[ kgman83 @ 05.05.2009. 17:31 ] @
Imam jedno pitanje kratko koje me muci vec duze vreme. Imam vise part-ova na Produktu (oko 20 nije vazno) pa bi hteo da spojim sve u jedan part. Pitanje je prosto mislim da sam bio jasan :) |
[ kgman83 @ 05.05.2009. 17:31 ] @
[ aleksim @ 05.05.2009. 18:24 ] @
Ovo bi trebalo da radi:Otvori novi part u pomenutom Product-u, napravi potreban broj Body-ja i onda sve partove iznad tog novog part-a kopiraj u odgovarajuce Body-ije.
[ kgman83 @ 05.05.2009. 18:46 ] @
Probao sam tako jos prvi put ali mi se svi part-ovi rasture (mozda ih nisam naljbolje sklopio).
Ali bi mi vise odgovarala varijanta da ih sve selektujem i nekako da ih stavim u jednu celinu Hvala u svakom slucaju [ aleksim @ 05.05.2009. 20:25 ] @
Mozda da detaljnije objasnis kako se to "rasture" part-ovi?Kod mene radi ono sto sam napisao u prethodnom post-u...
[ socrato @ 06.05.2009. 10:41 ] @
Selektiraj u stablu Produkt idi u meni TOOLS i selektiraj Generate CATPart from Product.Pojaviceti se tablet gde mozes promeniti ime parta jer po difoltu on nudi ime: Product1_AllCATPart.
[ aleksim @ 06.05.2009. 12:43 ] @
Svaka cast Socrato, sam ima jedna mana: nekadasnji partovi su pretvoreni u solid-e i nije zgodno za neku eventualnu izmenu. Ali dobro je znati da postoji i to... Mislim da bi najbolje bilo da nam kgman83 kaze sta zapravo hoce da postigne tim grupisanjem partova u jedan
[ CNC SHOP @ 06.05.2009. 13:41 ] @
još najlakše je da jednostavno snimiš kao npr STEP fajl...pa ga otvoriš opet u CATY i snimiš kao CATPART...
ne step...iges radi [ aleksim @ 07.05.2009. 06:06 ] @
Sve je to ok, ali sa igs ne dobijas "upotrebljiv" part....
[ nevac @ 07.05.2009. 06:18 ] @
Predjes na Solidworks i resis problem.
[ Tex707 @ 07.05.2009. 08:37 ] @
Citat: nevac: Predjes na Solidworks i resis problem. Retko ko voli da prelazi sa "konja na magarca"... [ nevac @ 07.05.2009. 09:22 ] @
Prosto pitanje,prost odgovor.
Ponekad i magarac moze da uradi ono sto konj ne moze. [ aleksim @ 07.05.2009. 13:41 ] @
Moze li se u Solidu dobiti upotrebljivi partovi, tj. body-ji, ili kako se vec tamo zovu, posle grupisanja iz podsklopa u jedan part?Kad kazem upotrebljivi, onda mislim da je moguce vrsiti neke izmene na tim novodobijenim delovima part-a. A rasprava koji je program bolji ne vodi resenju problema... Uzgred magarac je uvek bolji od konja ali u tvrdoglavosti...
[ nevac @ 07.05.2009. 14:32 ] @
U Solidworksu imas mogucnost multibodypart,tj da napravis vise partova u okviru jednog parta.Ja na primer ponekad odradim ceo alat koji ima nekih recimo 50 tak partova u okviru jednog parta.Takodjer u sam part mozes da uvezes bilo koji part koji je referrnciran sa svojim orginalom tako da mozes da radis i promene na njemu.I na kraju svaki taj part koji si napravio u okviru jednog parta mozes kasnije da snimis svaki za sebe.
Takav nacin rada nije uvek najbolji ali zavisno od siruacije mozes da koristis asembly ili jednostavno radis kao sto sam vec rekao multibodypart. Nadam se da sam bio jasan, a ono oko prepucavanja nije mi bila namera. Ti sta rade u NASI i AIRBAS-u normalno da koriste Cati-ju a mi obicni smrtnici koji radimo u malim firmama ono sto ostane. [ socrato @ 07.05.2009. 15:35 ] @
Postoji i programu Catia nesto slicno sa komandom insert Body tako da u okviru jednog Part-a mozes imati vise Body-ia koji se kasnije mogu svaki za sebe izvesti u novi Part i samim tim postaju Part za sebe.Izvoze se sa Copy and Paste ili Paste special.
[ aleksim @ 07.05.2009. 17:17 ] @
To sa body-jima u jednom part-u u CATIA-i naveo sam u svom prvom postu na ovu temu, e sad ne znam, ako to isto ima SW, sto bi covek prelazio sa CATIA-e na SW zbog iste stvari?
[Ovu poruku je menjao aleksim dana 07.05.2009. u 23:09 GMT+1] [Ovu poruku je menjao aleksim dana 07.05.2009. u 23:10 GMT+1] [ kgman83 @ 07.05.2009. 23:09 ] @
Zahvaljujem se svima na korektnim i brzim odgovorima. Najbitnije da je problem resen. Trebalo mi je zbog Advanced Meshing Tools opterecenje treba da odredim. Nikad nisam radio u tome pa se sad malo igram. I musterija mi trazi da taj alat koji trenutno radim da bude iz jednog dela
[ MaliBatica @ 08.05.2009. 11:27 ] @
Evo i mene,moje pitanje je sledece zasto mi se desava da mi skice nestanu kada ubacim open body,juce sam radio normalno a sada mi se to pocelo desavati?
[ MaliBatica @ 09.05.2009. 10:06 ] @
Uhhh pa zar bas niko :-(,evo sve pokusavam ali mi ne ide.Radio sam profil koji treba da zavrtim oko nekoliko spirala,napravim profil Ok. insertujem Open body,odradim spirale, i sve bude Ok kada zavrsim.Ali kada sam poceo da radim novi komad,malo je drugaciji, ali na istu foru ide to mi se pocelo javljati,znaci napravim jedan profil,drugi profil,i kada idem na insert Open body meni profili nestanu iz radnog prostora,pretpostavljam da je nesto prosto i pocetnicko, ali evo ne mogu da se dosetim.
[ MaliBatica @ 09.05.2009. 17:20 ] @
Eeeeee reshio stvar,evo ako je jos nekome pproblem:
Tools->Options->Part Infrastructure->Display->Display in geometric area->Only in current operated solid i only current body otkaciti ova dva. A evo ovo mi je bio problem ali reshen. [ MaliBatica @ 10.05.2009. 15:21 ] @
Ej he he opet ja da li neko ima ideju kako da izvedem izlaz za glodalo?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|