[ parmin @ 06.05.2009. 19:59 ] @
Predao sam zahtev za razdvajanje strujomera, koji je do sada bio zajednički za tri stana. Treba da promenim i ormarić. Jer je ovaj drveni i treba da stavim metalni. To je sve u redu. Sada me interesuje strujomer. Vidim da će oni da menjaju strujomere. Da stave one sa daljiskim upravljanjem. Da li ja da kupim strujomer ili da tražim od njih?
[ Horvat I @ 06.05.2009. 20:12 ] @
Zezno zi se! E.D. menja brojila i izmesta merna mesta na regulacionu kotu objekta.
E sad im dobro dodju ovi koji samostalno traze radove od njih naplacuju i za ostale!!!
Letos kodnas je kostalo malo preko 2000€
Razdvajanje potrosnje vise ne postoji,nego se podnosi zahtev za novog potrosaca.
[ parmin @ 06.05.2009. 20:26 ] @
Možda ja nisam to dobro opisao. Tražio sam odvajanje i nisam to dobio, nego sam dobio da odvojim garažu. I nije ni bitno dalje. Priključak, tj. taksa za osigurač od 16 ampera je nešto oko 300 eura. Tačnije 29560 dinara sa PDV-om. E sada treba da kupim ormarić. Ne znam pošto je i treba da kupim brojilo. Ali ako oni menjaju staro i stavljaju neko drugo, da kupim onda neki krš, pa će i tako da ga menjaju.
[ paga @ 07.05.2009. 13:51 ] @
Oni menjaju stara brojila za stara brojila koja su servisirana .
Ako je novi potrošač , odnosno postojaće od tad pa na dalje očitavanje sa tog brojila i fakturisanje potrošene energije , onda moraš da kupiš digitalno brojilo .
Ormar za jedno brojilo i uklopni sat i škaru je 3000 dinara .

I drugo : ako nabaviš to krš brojilo , jasno je da ono mora da se vodi na tebe da bi ga zamenili sa analognim servisiranim .

Ako ti i dalje nije jasno , zamena se vrši analogno tvoje za analogno njihovo a njihovo je prošlo servisiranje i proveru preciznosti odnosno atestirano je . Dakle nećeš ti dobiti zamenom digitalno za analogno .
[ parmin @ 07.05.2009. 19:07 ] @
U redu je to. Našao sam ormarić, čuj ormarić, orman čitav sa četiri prozora, koliko mi i treba. U stvari trenutno mi treba tri prozora, a ovaj sa četiri košta 14000 dinara i digitalni sat košta 4550 dinara. Tu će mi trebati i nekoliko automatskih osigurača. Ali to će električar da mi sve ispriča. Za sada me samo interesuje da li ima negde i sa tri prozora i da bude jeftiniji. Sat je u redu. Mislio sa da pošto oni kažu, ovi iz distribucije, da će da menjaju strujomere, zato da kupim neki stari, ali nije problem. Veći mi je problem ovaj šifonjer od ormana.