[ Gazzu @ 10.05.2009. 21:33 ] @
Imam 2 linka u firmi. Jedan link se nalazi u jednoj filijali (optika sa javnom ipadresom) i ide preko Mikrotika. Ta filijala je vezana sa drugom filijalom VPN-om. U drugoj filijal imam ADSL (dinamicka IP adresa) link koji je takodje vezanMikrotikom. E sad racunari koji se nalazena drugoj filijali kad hoce da izlaze na net idu preko linka ADSL, a kad trebaju da kontaktiraju racunare iz druge filijale onda gadjaju vpn.

Problem je sledeci. Kad hocu da pristupim remote, moram da idem preko optike, i kad namestim destination nat on ode do racunara ali kad paket hoce da se vrati on onda izadje po linku od ADSL-a. tako da mi remote uopste ne radi.

Konkretno hteo bi da mi se racunar od spolja vidi po ip adresi od optike a da izlazi na net po adresi od ADSL-a
[ Schmidt @ 10.05.2009. 21:57 ] @
Ne valja ti rutiranje ili dst-nat. Mikrotik te vidi po tvojoj javnoj adresi i salje sve na default gateway, a to je ADSL. Da bi ti Mikrotik vratio saobracaj kroz optiku on mora znati da se nalazis na optici. A to je, kako si i sam zamislio, ili da se dst-natujes na adresu na optici ili da se ulogujes u VPN koji imas u firmi i da ti Mikrotik tuda vrati sav saobracaj.