[ akibono @ 28.04.2009. 13:46 ] @
Kada odem na opciju upgrade(recomended) za reinstalaciju posle restarta mi izlazi prozor sa sledecim sadrzajem,s tim sto je sve vreme instalacioni disk u laptopu:

Windows XP Professioanl Setup

Setup cannot find a CD-ROM drive.
Make sure your CD-ROM drive is on and properly connected to your computer. If it is a SCSI CD-ROM drive, make sure your SCSI devices are properly terminated. See your computer or SCSI adapter documentation for some more information.
Setup cannot continiue. To quit Setup, press F3.

Ako pokusam da odem u bios pomocu del cim ukljucim komp pojavljuje mi se crni ekran sa sadrzajem:
Please select the operating system to start:

Microsoft Windows XP Professional
Microsoft Windows XP Professional Setup

Use the up and down arrow keys to move the highlight to you choice.

Please ENTER to choose.

For toubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8.

Sta mi je ciniti sa skazijem???

[ calexx @ 28.04.2009. 16:39 ] @
Pa imaš li skazi ili nemaš?
[ SASA M. @ 28.04.2009. 17:47 ] @
Pre ce biti da nema sata drajver za taj lap. Probaj da ga skines sa stranice proizvodjaca, ili da u bios-u promenis podrsku na 'native' ili kako se to tamo zove. drajver mozes sa ubacis u cd win setup sa nekim programom tipa nlite ili sl.
[ akibono @ 29.04.2009. 00:09 ] @
Nemam skazi, u pitanju je toshiba a ne mac, a sto se tice sata kontrolera to sam vec uradio preko nLite-a i taj disk sam ubacio i pokazao mi je ovo gore navedeno, tako da u tome i jeste problem.
Ja sam instalirao xp preko tog diska sa sata kontrolerom za toshibu, i instalirao ga je bez problema al sad nece da ga reinstalira odnosno uradi repair.
Mozda sad treba instalacioni disk bez sata kontrolera, pitam?
[ combuster @ 29.04.2009. 06:54 ] @
Ne, ne bi trebalo, mozda ti je i ostecen disk...
[ Darije @ 29.04.2009. 07:35 ] @
ja ne znam kako ti ulazis u bios sa DEL na toshibi, zar ne bi trebalo F1 za starije i neke novije ili F2 za phoenix bios...
[ akibono @ 29.04.2009. 13:00 ] @
F2 na phoenixu za bios, tacno