[ La_Mar @ 25.04.2009. 21:26 ] @
Pravim za faks aplikaciju za rad biblioteke ali sam skucao pred sam kraj. Naime, aplikaciju radim u C#-u a sa podacim radim u MS SQL-u konektovanom okruzenju. Da uprostim, u bazi imam tabelu clanovi gde izmedju ostalih imam i kolone "ZaduzujeKnjiguID" koja cuva ID knjige koju je korisnik zaduzio ukoliko je uopste i zaduzio. Znaci tu podatak moze biti neki ID ili NULL. E sad, osmislio sam tako da kad hocu da zaduzim knjigu nekom clanu treba prvo da se proveri da li neki drugi clan vec zaduzuje tu knjigu, u tu svrhu mi treba linija koda koja bi proverila da li u bazi neko vec duguje tu knjigu. To sam do sada uspeo samo tako sto u try bloku pokusam da dovucem podatke o clanu koji duguje tu knjigu i ukoliko Exception izbaci znaci da ne postoji clan koji duguje i onda u okviru tog catch bloka treba zaduziti knjigu novom clanu jer je slobodna. Neznam da li sam lepo objasnio ali mi pomoc bas treba pa ako je neko slobodan da pomogne moze ili ovde ili kontakt na mejl [email protected]. Unapred hvala svima. |