[ Marko Cukalac @ 08.05.2009. 15:27 ] @
Molim kritike i sugestije za sajt Restorana Dukat

http://www.restorandukat.co.rs


pozdrav, Marko
[ Stranger2 @ 08.05.2009. 22:28 ] @
Nije lose. za moj ukus sasvim prikladna prezentacija restorana.

- Mislim da tekst na pocetnoj strani treba poboljsati. Pocetak teksta gde pise gde se restoran nalazi kakvo je radno vreme, trebas odvojiti. Na primer na desnu stranicu prikazane knjizice. A mozda mozes to i obrisati (jer vec pise) a uz adresu koja pise sa desne strane mozda samo da dopises "blizu centra..." i mozda da okacis delic mape grada sa ucrtanom lokacijom restorana.
- Ostatak teksta sa leve strane nije los. Mozda da ga zapocnes sa recenicom koja opisuje ugodjaj...

- Neke boje bi po mom misljenju trebalo malo promeniti. U gornjem meniju je malo preslab kontrast pa je dosta necitljivo. A dole preko narndzastog dela ona bela slova jako bljeste. Medju njima su i slova sa bordo bojom koja opet imaju vrlo slab kontrast i jako se tesko citaju...

- Ako je restoran sa spoljne strane lepo i prepoznatljivo izgleda ona mozda da ubacis fotografiju spolja umesto jedne slike interijera na pocetnoj stranici.
[ Marko Cukalac @ 09.05.2009. 10:03 ] @
Hm.. postoji mapa na stranici kontakt.. ne bih je bas stavljao na pocetnu stranu..

inace hvala na kritikama bice uvazeno, pogotovu za boje ;)
[ gaganed @ 09.05.2009. 10:28 ] @
Posvetli malo boju slova gore na linokovima koji se nalaze na crnoj traci.
Imaj malo osecaja za nas koji nosimo naocare. :)
[ snake_master @ 09.05.2009. 10:28 ] @

Ja bih gornji meni pomerio dole gde piše "dobrodošli" Tu bi bio mnogo uočljiviji. Takodje ta siva koja ide na vrhu, uopšte se ne uklapa u ostatak sajta. Isto i footer, promeni boju. Na prvoj stranici gde stoji radno vreme, možda bi mogao da povećaš i promeniš font da deluje upečatljivije i da radno vreme time bude naglašeno. Na stranici "meni" tekst "naša ponuda" i "karta pića" ne stoje u ravni. Možda bi već kada stoji tekst "karta pića" sa druge strane trebalo da stoji "jelovnik"

Mapa sajta loša kada se klikne na nju, lepše bi bilo da je oštrih ivica.

Slike nisu medjusobno poravnate sa leve i desne strane, na celom sajtu...

I najveća zamerka korišćenje tabela za layout???

Moj ti je savet, ukoliko hoćeš da napreduješ, odmah izbaci tabele iz upotrebe..

[ Stranger2 @ 09.05.2009. 10:50 ] @
Citat:
Hm.. postoji mapa na stranici kontakt.. ne bih je bas stavljao na pocetnu stranu..

Mislio sam.. na pocetnu stranu stavis ono sto je najvise za pohvalu da se istakne. Pa ako je to neka poznata lokacija onda je to nesto cime se mozes pohvaliti i staviti na pocetnu stranu. Ali ako nije onda je bolje malo prikriti.

- Natpis dukat na zaglavlju isto ima preslab kontrast. Ako si to radio u photoshopu onda promeni boju tog glow-a ili shadow-a u belu i postavi joj neku osrednju providnost. Tako ce ivice slova biti vidljivije i ceo natpis citljiviji i upadljiviji.
Alternativno mozes napraviti vrlo tanak shadow iza tih slova a izaberes "blending mode: diference" pa ce boja shadowa automatski postati suprotna pozadini i isto ce istaknuti ivice slova.
[ ban17 @ 09.05.2009. 11:35 ] @
Jedna mala zamerka: slike bi trebalo malo da optimizuješ, jer ovako ti je veličina stranice oko 1mb a neke stranice su i veće, ova glavna slika bi ako bi je sačuvao kao jpg mogla da bude sa istim kvalitetom manja bar za 500kb.
[ Marko Cukalac @ 09.05.2009. 11:50 ] @
@svi sredicemo boje, meni.. vamo tamo :) klijent je hteo ovako..

inace za sve ste u pravu :)

@snake_master za tabele si u pravu.. ali nekada mi dodje da radim sa dobrim starim tabelama :))

za optimizaciju slika.. iskreno zaboravio sam.. ali bice sredjeno..

logo nije mogao bolje da se odradi dobio sam ga velicine vizit karte i kad je skeniran ispao je bas loseg kvaliteta.. ovo je max iz njega :)

hvala! :)

pozdrav, Marko