[ DrMilengele @ 09.05.2009. 16:52 ] @
| Zna li iko kako sta i gde podesiti u Win 7 da bih mogao share-ovati particiju na mrezi kao network drive?
Ranije sam imao XP i bez vecih problema sam namestio,ali u Win 7 sta god da pokusam uvek mi iskoci username i pass ako zelim da pristupim kompu preko mreze.Znam da je caka u permissions,ali nikako da podesim....pokusaosam po nekim uoutstvima sa neta ali bez uspeha...neki predlog?
Unapred zahvalan |
[ arizon @ 07.06.2009. 17:26 ] @
Deljenje je uglavnom isto, dakle opcija properties pa Sharing, Advanced sharing...
Ja sam imao problema kao i ti, delio čitavu particiju ali mi je stalno iskakalo to za username i pass.
Rešenje je bilo tošto MORA da se unese lozinka za korisnika računara u Control Panel - Users.
Ja to nisam radio jer sam jedini korisnik računara i ne treba mi logovanje pri startu Windowsa ali se lozinka mora uneti radi pristupa tom računaru.
[ DrMilengele @ 08.07.2009. 19:08 ] @
Izvini sto malo kasnim sa zahvalnicom,ali si svakako u pravu...tek kad sam dodao user i pass uspeo sam da sharujem...u pocetku sam grmeo,ali se kasnije ispostavilo da je to u sustini dobra stvar,pogotovo ako si na public networku jel...
Hvala i uzdravlje!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.