[ pmiroslav @ 07.05.2009. 07:18 ] @
|
Na formi imam dugme kojim pokrečem append query koji popunjava tablicu podacima. Tablica ima dvostruki ključ kako bi se spriječio unos duplih podataka.
Ako se to dogodi Access mi izbaci sistemsku poruku:
MS Access can't append all the records in the append query.
Ms Access set 0 field(s) to Null due to a type conversion failture, and it didn't add 20 record(s) to the table....
Našao sa već prije na ovom forumu nešto o tome i po tim uputama , želeći zaobići poruku, napisao ispod dugmeta donji kod, međutim to ne pomaže. Uvjek mi se prvo pojavi sistemska poruka pa tek iza nje ova moja.
Code: Private Sub PopuniTablicu_Click()
On Error GoTo Err_PopuniTablicu_Click
Dim stDocName As String
stDocName = "qryPopunaTablice"
DoCmd.OpenQuery stDocName, acNormal, acEdit
Forms![TablicaForm]![TablicaSubform].Requery
Exit_PopuniTablicu_Click:
Exit Sub
Err_PopuniTablicu_Click:
Select Case Err.Number
Case 3059
MsgBox " Greška 3059, tablica je već popunjena"
Case Else
MsgBox "Greska broj " & Err.Number & vbCrLf & Err.Description & vbCrLf & " u funkciji Command34_Click"
End Select
Resume Exit_PopuniTablicu_Click
End Sub
|
[ Getsbi @ 07.05.2009. 07:56 ] @
Sistemsko isključenje: Tools -> Options ->Edit/Find ->Confirm . Dečekiraj Action queryes
Ili na početku procedure postavi DoCmd.SetWarnings False
Na kraju procedure ponovo uključiti Access poruke sa DoCmd.SetWarnings True
[ pmiroslav @ 07.05.2009. 08:25 ] @
Actions queryes mi je i prije bio dečekiran.
Upisao sam u proceduru DoCmd.SetWarnings False i DoCmd.SetWarnings False i sada mi se ne pojavljuje nikakva poruka, a ja bih želo da se ojavi ona moja
" Greška , tablica je već popunjena"
[ Getsbi @ 07.05.2009. 09:24 ] @
Ako si isključio prikaz grešaka sa DoCmd.SetWarnings False onda taj deo VBA koda koji prikazuje generisanu grešku naravno neće biti izvršen. Moraćeš na drugi način da ispitaš ima li duplih podataka i napišeš svoj kod sa porukom.
Dodato:
Tools -> Options ->Edit/Find ->Confirm važi samo za redovne poruke koje Access šalje tokom izvršenja. Kao recimo da ima nameru da prebaci 8 zapisa.
Pogledaj na ovom linku
http://www.elitesecurity.org/t52046-Access-Baza-Znanja funkcije VON i VOF.
[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 07.05.2009. u 12:15 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.