[ fanfon @ 08.05.2009. 09:47 ] @
| Prijatelj mi rece da je moguce platiti i dobiti opciju(verovatno vremenski ogranicenu) prikaza slike u realnom vremenom(kao u filmovima). On je inace iz kluba radioamatera i kaze da mu je jedan poznanik pokazao na svom lap topu na kome je imao omogucenu takvu opciju i da je ovaj pronasao svoju kucu i gledao zenu u dvoristu kako mu mase. Odziv je kasnio mozda 50 sekundi. Je li to stvarno moguce? |
[ coldcova @ 08.05.2009. 10:39 ] @
Citat:
Je li to stvarno moguce?
Nije.
[ Zeleni zub @ 08.05.2009. 15:05 ] @
Ma to mogu samo radio amateri ;)
I ja sam radio amater (ex 4N1MD) i ja sam to uspeo !
I nista nisam platio.
I meni je zena mahala a ja je gledao uz kasnjenje od mozda 1 sec.
Mozda bitan detalj, to je bilo na kameri u centru Paracina, a ja je pratio kuci preko neta ;)
Sala mala, poz !
[ ki111er @ 08.05.2009. 15:14 ] @
Da kako da ne, pa zasto su onda nasi trebali da plate 300.000.000$ Izraelu za zakup satelita kada su mogli da se uclane u Radio amatere i prodju daleko jeftinije. Nemoj da nasedas na takve seljacke fore. Gogle earth i Nassa world wind rade po istom principu t.j. satelit je presao preko nase divne zemlje i slikao deo po deo i onda uklopio sve slike. Ako se bolje zagledas videces da su slike spajane.
[ ventura @ 08.05.2009. 18:11 ] @
Citat:
fanfon: Prijatelj mi rece da je moguce platiti i dobiti opciju(verovatno vremenski ogranicenu) prikaza slike u realnom vremenom(kao u filmovima). On je inace iz kluba radioamatera i kaze da mu je jedan poznanik pokazao na svom lap topu na kome je imao omogucenu takvu opciju i da je ovaj pronasao svoju kucu i gledao zenu u dvoristu kako mu mase. Odziv je kasnio mozda 50 sekundi. Je li to stvarno moguce?
Postoji ta opcija... Ima jedan plugin za Google Earth od firme ImageSat (
www.imagesatintl.com), pretplata je 44.9 miliona evra na godišnjem nivou, i gledaš sliku sa satelita u realnom vremenu do mile volje...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.