specify --with-tcltk path.
Avoid of the ~ substitution also. However, it's ok to use $HOME variable.
$ ./configure --with-tcltk=$HOME/tcltk-winesetuptk-0.6.0b

$ make
$ make install
gdje umjesto 0.6.2 kucate svoju verziju ( u mom slucaju 0.71)

Sledece sto trebate uraditi je da udjete u dir. gdje ste instalirali winesetup i kucate ./winesetuptk
npr. kod mene je /home/marinko/winesetuptk0.71/winesetuptk-0.71
otvorice vam se lijep GUI prozor i sa par koraka bi sve trebalo da bude ok. Sve u svemu treba da kreirate fake_windows u ./wine
mozda budete trebali samo da prepravite adresu cd rom-a ( kod mene je dev/cdrom)
dir. ( napomena: .wine je skriveni dir.)
Tek sad je sve spremno za instalaciju kazaa lite!
Ja sam instalirao staru verziju 1.72 posto nisam uspio ni jednu noviju.
evo link: http://www.eskimo.com/~wage/kazaa_lite_172_english.exe
jos skinite ove dll-ove: http://www.eskimo.com/~wage/kazaa_dlls.tar.bz2 ( ako imate instaliran win98 onda mozete i
u njemu da potrazite ove dll-ove
comctl32.dll
comdlg32.dll
commctrl.dll
msvcrt.dll
ole32.dll
oleaut32.dll
rasapi32.dll
rpcrt4.dll
shdoclc.dll
shdocvw.dll
shell.dll
shell32.dll
shlwapi.dll
urlmon.dll
wininet.dll
winspool.drv
napomena: ne koristite dll-ove od win XP.
Te dll fajlove kopirajte u home/vase_ime/.wine/fake_windows/Windows/System .
onda u shell-u otidjite u dir. gdje ste skinuli kazaa program i kucajte wine kazaa_lite_172_english.exe ( ja sam pri instalaciji
iskljucio sve opcije koje su mi ponudjene)
nakon instalacije je potrebno jos da prepravite config fajl (nalazi se u .wine folderu.)
U njega treba ubaciti
[AppDefaults\\kazaa.exe\\DllOverrides]
"*" = "builtin, native, so"
"commctrl" = "native"
"comctl32" = "builtin"
"comdlg32" = "builtin"
"ole32" = "native"
"oleaut32" = "native"
"rpcrt4" = "native"
"shdoclc" = "native"
"shdocvw" = "native"
"shlwapi" = "native"
"winspool.drv" = "native"
"shell32" = "builtin"
"shell" = "native"
"urlmon" = "native"
"wininet" = "native"
"msvcrt" = "native"
"rasapi32" = "native"
i potom snimiti.
To bi trebalo biti to. Otidjite u /home/vase_ime/.wine/fake_windows/Program Files/KaZaA Lite i kucajte wine Kazaa.exe
onda otodjite na Tools -> Configure username i popunite polja i to je to.
Odmah da kazem da nije sve savrseno jer radi malo sporo i malo su dugmad pomijesana ali radi :)
Takodje mozete napraviti i precicu na desktopu tako sto cete napraviti tekstualni fajl na desktopu i u njega upisite sledece
#! /bin/sh
cd '/home/your_home_directory/.wine/fake_windows/Program Files/KaZaA Lite/' && wine Kazaa.exe
i snimite a nakon toga u shell-u kucajte chmod 755 ime_tekst_fajla ili desnim klikom na njega -> Properties->Permissions
pa cekirajte Exec za user-a.

Ako ocete da izbrisete Kazaa-u otidjite u shell u /home/vase_ime/.wine/ i kucajte ./uninstal Onda ce vam se otvoriti prozor
za uninstall svih programa koje ste sa wine-om instalirali.

Nadam se da sam barem malo pomogao. jedino sam zaboravio link za winesetuptk-0.71 ali nadam se da cete ga naci na netu.
Pozdrav
[ tarla @ 14.12.2003. 23:32 ] @
evo i link za winesetuptk-0.71
http://prdownloads.sourceforge.net/wine
(na samom dnu stranice)