[ wladinho @ 04.05.2009. 22:19 ] @
Imam nameru da u skorije vreme kupim kameru. E sad, opasno sam se napalio na JVC Everio GZ-MG330 sa HDD, pa me zanima sta ko misli o tome. Odgovara mi HDD, ali sam skeptik po pitanju kvaliteta snimka pa bih zeleo da mi to malko pojasnite. Ili je mozda bolje uzeti neku kvalitetniju kameru sa miniDV?

Unapred hvala na svim odgovorima!

P.S.

Lutajuci forumom skontao sam da se na miniDV snima bez kompresije a na DVD i HDD sa kompresijom. Jel tako? A kakva je razlika u kvalitetu kad snimak sa miniDV prebacis na komp pa ga kompresujes da bi dobio zadovoljavajucu velicinu fajla u odnosu na vec kompresovani snimak sa HDD kamere?

[Ovu poruku je menjao wladinho dana 04.05.2009. u 23:35 GMT+1]
[ Hermano @ 05.05.2009. 01:09 ] @
Ako sam dobro razumijo, stvari za sad stoje ovako: miniDV snima sa kompresijom (npr.25 kbs) a HDD sa kompresijom (npr.16 kbs)...dakle za trecinu manjom i toliko boljim kvalitetom snimka (ukoliko je senzor a i ostalo identicno)

Ovo drugo pitanje i mene interesuje..." kakva je razlika u kvalitetu kad snimak sa miniDV prebacis na komp pa ga kompresujes da bi dobio zadovoljavajucu velicinu fajla u odnosu na vec kompresovani snimak sa HDD kamere?

A, Boga mi, jos cekam na odgovor...Ima li razlike u kvalitetu Full HD snimka u odnosu na SD snimak konvertovanih na DVD disk ???

wladinho...po pitanju kvaliteta snimka presudan je kvalitet kompresije - senzora - optike...i na to posebno obrati paznju!