[ speedx @ 04.05.2009. 09:19 ] @
Imam zadatak da napisem kod u Javi koji cita podatke iz txt fala i koji ih sortira po odredjenom krierijumu.. e sad zadatak je sledeći : U svakom redu datoteke ucenici.txt su podaci za jednog ucenika : ime, prezime, datum rodjenja (u formatu dd/mm/gggg), 10 ocena za deset predmeta i broj opravdanih i neopravdanih casova.. Procitat podatake , a zatim ih ostampati sortirano po posecnoj oceni. pored toga ostampati i samo ucenike bez neopravdanih casova sortirano po prezimenu... Napisao sam sledeci kod koji samo cita podatke iz navedenog fajla , ali mi nikako ne ide ovo soritiranje pa ako moze neko da mi pomogne bicu mu zahvalan celog zivota... Code: import java.io.BufferedReader; import java.io.File; import java.io.FileReader; public class Main { public static void main(String[] argv) throws Exception { File f = new File("ucenici.txt"); FileReader fr = new FileReader(f); BufferedReader br = new BufferedReader(fr); StringBuffer sb = new StringBuffer(); String eachLine = br.readLine(); while (eachLine != null) { sb.append(eachLine); sb.append("\n"); eachLine = br.readLine(); } System.out.println(sb.toString()); } } |