[ Arbatash Vex @ 07.05.2009. 22:48 ] @
Ljiudi pomagajte!

Imam legalni Windows Vista Business i imam strasan problem sa PPPoE konekcijom.
Prvo sam pokusao da se nakacim na fakultetu na wireless i tada se konektovao i taman sam otvorio google u firefoxu on se zablokirao.
Par puta sam pokusao da restartujem komp i uvek isti problem.

Danas sam kod druga hteo da se nakacim na internet preko Telekomovog adsl wireless modema/rutera isto sa PPPoE i potpuno isti problem.
Kaze da je konekcija uspostavljena, ali tog istog momenta vista se zakuca.
Inace wireless radi fenomenalno u wlanu, ali onog momenta kad pokrenem pppoe prica se zavrsava.

Ima li neko ideju zasto?
[ okno @ 10.05.2009. 20:06 ] @
Ja bih odradio reinstalaciju viste.
[ nikolal @ 11.05.2009. 08:40 ] @
Imao sam isti problem...
Ne resava ni reinstalacija...
Nisi napisao, ali verovatno je u pitanju 64-bitna verzija. Jednostavno, problem sa nekompatibilnoscu drajvera...
[ Dalibor81 @ 21.09.2009. 22:01 ] @
Imam slican problem, da li mislis na drivere za wireless karticu!? Jer mi instalacija te kartice ne ide istim tokom u XP i visti! U XP ima nekih podpitanja za optimizaciju na wi-fi mod, i win. zero conf. tool, i tako neke opcije, a u visti samo ide instalacija, ali net ne radi, iako svi indikatori pokazuju da je komp na netu, provajder nema mikrotik, pa nemam gde da kucam UN/PASS!
Pozdrav!
[ Aleksandar Đokić @ 22.09.2009. 03:06 ] @
problem je u sukobljavanju sa IRQ adresa, promena pci slota bi trebala da resi problem
[ yolja624 @ 22.09.2009. 08:07 ] @
@ guslac
kakva promjena PCI slota? s tim da toliko nosi kojekuda, on ima laptop... ;)

@ Arbatash Vex
samo da bi razjasnili situaciju do kraja, kad ides na NET direktnom konekcijom preko nekog rutera koji ne zahtjeva pppoe jel tad sve radi normalno (surf, mail...)
E da, kao sto rece kolega, koja verzija je OS kod tebe, 32 ili 64 bitna?
[ saponjadusan @ 09.11.2009. 20:47 ] @
Imam isti problem i nevidim u cemu je fora.... jel ste provalili sta je u pitanju...
[ saponjadusan @ 10.11.2009. 08:00 ] @
Da li si resio problem sa blokiranjem viste prilikom konekcije, javi mi ako jes i kako !!!!

[email protected]
[ TheDarkSideOfTheMoon @ 11.11.2009. 13:52 ] @
koristi pppoe protokol koji nije iz windows-a (raspppoe, winpoet...)
[ Catch 22 @ 11.11.2009. 14:39 ] @
Ćerkin laptop + Telenor USB 3G modem + legalna Vista Ultimate SP2 = niz problema sa zamrzavanjem sistema čim je uboden pomenuti modem. Bez modema sistem radi kao sat, kači se na ADSL preko LAN kabla bez ikakvih problema...
Sumnjao sam da su USB portovi možda oštećeni od upotrebe... reinstalirao Vistu... vračao u bob...
Na kraju izgubim inspiraciju (i živce) i instaliram Win7... i gle čuda, odjednom sve funkcioniše bez problema!
[ saponjadusan @ 13.11.2009. 09:11 ] @
Kako se konfigurise RASppoe u visti, gde moze da se skine i kao se da se instalira... jel moze pomoc oko toga!!!!
[ Kolins Balaban @ 13.11.2009. 11:46 ] @
dodajes ga kao novi protokol u postavkama mreznog interfejsa....
[ Seyokiller @ 19.11.2009. 20:27 ] @
Citat:
guslac: problem je u sukobljavanju sa IRQ adresa, promena pci slota bi trebala da resi problem

Guslac ti si legenda bas si me slatko nasmijao !