[ milojkovich @ 05.05.2009. 21:31 ] @
Danas sam dobio telekomov HUAWEI HG520s modem kao standardni za ADSL internet.
Sve odlicno sljaka i hteo sam da forwardujem portove za utorrent, ali kada se logujem na ruter putem telekom/telekom admin i lozinke, otvara mi samo neki osnovni meni za podesavanje wireless-a, nigde nema NAT i ostalih podesavanja!?
Znam da je telekom zakljucao firmware, pa me zanima da li postoji neki nacin da se oktljuca isti i pristupi ovim podesavanjima?
Ili da li je neko probao da updatuje firmware i tako obrise telekomov?
Hvala unapred...
[ shexpirsheq @ 05.05.2009. 21:46 ] @
Pisano je na forumu koja je sifra za taj ruter, samo treba da se potazi.

user name: admin
password: ztonpk

Sto bi radio port forward za kad imas elegantnije resenje za ovaj ruter, samo ukljucis u ruteru UPnP i u utorrent-u ukljuciti Enable UPnP Port Mapping i automatski otvara portove a firewall na ruteru ti je i dalje ukljucen.
[ milojkovich @ 05.05.2009. 22:03 ] @
Napisano je u poruci gore, samo treba da se procita!!!

Ja sam vec uspeo da se logujem na ruter!!! Cak kada koristim i admin/ztonpk i telekom/telekom, otvori mi se samo osnovni meni rutera, gde ja mogu samo wireless da podesim i to je jedino sto mogu da podesim na ruteru! Nema nikakvih drugih opcija!

Znaci, nije u pitanju logovanje na ruter, vec kako doci do svih podesavanja!
[ shexpirsheq @ 05.05.2009. 22:11 ] @
Iglica u onu rupicu pozadi gde pise reset, zadrzis 3 sekunde pa pustis i onda probaj admin, ztonpk.
[ milojkovich @ 05.05.2009. 22:16 ] @
Ne! Nije ni to! Vec probao!
[ shexpirsheq @ 05.05.2009. 22:21 ] @
Izbaci da vidim koji ti je Firmware Release, Software Release, Batch Number, Release Date.

Ja sam skoro ubacio novi firmware i password je isto ztonpk.
[ pekilit @ 05.05.2009. 22:30 ] @
I ja imam tih problema i ja sam danas dobio adsl isti modem huawei 520s

Release Date 2009/03/11
Batch Number RTC10P0.027.37998.MT
Firmware Release 3.7.9.98-1.0.7.0
Software Release V100R001B027 SerbA
user i pass telekom i ja pokusavam zbog cs da otvorim port samo stvarno se ne razumem u to.
[ milojkovich @ 05.05.2009. 22:46 ] @
Software Release V100R001B027 SerbA
Firmware Release 3.7.9.98-1.0.7.0
Batch Number RTC10P0.027.37998.MT
Release Date 2009/03/11

Pazi, da li koristio ztonpk ili telekom, isto dobijam! Pass nije problem, vec je problem u tome sto je telekom zakljucao svoj firmware i treba mi neko iskusan kako da provalim tu zastitu i da budem u mogucnosti da koristim modem sa svim funkcijama koje nudi!
[ shexpirsheq @ 05.05.2009. 23:05 ] @
Ja sam skoro ubacio taj firmware i nije zakljucan, verovatno su novim korisnicima zakljucali. Nista verovatno moze iz telnet-a da se otkljuca, samo nisu iste komande kao kod hg510, sad sam ulazio i ne mogu da se snadjem. Moraces da sacekas nekog ko se bolje razume u ovu problematiku.
[ pekilit @ 06.05.2009. 09:01 ] @
Ma i ovaj 520s su nekako zakljucali ,ne moze da se pridje svim podesavanjima bas zbog portova dok kod ovih drugih to nije slucaj hm.Inace su sifre i za pristup ok telekom i moze da se udje u ruter ali dalje neda ako neko ima ideju dobro dosla poz svima.
[ Aleksandar Đokić @ 06.05.2009. 20:56 ] @
pa ljudi telekom/telekom je user pass i naravno da nema nat u podesavanjima, admin/ztonpk je administratorski akaunt i mora da pokaze sva podesavanja, pa i nat, udji pod admin/ztonpk i mora da postoji nat, trazi na levoj strani, kad nadjes klikni na virtual server i unesi port i ip adresu, kako inace mislis zastitili, ako znas admin pass nema tu sta da se stiti
[ ivan i. @ 06.05.2009. 21:15 ] @
Da li si probao user i pass i prvog odgovora u temi korisnika @shexpirsheq ispod kog stoji tvoj odgovor:
[quote]Napisano je u poruci gore, samo treba da se procita!!![/code]
[ milojkovich @ 06.05.2009. 22:07 ] @
Jesam, ljudi!

Probao sam i admin/ztonpk i telekom/telekom i uvek se loguje isto! Od opcija pod BASIC ima samo WIRELESS i nista vise! U slucaju HG520s modema, ne postoji admin logovanje!
[ black_orion @ 06.05.2009. 22:30 ] @
Sigurno su nesto telekomci smutili :)
[ shexpirsheq @ 06.05.2009. 22:37 ] @
Ukucaj u start run cmd, pa onda kucaj telnet 192.168.1.1 i kada ti zatrazi password ukucaj ztonpk da vidim da li ce da se uloguje.


Ako nece ztonpk probaj telekom.



[Ovu poruku je menjao shexpirsheq dana 06.05.2009. u 23:55 GMT+1]
[ pekilit @ 06.05.2009. 23:18 ] @
Evo uspelo je bar kod mene onako kako je Guslac objasnio cak sam i otvorio port definitivno
nat u podesavanjima, admin/ztonpk je administratorski akaunt probajte ovako pozdrav svima i hvala guslacu jos jednom.
[ milojkovich @ 06.05.2009. 23:26 ] @
????????????????

Sad je uspelo!? Preko telneta nije htelo da prihvati ni jednu lozinku, ali sada je proradilo, pa cak i kad sam se odmah posle toga ulogovao sa ztonpk lozinkom, dobio sam sve opcije!?!?!?!?!?

Sada sam forwardovao port i sve sljaka kao savrseno!!!!

Dakle, resenje za sve nas!!!

Citat:
pekilit: Ma i ovaj 520s su nekako zakljucali ,ne moze da se pridje svim podesavanjima bas zbog portova dok kod ovih drugih to nije slucaj hm.Inace su sifre i za pristup ok telekom i moze da se udje u ruter ali dalje neda ako neko ima ideju dobro dosla poz svima.


- Resetuj ruter hardverski (reset dugme sa zadnje strane modema - drzi ga nekom iglicom 3 sec i pusti)
- Sacekaj da se ruter podigne
- Iskljuci ga iz struje na 15-ak sec
- Ukljuci ga ponovo
- I loguj se sa admin/ztonpk

Meni je to uspelo tako! Javi da li je i tebi! Za forwardovanje portova, kad probijes zastitu!

Hvala svima, a posebno shexpirsheq-u na pomoci!

Pozdrav...
[ pekilit @ 07.05.2009. 08:55 ] @
Ja nisam imao potrebe nista da resetujem jednostavno sam sa tom sifrom usao u ruter glavna podesavanja i otvorio udp port koji mi treba i to je bila cela prica nisam morao nista da radim sa portforwarding i kad sam posle proverio taj port pise da je otvoren i to je cela prica bila kod mene pozzz.
[ milan67 @ 07.05.2009. 16:02 ] @
dobio sam od telekoma pomenuti modem HUAWEI HG520s
dosad sam imo net sa warles i ruter linksys WRT 54G
koja podesavanja trebam uraditi na linksys WRT 54G da bi ga povezo bezicno na adsl modem!
[ shexpirsheq @ 07.05.2009. 16:21 ] @
Citat:
milan67: dobio sam od telekoma pomenuti modem HUAWEI HG520s
dosad sam imo net sa warles i ruter linksys WRT 54G
koja podesavanja trebam uraditi na linksys WRT 54G da bi ga povezo bezicno na adsl modem!


Ne mozes ova dva rutera da povezes bezicno, mozes da HG520s stavis u bridge mode pa iz njega kablom u wan tog linksys-a i u njemu da podesis PPPoE konekciju za net.
[ neXus2000 @ 07.05.2009. 17:23 ] @
Ljudine, i moja koleginica s' posla ima taj problem, kao i jedan moj ortak.
Telekom kao da je blokirao ceo p2p saobracaj. Ma pokusali smo sve, od otvaranja portova do kreiranje statice IP adrese, gateway-a i DNS-a u lokalnoj konekciji.
Jok, jednostavno ne pije vodu.

Cak i Telekonjovom ugovoru stoje ovakve stavke:

Citat:
AUTORSKA PRAVA I PRAVA INDUSTRlJSKE SVOJlNE Član 11. Korisnik je u obavezi da poštuje pozitivne pravne propise i međunarodno pravo u pogledu zaštite autorskih prava i prava industrijske svojine. U slučaju da usled ponašanja Korisnika dođe do pokretanja bilo kakvog postupka pred pravosudnim i drugim nadležnim organima, Korisnik je u obavezi da preuzme celokupnu odgovornost za učinjenu povredu autorskih prava i prava industrijske svojine i da nadoknadi Telekomu celokupnu štetu prouzrokovanu u vezi sa tim.


i ova:

Citat:
PRAVA TELEKOMA KADA SE KORISNIK PONAŠA NA NEDOZVOLJEN NAČIN Član 12. Telekom ima pravo da privremeno isključi ili ograniči Uslugu u slučaju postojanja bilo kakve nedopuštene, prevarne ili zlonamerne radnje ili zloupotrebe koja može naneti štetu Korisniku i/ili Telekomu i/iIi trećim licima ili u cilju očuvanja integriteta sistema, primene propisa ili naloga nadležnog organa ili operatora sa kojim je povezan.


A ovo ne bi smeo da radi ni pod razno, jer p2p protokol nije samo torrent/emule i ostali shit, nego moze da se koristi da se, da kazemo stvori neka mreza izmedju prijatelja preko interneta.

E sad pitanje je sta ciniti?
[ milan67 @ 07.05.2009. 17:27 ] @
slabo se razumem oko ovi stvari ali mi cudno jer ja na linksys vidim ga kao baznu tacku
a i koriste ljudi lap top i povezuju se bezicno na njega pami bas cudno da to ne moze linksys
ali kazem laik sam za ove stvari jer nevucemi se kabal na drugi sprat kuce ali ako se mora nije tesko!
[ shexpirsheq @ 07.05.2009. 17:44 ] @
Citat:
milan67: slabo se razumem oko ovi stvari ali mi cudno jer ja na linksys vidim ga kao baznu tacku
a i koriste ljudi lap top i povezuju se bezicno na njega pami bas cudno da to ne moze linksys
ali kazem laik sam za ove stvari jer nevucemi se kabal na drugi sprat kuce ali ako se mora nije tesko!


Ovaj Hg520s je Access Point i na njega se bez problema mozes kaciti sa wirless karticom. Ne mozes da povezes 2 Access Point-a bezicno, tj HG520s i taj tvoj ruter. Nisam te dobro razumeo jer si malo konfuzno napisao.
[ neXus2000 @ 07.05.2009. 17:52 ] @
Mozes, ukljuci Access point u modemu



I u SSID lupi nesto kao mojnalog.1 ili stogod ali da sadrzi .1 ili .2

nadji preko laptopa wireless konekcije i naleteces na konekciju 520b ili sl. ako ti zatrazi logon za konekciju samo ukucaj mojnalog.1 ili sta si vec ukucao.

Ali samo laptop, PC ili bilo koji uredjaj kojem treba veza sa internetom i koji ima wireless moze da se na taj nacin nakaci na modem/ruter.

P.S. Channel ID na slici je samo opcija tu po defaultu stoji automatic ili unknown....tako nesto. I neka ostane tako.
[ milan67 @ 07.05.2009. 18:16 ] @
znaci definitivno se nemogu nakaciti sa warles linksys ruterom na adsl modem Hg520s bezicno
znaci samo kablom utp on ima pozadi pored 4 porta i jedan dodatni za internet
e sad kad spojim taj utp kabal opet verovatno u linksysu moram vrsiti podesavanja!
[ rilcom @ 07.05.2009. 19:50 ] @
Ljudi, samo bi da još jednom budem siguran:

„- Resetuj ruter hardverski (reset dugme sa zadnje strane modema - drzi ga nekom iglicom 3 sec i pusti)
- Sacekaj da se ruter podigne
- Iskljuci ga iz struje na 15-ak sec
- Ukljuci ga ponovo
- I loguj se sa admin/ztonpk“

Da li ovo sigurno funkcioniše bez problema, t.j. da li se ovakvim resetom ruter vraća u podešavanje koje smo dobili iz Telekoma?

Unapred hvala!!!
[ vadamp @ 07.05.2009. 21:09 ] @
Hocu da povezem svoj laptop sa H520s modemom i da koristim internet ali bez kabla. Nasao sam na par foruma kako da konfigurisem modem medjutim windows ne nadje nijednu wireless mrezu? Promenim sve parametre kako pise i opet kada odem desni klik View Available Wireless Networks, nista mi ne pronadje. Treba li posebno kreirati Wireless konekciju u Windows-u ili bi setovanjem modema sve trebalo automatski da pronadje? Moze li da radi i preko kabla i wlan istovremeno? Hvala na brzom odgovoru.
[ vadamp @ 07.05.2009. 21:11 ] @
na jednom forumu sam nasao sl. podesavanje medjutim ni to mi ne funkcionise, mozda negde u startu gresim, gde?

imao sam problem da se sa notebook-om nakacim na net preko huawei 520s ADSL modema , radilo je sa kablom (mreznim) ali nije preko wireless a video je konekciju ali nije uspevao da se nakaci , treba uraditi sledece:

ici na http://192.168.1.1/

user;telekom
pass:telekom

basic

wirless lan

stavi se Authentication Type/WPA-PSk
Encryption/TKIP
stavi se zeljena sifra

u Wireless MAC Address Filter treba da stoji enable i treba uneti MAC adresu racunara sa koga zelite da pristupite wireless-u

da vidite koja je vasa MAC adresa idite na : start/run/cmd

ukucati:ipconfig/all

procitati Phisical Adress

ici nazad na browser i u polju Wireless MAC Address Filter ukucati

Phisical Adress

nadam se da ce ovo pomoci meni je tako uspelo . PoZ


... to je napisao taj lik.
[ [email protected] @ 15.05.2009. 15:28 ] @
Pozdrav!
Da li je moguće pristupiti ovom ruteru preko WLAN-a nekog lap-topa ili desk topa, a da se ne urade ova podešavanja? Preko lap-topa sam se iz bašte nekog kafića "nakačio" na dve mreže za oznakama hg520s i 510i, i obe su bile otključane. To mi je probudilo sumnju da se i meni u stanu neko može "nakačiti" na ovaj ruter. Kako je moguće to sprečiti?
[ [email protected] @ 16.05.2009. 15:02 ] @
Citat:
neXus2000: Mozes, ukljuci Access point u modemu



I u SSID lupi nesto kao mojnalog.1 ili stogod ali da sadrzi .1 ili .2

nadji preko laptopa wireless konekcije i naleteces na konekciju 520b ili sl. ako ti zatrazi logon za konekciju samo ukucaj mojnalog.1 ili sta si vec ukucao.

Ali samo laptop, PC ili bilo koji uredjaj kojem treba veza sa internetom i koji ima wireless moze da se na taj nacin nakaci na modem/ruter.

P.S. Channel ID na slici je samo opcija tu po defaultu stoji automatic ili unknown....tako nesto. I neka ostane tako.



Ako ovde kliknem na "disabled" da li onemogućavam da mi neko preko WLAN-a pristupa ruteru ili neophodno da još neke operacije izvedem da bi sprečio da mi se "zlotvori" usporavaju protok? :))
[ Jbyn4e @ 16.05.2009. 15:15 ] @
Ako to iskljucis, da, neces imati wireless deo rutera vec samo LAN deo (utp kablovi)
[ [email protected] @ 16.05.2009. 15:55 ] @
hvala!
[ silverextream05 @ 25.05.2009. 11:49 ] @
E ljudi provalio sam da u google chrome i mozili nece da udje u nalog sa admin /ztonpk a u internet exploreru hoce.
Ne znam kako...
nije ni bitno..u svakom slucaju treba mi pomomc oko port forwarding...
i oko utorenta..

1.utorent:

options >preferences>connection da li treba da se stiklira enable upnp i enable nat-pmp i random port each start?
Meni je sve to odstiklirano...pa me zanima da li to tako treba da stoji ili trebam da stikliram tu nesto kao i da li postoje jos neka podesavanja u tom programu vezano za port forfwarding..
mislim naravno trebam i onaj port da ukucam..samo ne znam odakle to..:)


2. kad dujem u podesavanja modema kao administrator odem u opcije basic>nat settings, virtual circuit mi pise pvc0 ,nat status enable, number of ips single mi je stiklirano..i onda kliknem na virtual server i sta onda kucam gde....

i koji posle broj da ukucam u utorent...?

ako moze neko da mi pomogne oko tog dela...
hvala:)


[ Catch 22 @ 25.05.2009. 12:22 ] @
^ Mozes i da probas ovaj uitility, kojim bi sve to trebalo da ide jednostavnije...
Simple Port Forwarding 2.45
[ shexpirsheq @ 25.05.2009. 13:47 ] @
Evo ovako podesi u utorentu




Udji u ruter i ukljuci UPnP i nema potrebe da otvaras bilo kakve portove za utorent. Ides na Advanced-UPnP i stikliraj Enable the Universal Plug and Play(UPnP) Service i to je sve. U utorentu ogranici upload na 3 KB/s.
[ silverextream05 @ 25.05.2009. 14:58 ] @
Joj hvala punoo:)))

Namestio sam utorent kao sto je na slici....

i otisao na advandced i stiklirao ono enable upnp a "Allow users to make configuration changes through UPnP " to da ne stikliram?

I jos samo jedno pitanje zasto da ogranicim up na 3kb/s?

:)


Hvala puuno jos jednommm:)
[ shexpirsheq @ 25.05.2009. 16:38 ] @
Citat:
silverextream05


i otisao na advandced i stiklirao ono enable upnp a "Allow users to make configuration changes through UPnP " to da ne stikliram?

I jos samo jedno pitanje zasto da ogranicim up na 3kb/s?


Stikliras samo ovo sto sam ti rekao a upload ogranicavas na 3 KB/s zato sto kada ti je upload negranicen onda ti je brzina download-a manja.
[ subzero88 @ 25.05.2009. 16:59 ] @
Mozes slobodno upload do 6 kB/s da namestis, radice ti na maximumu utorrent, na 7 vec pocinje download da zeza, narocito ako i surfujes dok ti radi torent. Ovo vazi za 1mbit paket naravno.
[ calexx @ 25.05.2009. 17:43 ] @
Ovako sam i ja mislio ali sve što stavim preko 2 mi usporava DL. Najbolje je da probaš, počni neki DL pa menjaj UL brzinu. Ja obično proverim kako se ponaša pa ako može, povećam do maksimuma, ako ne, onda ide na 2 pa kada sve stigne, ubrzam UL do sledećeg skidanja.
[ IceThunder @ 26.05.2009. 21:24 ] @
malopre sam zvao telekomov korisnicki centar da vidim koja je procedura za dobijanje adminstratorskog passworda za huawei ruter i procedura je da im se posalje mail sa obrazlozenjem koja je svrha potrebe za password i slicnopa ce oni da razmotre,totalno nema smisla ali evo i maila pa ko zeli neka pise,ja sam im vec poslao mail pa se nadam da cu dobiti pozitivan odgovor.U svakom slucaju ako bude bilo nesto od toga podelicu koji je to famozni pass za admin modea i ako neko uspe pre mene da dobije odgovor od njih neka podeli sa forumom,mail je sledeci: [email protected]
[ calexx @ 26.05.2009. 22:04 ] @
Pa zar nije admin / ztonpk ili telekom / ztonpk?
[ subzero88 @ 26.05.2009. 22:10 ] @
Pa jeste, ja juce instalirao jedan kod druga i admin/ztonpk radi, mada treba paziti kod tastature da se ne pomesaju z i y slovo, posto kod upisa passworda se ne vide :) ,i meni se desilo :)
[ ivan i. @ 29.05.2009. 17:58 ] @
Ovde je lepo objašnjen port forward tekstualno i slikovito a još po naški za ovaj model rutera http://crnonabelo.org/forum/viewtopic.php?f=41&t=1761
[ afkostp @ 23.10.2009. 02:51 ] @
ne mogu se logovati na admin/ztonpk sada, pre godinu dana je bilo ok
//



done.

[Ovu poruku je menjao afkostp dana 24.10.2009. u 05:25 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao afkostp dana 24.10.2009. u 05:25 GMT+1]
[ milosss90 @ 27.03.2010. 01:11 ] @
kako da stavim sin uarf model huawei echolife gh510.....?
z ad manje ovo ip http://192.168.1.1/
[ draganing @ 26.04.2010. 10:44 ] @
Pozdrav ljudi,

Ja imam problem taj sto sam namestio skriptu za resetovanje modema na Jdownloader-u i imam problem kada se logujem na modem sa admin i ztonpk hocu da uradim neka podesavanja, recimo upnp za torent.
Sada kada nesto skidam sa rapida i resetuje mi se modem da bi promenio ip adresu(skripta u jdownloader-u).
Kada ponovo udjem u administratorski nalog za podesavanje modema podesavanja se promene kako su bila na pocetku.

Ovo mi je problem zato sto hocu da mi portovi budu otvorni itd.......
Ovo bi moglo da znacie da user i password gore navdeni nije u redu ili je nesto drugo u pitanju

Konkretno posle restarta, kada proveravam portove da li su otvoreni za utorent na sajtu za proveru portova, mi kaze da nije u redu. Pa kada ponovo udjem u administratorski nalog za podesavanje modema moram ponovo da stikliram upnp i kada snimim podesavanja za tu ip adresi kaze mi da je port otvoren.
Ali... opet mi nastaje problem pri promeni ip adrese.....
Modem mi je Huawei HG520c.
Pomozite

[Ovu poruku je menjao draganing dana 26.04.2010. u 14:40 GMT+1]
[ calexx @ 26.04.2010. 17:05 ] @
Taj ruter ima restart sa trenutnom konfiguracijom i restart na fabrička podešavanja. Verovatno skripta restartuje na fabrička podešavanja.
[ mr. ako @ 14.09.2011. 20:18 ] @
Kako da izbrisem port forward, a nema ga na dropdown listi?
(to bi bilo ukratko pitanje :) )

Malo duza verzija je, kako da iskljucim port forward koji ne znam kad sam postavio i da li sam uopste ja postavio ili je to unapred snimljeno podesavanje u firmwareu rutera?
Iz drop down liste ne vidim da ima rule 12, a na tom rule-u je postavljen port forward. Eo slika:



Znam kako se kreira port forward, znam i kako se brise, ali kada se rule nalazi na listi... :) Ova situacija mi nije jasna.



Nevezano pitanje za ovaj problem: Koliko ukljucivanje UPnP servisa povecava vulnerability?
[ mr. ako @ 17.09.2011. 17:49 ] @
Da li neko ima ideju o cemu se radi?? Pliz help... :)
[ mr. ako @ 26.09.2011. 22:44 ] @
Koliko sam video sa screenshotova drugih ljudi koji imaju Havajca 520s, i oni imaju forwardowan ovaj isti port i isto na 12. rule-u.
Da nije ipak slucaj ono sto sam, izmedju ostalog, posumnjao da je unapred snimljeno podesavanje u firmware-u rutera?

Jel moze neko da kaze da li ima forwardovan port na rule 12?



Hvala,
Marko
[ deedee5 @ 26.09.2011. 23:36 ] @
Ako ti nešto znači, imam EchoLife HG520c i isto mi je namešteno na 12 kao i kod tebe, to je već bilo u njemu nisam ništa dirao...
[ mr. ako @ 27.09.2011. 16:13 ] @
OK, hvala, verovatno je tako kod svih onda... no, mozda se jos neko javi da potvrdi...
[ mr. ako @ 05.11.2011. 12:42 ] @
Da, dobio sam info od ljudi iz tehnike Telekoma (ne iz call centera) da je taj port tj. rule presetovan u ruteru.
[ risp73 @ 27.03.2017. 21:17 ] @
Citat:
shexpirsheq:
Udji u ruter i ukljuci UPnP i nema potrebe da otvaras bilo kakve portove za utorent. Ides na Advanced-UPnP i stikliraj Enable the Universal Plug and Play(UPnP) Service i to je sve. U utorentu ogranici upload na 3 KB/s.


Da malo oživim temu ;-)

Do prije dvadesetak dana uTorrent mi je korektno radio, nekad davno sam mu bio podesio otvaranje porta, ali sad je "iz čista mira" prestao da uploaduje. Da me ubijete ne mogu da se sjetim kako sam nekad podešavao program i ruter, prevrnuo sam pola interneta ali ne vrijedi, uploada nema pa nema.
Trenutno imam D:1.0 MB/s, U: 28.2 KB/s, nezgoda je što ispred onog D uporno stoji žuti trouglić sa uskličnikom i porukom "No incomming connections. Unles the icon turns green, it could indicate a problem with your network configuration.".
Kad sam shvatio da "ručno" otvaranje porta ne ide odlučio sam se za UPnP, sad mi je u podešavanjima uTorrenta 1.7.7 i rutera Huawei Echolife HG520i uključeno Enable UPnP port mapping, ali trouglić se ne sklanja.

Nadam se da neko zna šta još treba da čačnem, dobro bi došao screenshot važnijih podešavanja.

Zahvaljujem
[ calexx @ 28.03.2017. 00:13 ] @
Pa mogao si da nastaviš u temi koju si pokrenuo pre desetak dana, prebaciću sutra ove poruke tamo, imao si problem sa pristupom ruteru pa ako si taj problem rešio, možemo i tamo da nastavimo.

Osnovno je da prvo proveriš da li si natovan i da li ti je nešto na kompu zatvorilo prolaz. Ako si forvardovao port (ne volim UPnP, sigurnije mi je da na ruteru otvorim konkretan port) onda ostaje neki firewall (OS, ruter) ili te provajder natovao. Biraj odakle ćeš da pođeš. ;)