[ 1vi @ 01.05.2009. 22:27 ] @
Pozdrav
Najpre da kažem da nisam baš najbolji sa CSS, pa bih molio za pomoć.
Redizajnirao sam sajt i s obzirom da posetioci u 70% slučaja koriste IE više pažnje je poklonjeno IE-u. Međutim ne bih voleo da i posetioci sa Mozillom, Operom i dr. ostanu uskraćeni... Dok radim sa DW-om nema nikakvih problema-prikazuje u svim isto. Nakon prebacivanja na server (i više puta) problem prikazivanja, osim u IE-u.
Sajt je http://www.koznazna.com.
Zanimljivo mi je da se strana na engleskom http://www.koznazna.com/pages_english/general.html vidi isto u svim.
Evo već nekoliko sati se mučim, gledam, čitam, proveram kodove...ali očigledno nešto propuštam što mi je na vidiku, ali...
Ako nekome nije problem da proveri i kaže gde grešim bio bih zahvalan. Hvala unapred!
[ Radovan__III @ 01.05.2009. 22:33 ] @
otvori index stranicu i umesto
Code:
<link href="file:///D|/Documents and Settings/Administrator/My Documents/KZZ i DIJETICA hostovanje/novi kzz/download_files/css_style.css" rel="stylesheet" type="text/css">


stavi

Code:
<link href="http://www.koznazna.com/download_files/css_style.css" rel="stylesheet" type="text/css">


ili


Code:
<link href="download_files/css_style.css" rel="stylesheet" type="text/css">


[Ovu poruku je menjao Aleksandar Vasic dana 02.05.2009. u 11:49 GMT+1]
[ snake_master @ 01.05.2009. 22:35 ] @
Obrati pažnju odakle ti vuče CSS fajl na stranici na srpskom:

Code:
<link href="file:///D|/Documents and Settings/Administrator/My Documents/KZZ i DIJETICA hostovanje/novi kzz/download_files/css_style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
A evo na stranica na engleskom:

Code:
<link href="../download_files/css_style.css" rel="stylesheet" type="text/css">


Dakle to je potrebno da promeniš.

EDIT: Izvinjavam se, nisam video da je Radovan III već odgovorio na poruku. :)
[ 1vi @ 01.05.2009. 22:42 ] @
E, vidi mene!
Hvala puno Radovane_III i snake_master!
E a sada (odnosno sutra) moraću i na ostalim stranama da promenim. Hvala još jednom. Pozdrav.
[ 1vi @ 01.05.2009. 22:55 ] @
Zaboravih ovo.
U znak zahvalnosti poshaljite mi na PP po 1 vash baner 120x60px koji cu na pomenutom sajtu reklamirati u narednih mesec dana. Pozdrav.
[ 1vi @ 31.05.2009. 12:13 ] @
Da ne otvaram novu temu. Radi se o istom sajtu i sada je (mislim i bio je) problem u censtralnom meniju. Naime u Mozilli i Operi (vidi slike) radi odnosno prikazuje da je centriran dok u IE ide ulevo koji santimetar. Šra prepraviti da bude i u IE centriran kao i u ova dva, i kako to pomoću DW odraditi na svim stranicama odjednom (ako je moguće)-znam za Find and Replace ali nešto sam to ranije koristio pa i nisam baš zadovoljan. Hvala.

IE


Mozilla


Opera

[ snake_master @ 31.05.2009. 13:06 ] @
Citat:
1vi: Da ne otvaram novu temu. Radi se o istom sajtu i sada je (mislim i bio je) problem u censtralnom meniju. Naime u Mozilli i Operi (vidi slike) radi odnosno prikazuje da je centriran dok u IE ide ulevo koji santimetar. Šra prepraviti da bude i u IE centriran kao i u ova dva, i kako to pomoću DW odraditi na svim stranicama odjednom (ako je moguće)-znam za Find and Replace ali nešto sam to ranije koristio pa i nisam baš zadovoljan. Hvala.

Pogledao sam code na sajtu, vidim da je ceo layout uradjen u tabelama, samo imaš jedan div i to ovaj za navigaciju. Možda ne bi bilo loše da navigaciju prebaciš u tabelu i to u td id="midcontent" i tamo mu podesis style kako ti odgovara da stoji. Mada ne znam koliko je to dobro zbog SEO jer ćeš onda prebaciti navigaciju ka sredini HTML fajla. Ili još bolje, napravi tabelu na vrhu i u nju ubaci navigaciju jer zbog ovog diva id="horiztab" imaš problem.
[ 1vi @ 31.05.2009. 14:33 ] @
Hm, hvala, ali jos nisam resio sta cu.