[ goxgi @ 24.04.2009. 16:05 ] @
Imam Lcd Tv od LG-a, i problem, a to je da kada ga upalim, on se sam ugasi i onda kada ga upalim jos jednom radi sve normalno i OK. E sada stalno mi je ukljucen Skart u njega, tj. Total TV. Ako nije na totalu onda se ne gasi nego se upali normalno... O cemu je rec, ima mu malo vise od godinu dana....

PS: isto sam primetio da kada je na totalu, i kada ga iskljucim iz struje, bas iz zida, i kada onda upalim, onda isto radi OK, tj. ne gasi se....

O cemu se tu radi???
[ sseennaadd @ 24.04.2009. 20:30 ] @
imas li cinceve na tv-u?ako imas probaj to spojiti skart-cinc kablom,ili cinc-cinc,zavisno sta imas na resiveru,ponekad se moze rijesiti drugim kablom POZZ
[ goxgi @ 25.04.2009. 13:37 ] @
Kako to mislis, cinc, ja ne kontam sta je to. U pitanju je ovaj TV http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32lc55.html .

E sada sta ja da radim, da probam u drugi skart, nemam pojma o cemu se tu radi, i zasto se ovo uopste desava. Inace juce sam ga drzao 5 minta iskljucenim iz struje, bas iz zida, i evo sada se pali normalno, tj. ne ugasi se kada ga upalim.
[ Boris Maksic @ 25.04.2009. 14:15 ] @
Otvori jedan prikljucak na scart kablu,bilo koji, i eliminisi pin 8. Probaj samo da izvadis taj kontakt pa vidi sta ce da se desava.
[ goxgi @ 25.04.2009. 18:20 ] @
Kako mislis na skart kablu, ako mozes malo da mi pojasnis, ja nisam bas neki ekspert za tu tehniku, tj. ne znam bas mnogo. Ponavljam samo da kada ga iskljucim iz struje, posle toga par paljenja, jedno 10 puta se pali OK, tj. ne ugasi se. A i kada se ugasi nakon paljenja radi OK.
[ macedo @ 25.04.2009. 18:44 ] @
U kontekstu gornjeg predloga:
"Button Function in Record/Remind Setting Mode
- This function is available only when recording equipment that use pin8 recording signalling has
been connected to the DTV-OUT terminal, using a SCART cable.
! NOTE
- If you want to use the EURO scart cable, you have to use
the signal shielded Euro scart cable"

U svakom slucaju ukoliko je TV poceo normalno da radi zaboravi na problem zato shto u svakom uputstvu bilo kojeg uredjaja u kojem su korishceni microkontroleri stoji kako osnovna napomena da ukoliko iz bilo kojih razloga dodje do blokiranja ili pojave greshke iskluci uredjaj celosno od napajanja i ponovo ukljuci.
[ Boris Maksic @ 25.04.2009. 18:49 ] @
Pin 8, ona iglica u scartu, sluzi za ukljucivanje tv od strane nekog drugog uredjaja. U tvom slucaju Totalovog risivera.
Odvrni onu kao plasticnu stezaljku na scart prikljucku, mesto gde ulazi kabal, otvori scart i videces puno zicica. Pogledaj
na prikljucku brojeve od 1-21 i na zicici gde je broj 8 probaj da samo izvuces tu iglicu (metalni prikljucak) da ne bi kidao zicicu kako bi kasnije mogao da je vratis. To uradi sa bilo koje strane kabla, znaci samo sa jedne. Zatvori ponovo scart prikljucak i spoji sa TV-om i risiverom.
[ macedo @ 25.04.2009. 19:42 ] @
Dali je ukljucena opcija simp link na TV?. Ako je ukljucena onda iskluci.
[ goxgi @ 26.04.2009. 08:49 ] @
Ok, hvala svim na pomoci, sada radi dobro, mislim ne gasi se, kada sam ga iskljucio iz struje i ponovo upalio, e sada videcemo dokle ce tako. A sto se tice opcije simp link, ne znam ni gde je ni cemu sluzi, pa onda verovatno nije ni ukljucena...
[ goxgi @ 26.04.2009. 14:18 ] @
Evo sada kada sam ga upalio ponovo se ugasio. Ne znam sta mu je.... Inace proverio sam u meniju, to simplink je bilo ukljuceno, pa sam ga iskljucio. Na sta se to odnosi????
[ macedo @ 26.04.2009. 14:27 ] @
To ti je opcija da mozesh kontrolisati vishe uredjaja pomocu jednog daljinskog upravljaca.
[ goxgi @ 26.04.2009. 14:37 ] @
OK, ali kakve to veze ima sa gasenjem TV. I to sam primetio, da kada ga posle njegovog gasenja, ugasim iz struje, on se sledecih jedno 10 puta upali OK, a onda se opet iskljuci posle paljenja.... Da li mozda znas u cemu je problem. Inace proverio sam na kutiji, napravljen je u Poljskoj, a test je izvrsen u Madjarskoj, ima sve dekleracije EU. Inace slika je bozanstvena (pu, pu, da ne ureknem), jer znam mnogo njih koji imaju Samsunga, Sharp, ili neke druge, kojima slika nije ni bilzu kao kod mene, a kostali su isto...
[ baresi @ 26.04.2009. 15:52 ] @
Pozdrav!
Ja isto mislim da je problem u pinu br. 8 na scart kablu. Na tom pinu, uređaj šalje 12 V, tzv daljinsko upravljanje, kad uključiš vanjski uređaj, da se TV postavi na AV. Mislim da je najbolje otvoriti skart konektor, grickalicom za nokte, ako nemaš drugog alata, prekinuti žicu na osmom pinu.
[ goxgi @ 27.04.2009. 09:59 ] @
Ja mislim da kod mene nije tako, zato sto npr. kod caleta na Samsungu kada upalim neki uredjaj, npr. total ili tako nesto TV sam prebaci na AV. Kod mene na LG-u ovom nije tako, ja moram da stisnem Input, pa na AV1, da bi prebacio, inace on ne prebacuje sam, bez obzira sto sam ga upalio.

Ugasi se se posle jedno 10 paljenja, onda ga ja iskljucim iz struje, i on se posle pali normalo. Inace gasi se samo ako je na AV1, ako je na bicnoj anteni ne gasi se. Ne znam da li da ga nosim u servis....
[ slavisa.c @ 27.04.2009. 10:20 ] @
Vec 2 odgovora i ja treci,pin 8 na skart kablu.
[ macedo @ 27.04.2009. 10:26 ] @
Jesi li nekad menjao baterije na tvom daljinskom upravljacu?
Ako nisi promeni. Ako jesi onda procitaj uputstvo za rukovanje str. 104 prilog oko programiranja daljinskog upravljaca zato shto je multi-brand.
[ goxgi @ 27.04.2009. 10:32 ] @
Nisam od aprila 2008, tj. od kada je kupljen... Mislis da to ima veze....
[ bobo99 @ 27.04.2009. 21:25 ] @
aparat je u garanciji .otiđi unajbliži ovlašteni servis,pa neka riješe problem.
[ jugotb @ 28.04.2009. 09:10 ] @
Citat:
bobo99: aparat je u garanciji .otiđi unajbliži ovlašteni servis,pa neka riješe problem.

Ja sam ubijedjen da to desavanje nema nikakve veze sa tv-om, najvjerovatnije brlja taj Echolite, inace smece od risivera...
[ jugotb @ 28.04.2009. 09:14 ] @
...i eliminisi vise taj 8. pin u skartu ili probaj neki drugi nacin konekcije risiver-tv i javi sta se desava...
[ goxgi @ 29.04.2009. 09:41 ] @
Pozdrav svima, i hvala na informacijama. Definituivno nije do TV-a, nego do resivera, i skart kabela. Ako ga ostavim na AV1, i ukljicim, on se ugasi, a ako iscupam skart, on radi normalno, samo miu izbaci nema signala. E sada mene zanima kako da iskljucim taj pin 8, i kako da znam koja je to zicica, gledao sam, ali ne znam sa koje strane da brojim, kako da znam koji je to PIN 8, i da li da slomim tu iglicu koja ide u risiver, ili da prekinem zicicu????
[ macedo @ 29.04.2009. 11:19 ] @
Ne treba da brojish sve ti je napisano:
[http://acl.co.uk/pinouts.htm]
[ goxgi @ 30.04.2009. 07:53 ] @
Evo uradio sam to, prerezao zicu na PIN8, i posle toganije total hteo ni da bekne, a na TV-u mi je stajalo nema signala. Posle toga sam stavio novi skart kabel, i ponovo mi se TV ugasi kada ga upalim.... Negasi se ako je total iskljucen pa posle paljenja TV-a, ukljucim njega, tada je sve OK. Mada mene nervira jer mi je total vec godinu dana na njemu stalno ukljucen, znaci nikada ga nisam gasio.... Mozda sam zbog toga i zezno TV.
[ baresi @ 30.04.2009. 09:02 ] @
Pozdrav!
Posle skidanja pina br 8, moraš tv ručno prebaciti na taj AV ulaz na kom ti je uključen resiver. Nisi naveo dali si to uradio.
[ goxgi @ 30.04.2009. 11:03 ] @
Jesam....
[ baresi @ 30.04.2009. 12:07 ] @
Pozdrav!
Jesi li probao drugi scart, koliko vidim tvoj TV ima dva scarta, AV ulaz, komponentni ulaz itd. Možeš resiver povezati i sa činč kablovima, sigurno resiver ima i činč izlaze, tamo nema 12 V.
[ goxgi @ 02.05.2009. 11:13 ] @
Evo sada sam izvadio skart i upalio ga, i opet se ugasio. E sada bio je na AV1.

Ponavljam, posle gasenja se normalno upali, i radi. Mada sam primetio da kada se normalno upali na ekranu se pojavi slika i prvo prozor sa obavestenjem AV1, a zatim L+R, a taj put kada se gasi, izadje AV1, i posle toga se ugasi do onog L+R, ne stigne....

I da jos napomenem, da se TV nikada sam ne upali. Znaci ugasi se, i tako ostane, pa ja opet moram da stisnem dugme na daljinskom da bi ga upalio....

Jedino jos da probam da vidim da li se gasi kada je na obicnom TV-u, pri paljenju. Pa da javim.....Ili da ga nosim u servis, ima 2 godine garanciju...

PS: inace sa njim nemam srece od prvog dana mu nesto fali, posle mesec dana smo ga odneli na servis, jer se restartovao sam od sebe, stalno, i menjan mu je neki bord (tako su mi rekli u servisu), mada ja ne znam sta je to.

Hvala svima, i molim vas da mi pomognete ako znate kako....
[ Boris Maksic @ 02.05.2009. 12:16 ] @
Posto sve gore navedeno nije dalo rezultata, pokusaj da nabavis neki drugi risiver ili DVD plejer, pa spoji na AV1 da vidimo sta se desava. Naravno putem scarta.
[ goxgi @ 02.05.2009. 16:53 ] @
Evo sada sam preko opcije Input prebacio na TV. I kada ga upalim ne gasi se. Sve radi OK. Skart je ukljucen u AV1, i radi sve ok. Mada mi je malo cudno. Kada stoji na AV1, treba da upali total, a kada je na TV treba da upali obicnu antenu, medjutim kod mene nije tako. Ja sam ga prebacio na TV, i on se prebacio ali je ostao na totalu, i radi kao da je na AV1. Ako uzmem daljinski i stisnem neki broj on tek onda prebaci na obicnu antenu, odnosno na program koji sam ja stisnuo na daljinskom. Mozda to tako i treba, a kada prebacim na totalu on automacki ide na total, ali u Input funkciji stoji stalno na TV. Mislim da je ranije bilo setao je izmedju AV1 i TV, kada sam to radio???

Opet ponavljam da dok je na TV opciji ne gasi se, radi OK. Sve vise pocinjem da mislim da nesto nije u redu sa resiverom, ali i kada sam iskljucio skart on se opet ugasio...
[ klarkkent @ 04.09.2010. 23:02 ] @
Ako nisi resio problem pokusaj da Tv ukljucis u produzni kabli koji na sebi nema uzemljenje, ako nemas takav kabli skini sa postojeceg zuto zelenu zicu, ostale dve ne diraj obicno su plava i braon, a prilikom rada obavezno ga iskljuci iz struje. Velika je verovatnoca da ce ti proraditi.
[ banetv @ 05.09.2010. 09:07 ] @
Ako za godinu i po nije rešio problem onda je verovatno već razbio TV, ili ima čelične živce.
[ plumbum013 @ 11.05.2011. 16:37 ] @
ukoliko problem nije resen, a da ti se ne mesaju signali od 2 daljinska? ja sam imao taj problem sa TV i DVD, pri cemu mi dugme ON/OFF za DVD npr vrsio funkciju kao VOL+ na TV i sl. u prevodu bez ikakve logike.