[ tomgag @ 27.04.2009. 11:53 ] @
Instalirao sam Mikrotik pre nekoliko dana za deljenje interneta na pet kompjutera (do sad sam koristio ap u klijent modu i ruter sa switchem) sve sam konfigurisao i radi, ali imam jedan problem, koristim wireless internet posto kod nas jos nema adsl-a , za konekciju na ap provajdera koristim karticu nl-2511cd plus ext2 i imam problema sa njenim konfigurisanjem. Problem je u tom sto gubi podesavanja kada restartujem mikrotik, kad se restartuje, kartica ima neku bezveze mac adresu ssid "Mikrotik" i disejblovana je. Pretragom interneta i ovog foruma nisam nasao resenje za to jedino nesto slicno tj. skoro identicno na forumu Mikrotika na http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=4&t=1977&p=7655&hilit=settings#p7655 . Verzija Mikrotika koju koristim je 2.9.27 , a probao sam i sa zadnjom verzijom 3.23 i bio je isti problem. Mogao bi podesiti u scriptu da promeni mac adresu i da se konektuje na ssid od ap provajdera ali ne znam kako da se scripta izvrsi kod svakog restarta. p.s. inace sam proverio konfiguracioni fajl za moju karticu tj wlan1 na /nova/store/interface.dat i tamo se isti pojavljuje sa 2 mac adrese jedna je moja a druga je ta koju mi prijavljuje kod svakog restarta kada pogledam na /interface wireless print |