[ NICS @ 09.05.2009. 11:17 ] @
Pravi Graficki dizajneri ili ubedjeni Graficki dizajneri. Ovi drugi su najopasniji.

Ja se ne mesam u Njihov posao nemojte ni Vi u njihov. Jeste da je oblast podlozna kritikama 98% se odmah vidi ko je radio dizajn profi ili padobranac.
[ Skandy @ 09.05.2009. 12:34 ] @
Bilo bi lepo, posto si vec otvorio ovakvu temu, da lepo predstavis sebe. Da nam kazes da li si graficki dizajner i da li si uspeo da ubedis sebe i druge u to. Kako su procenjeni tvoji radovi, kao radovi profesionalca ili padobranca? Ko uopste vrsi procenu i klasifikaciju necijih radova? Profesori u skolama ili neka druga strucna lica?

Posto sam stalni posetilac ovog foruma dacu odgovor na pitanje: Ja nisam graficki dizajner a ni "graficki dizajner", niti sam se skolovao za to, niti radim taj posao.

p.s: nazive profesija ne moras pisati velikim slovom.
[ skemamen @ 10.05.2009. 11:09 ] @
Meni je Skandy skroz ok lik, na distanci, konkretan i precizan... (posao je takav... :)

E sad NICS... ti ako si besan zbog nekog posla koji ti je propao zbog (nazovi) grafickih dizajnera koji rade prelom knjiga i uzbenika u Word-u, ja te podrzavam... Ili ako das realnu cenu za svoj rad (istu koju bi i ja dao) a onda se pojavi priucena graficka studentarija koja obori cenu makar 50%, a samim tim i kvalitet za dobrih 75%, onda si napravio pravi izbor za pokretanje ove teme...

Ja sebe ne zovem grafickim dizajnerom, vise volim da kazem da se bavim grafickim dizajnom, mada ja pravim razliku izmedju grafike (u koju mi spada priprema za stampu i ostali elementi) i dizajn (koji uslovljava poznavanje grafickih i stamparskih segmenata). Ovo je pravo mesto da svako kaze svoje misljenje, iskustva, da svako isprica svoj slucaj sa "ovim" i "onim"...

Ali samo opusteno...!
[ brm @ 10.05.2009. 11:32 ] @
Mene ne zanima graficki dizajn tipa logo, pismo, vizitka, web sajt i sl. Tako da me ovo uopste ne dotice. Graficki dizajn je mrtav tj. menja oblik u nesto profanije malo. Radi se o njegovom prosirenju i interakciji sa drugim oblastima nauke i kulture i nase svakodnevnice u celosti.
[ skemamen @ 20.06.2009. 11:15 ] @
A evo ga pravi primer za graficke dizajnere i one graficke dizajnere koje treba stavljati pod znakove navodnika:

Na braon kesi se stampa narandzasti logo! Na tom logotipu su slova bela... "Obuceni, skolovani, kompetentni dizajner" kaze iseci da bela slova sa narandzastog logotipa, da bi napravio pripremu...!!! Zasto? Da nece mozda stampari da mi stampaju belu boju na tom logotipu, pogotovo kad kazes da je stampa 1/0...???

Bolje da me je udario cepanicom po glavi nego sto mi je digao pritisak...
[ shomee982 @ 01.07.2009. 16:48 ] @
Heheh,
a tek netrpeljivost izmedju grafickih dizajnera i nas koji radimo u stampariji :)
radim sa dosta razlicitih agencija i samo dve agencije, kojima necu spominjati ime, imaju vrhunske dizajnere.
nekada jednostavno ne mozes objasniti neke stvari ljudima.
nemam nista protiv onih sa kojima mozes da se objasnis i dogovoris na kraju.
ali ima i likova koji ne zele da slusaju.
btw,
ja sam inace graf. dizajner po zvanju, ali sebe smatram graficarem.
[ dswalk @ 02.07.2009. 15:11 ] @
Šta je htio pokretač teme???
[ Ser_Boyler @ 02.07.2009. 15:56 ] @
Citat:
dswalk: Šta je htio pokretač teme???

Ne obaziri se mnogo, skoro svaka poruka mu je u slicnom tonu.