[ kuzco @ 26.04.2009. 18:01 ] @
ja imam jedan problem. imam xp i ubuntu na kompu. i kad sam jednom prilikom hteo da ukljucim xp, izbacio mi je crni ekran na kojem pise da mi fali fajl Win32/Drivers/ntfs.sys , cini mi se, i da moram da uradim repair. znaci nece da mi udje u windows. a iz ubuntua ne mogu vise da udjem u particije xp-a. kad sam pokusao da uradim repair, nudi mi opciju repair, ali kad kliknem R, kaze da ne mogu da uradim jer nemam nijedan hard disk. isto mi kaze kad sam pokusao reinstalaciju. hard disk je prikopcan, normailno. u particiju ubuntua ulazim bez problema i koristim ubuntu, ali mi je 200 gb podataka u windowsu. sta da radim? jel postoji neki nacin da uradim repair ili samo da povratim podatke pa da uradim reinstalaciju?
[ Cileinteractiv @ 26.04.2009. 19:29 ] @
U onoj temi u koju si takođe postovao istu poruku imaš neke infomracije, za početak uradi reparaciju uz pomoć rikoveri konzole i opcije CHKDSK

Citat:
BytEfLUSh: Ubaci XP CD (digni sistem sa njega), pritisni R kad bude pitao za Recovery konzolu. Kad uđeš tamo ukucaj chkdsk i kad završi restartuj komp.

imaš i ovde sve fino objašnjeno http://www.webtree.ca/windowsxp/repair_xp.htm
[ Catch 22 @ 26.04.2009. 20:17 ] @
Čarobne reči bi glasile: "Koristite pretragu foruma!"

[att_img]

Windows Repair !!!

[ kuzco @ 29.04.2009. 09:56 ] @
Ali ja ne mogu da pokrenem rikoveri konzolu, zato sto mi kaze da nemam hard disk. Pise "r za repair",ja stisnem,i trazi da restartujem samo komp, jer nemam hard disk,pa ne mogu da uradim. Zato pitam, sta da radim? Jel postoji neki nacin?
[ calexx @ 29.04.2009. 10:12 ] @
Naravno, sad bi trebalo da te pitamo da li imaš SATA hard pa ako imaš, da li si podmetnuo drajvere za kontroler pri startu XP CD-a.
[ kuzco @ 29.04.2009. 10:31 ] @
Imam SATA kablove, ali nisam nista namestio. Kako to da namestim?
[ combuster @ 29.04.2009. 11:01 ] @
Milion puta prezvakana tema, nlite software, skines sata drajvere za plocu, umetnes ih u iso pomocu nlite-a, sprzis na cd i to je to...
[ Catch 22 @ 29.04.2009. 12:11 ] @
Citat:
kuzco: Imam SATA kablove, ali nisam nista namestio. Kako to da namestim?

Pa jel taj disk uopšte priključen na kontroler na matičnoj ploči?
[ kuzco @ 03.05.2009. 15:58 ] @
Ma prikljucen je hard disk SATA kablovima na plocu, sve je normalno, samo je virus izgleda pojeo taj fajl ntfs.sys, pa ne mogu da pristupim particijama windows-a.
A to za nlite software, ja ne razumem sta si ti uopste ispricao. Jel ima neko da mi objasni sta ja da radim od pocetka do kraja i da mi radi sve?
[ kuzco @ 07.05.2009. 23:07 ] @
Pa jel moze neko da mi kaze sta da radim?
[ Catch 22 @ 04.06.2009. 23:45 ] @
Detaljnije o tome imaš u temi Windows Repair !!!

A ovde može i [LOCK]