[ manix @ 02.05.2009. 15:19 ] @
Imam 3 polja za unos podataka, svakom je uradjen binding za odgovarajuce polje u bazi... Nakon odredjivanja ID radnika u poljima se ocitaju podaci, ako postoje a ako ne ona su prazna (logicno :) ) Imam dugmic i na klik vrsim proveru da li zapis postoji, ako postoji radim ispravku a u suprotnom novi zapis Medjutim, prva ispravka prodje ali druga mi javlja gresku Concurrency violation: the UpdateCommand affected 0 of the expected 1 records. evo koda za dugmic click Code: If DnevnaListaUcinkaBindingSource.Count < 1 Then Try 'upis u bazu Dim dodajOperaciju As DataTable = bazaDataSet.DnevnaListaUcinka Dim unos As DataRow = dodajOperaciju.NewRow unos.Item("SifraRad") = SifraRadnika.Text unos.Item("Datum") = kalendar.DateTime.Year & "." & Format(kalendar.DateTime.Month, "00") & "." & Format(kalendar.DateTime.Day, "00") unos.Item("CenaRad") = CDec(rezijaSat.Text) unos.Item("SatiRezije") = CInt(rezijaVreme.Text) unos.Item("trecaS") = trecaS.CheckState unos.Item("dnevnaEfikasnost") = 0 unos.Item("brigada") = CInt(txt_brigada.Text) unos.Item("satiBrigade") = CInt(normaVreme.Text ) dodajOperaciju.Rows.Add(unos) DnevnaListaUcinkaTableAdapter.Update(dodajOperaciju) bazaDataSet.AcceptChanges() Catch ex As Exception 'poruka da upis nije uspeo End Try Else DnevnaListaUcinkaBindingSource.EndEdit() DnevnaListaUcinkaTableAdapter.Update(bazaDataSet.DnevnaListaUcinka) DnevnaListaUcinkaTableAdapter.Fill(bazaDataSet.DnevnaListaUcinka) End If Sta je sada ovde problem? ako treba jes neko objasnjenje ili deo koda, recite |