[ R A V E N @ 03.05.2009. 18:32 ] @
Ovo je pitanje za iskusne poznavaoce Windows Live Messengera(uvijek sam koristio Mirandu umjesto ovog programa) i njegovog Microsoft Notification protokola,odnosno instant messaging protokola kojeg koristi.

Naime,imam na listi osobu koja me je blokirala i(najvjerovatnije) izbrisala i sa serverske liste i sa liste Windows Live Messengera(ako sam dobro shvatio,ovo su dvije različite,nezavisne liste kontakata,jer jednom prilikom osoba,za koju mi je pokazivalo da me nema na serverskoj listi,me je normalno vidjela online),jer mi na opcijama za Microsoft Notification protokol unutar Mirande piše da nisam uključen kod te osobe na serversku listu.E sad,tu osobu od nekog vremena vidim normalno online.

Pretpostavljajući da nije otklonila block,kako je ovo moguće?Ima li neko ideju?

Možda je neki update Windows Live Messengera poništio greškom blokade ili...?

PS:Ima još jedna interesantna stvar kod Mirande.Ne znam da li ovo radi kod WLM-a,ali kad neka osoba izabere svoj status kao Appear Offline(ili dođe tako na Internet ili ima taj status kada ja dođem,ne znam...) Miranda,bez obzira na to,prikaže tu osobu kao prisutnu,ali sa statusom Invisible,što je Mirandin ekvivalent WLM-ovog Appear Offline.Tek ako prođe određeno vrijeme,možda 20-ak sekundi,osoba ode kao na Offline.Tako da je ovo sve možda nešto do Mirande zapravo.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.05.2009. u 19:58 GMT+1]
[ Aleksandar Vasic @ 03.05.2009. 21:54 ] @
Delete i Block u 2 razlicite stvari. Ukoliko osobu samo obrises sa liste, ista ce te videti da li si online ili ne, ukoliko blokiras osobu, ne moguce je da te vidi online niti da ti posalje bilo sta. Sto se tice toga appear offline/invisible, nazalost istina je, neki IM prikazaju appear offline kao invisible....