[ PetarNov @ 28.04.2009. 00:48 ] @
| Pozdrav svima,
danas sam kupio Dynamode-ov wired ruter i povezao sam ga sa rachunarom na standardan nachin - ruter u mrezhnu karticu, kablovski modem u lan1 ulaz na ruteru, ali PC mi govori da je Network cable unplugged?!
Naravno, pomislio sam da je problem u samom ruteru i odneo sam ga nazad u radnju, ali je dechko tamo pred mojim ochima povezao svoj rachunar na net preko rutera i sve mu je radilo besprekorno.
Kako je moguce da mi rachunar ne vidi ruter i shta mogu da uchinim da to promenim?
Unapred zahvalan,
Petar |
[ calexx @ 28.04.2009. 01:19 ] @
Ajde malo bolje objasni taj standardan način ... ruter u mrezhnu karticu, kablovski modem u lan1 ulaz na ruteru ... kako si to povezao ruter u mrežnu karticu? Tj, gde si na ruteru uključio kabl čiji drugi kraj ide u mrežnu?
[ PetarNov @ 28.04.2009. 02:33 ] @
U Wan ulaz.
[ calexx @ 28.04.2009. 09:21 ] @
Pa šta sad, ti hoćeš da rutiraš svoju mrežnu karticu provajderu? ;)
Nije to standardan način, to je potpuno pogrešan način i normalno da ti ništa ne radi. Povezuješ tako što kablovski modem uključiš u wan port a kompove uključuješ u lan portove. Pošto si verovatno na SBB-u, kada ovako povežeš isključi kablovski modem iz struje na par sekundi pa ga uključi da bi dobio novu IP adresu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.