[ konstantin @ 04.05.2009. 11:07 ] @
Skoro sam dobio pristup jednoj Oracle bazi podataka jer imamo zadatak u vezi implementacije servisa u firmi. Paralelno sa PLSQL develeperom kao alatom za pristup bazi podataka, napravio sam i mdb fajl i linkovao neophodne tabele iz Oraclea u access pomoću ODBC drajvera. Jednostavno iz razloga što mi je u nekim aktivnostima korisno koristiti brzinu filtriranja podataka iz tabela u accessu. Sve je Ok radilo do prije par dana, otkada jedna od tabela prikazuje 200 slogova ali potpuno isto, sa istim ID-om, nazivom isl. Znam da je to nemoguće zbog ID-a , napravim upit neki distinct po raznim poljima i sve lijepo prikaže onako kako i treba. Međutim kada se uđe u tabelu prikaz totalno nekorektan, 200x jednog te istog sloga. Sve što smo zaključili je da je admin dodao jedan slog i upravo se sadržaj tog sloga (ID, naziv itd) prikazuje u ostalim redovima. Probao sam po defaultu za Microsoft sa krpljenjem gaća i nabacio office2003 SP3, ali nije pomoglo. Ima li neko ideju kako da ovaj view bude ono što je i u bazi? |