[ Nemanja Živanović @ 27.04.2009. 22:32 ] @
Koje ste programe do sada probali i instalirali na Windows 7? Bilo bi dobro saciniti listu programa koji su kompatibilni sa njim, a koji (jos)nisu. |
[ Nemanja Živanović @ 27.04.2009. 22:32 ] @
[ calexx @ 27.04.2009. 23:38 ] @
Meni rade valjda svi, osim nekih starih 16-bitnih pošto sam sada na 64-bitnoj sedmici.
[ 93 Stefan @ 27.04.2009. 23:48 ] @
Koji su to svi? Da li ima barem neki sa greškama?
![]() [ musicmaster @ 28.04.2009. 02:24 ] @
Citat: Nemanja Živanović: Koje ste programe do sada probali i instalirali na Windows 7? Bilo bi dobro saciniti listu programa koji su kompatibilni sa njim, a koji (jos)nisu. Da znash... Evo za x64 rc 7100 par njih... Recimo, umesto Total Commandera, SpeedCommander Portable. PowerIso radi kao melem. Open Office 3.0 - predivno se ponasha, chak bolje nego li M$Office 2003... Itd, itd... U principu, 99% programa radi fino. Drajveri za x64 platformu vishe nisu problem kao nekada, dakle, napucate Vista64 drajvere za plochu, grafulju, kameru, itd. ili on to sam lepo nadje, sve ostalo, ako "netje u Program Files", onda ide u "Program Files(x86)"... Bar je kod mene tako. Jedino shto mi je pravilo muku, to je TotalCMD. Nishta vishe. Nego, upravo sam skinuo - odshtiklirao Windows Media Center feature... (za shta li to ikome treba, bez touch-screena, pitam se...? ) Jel' neko mozda 'shutnuo' Internet Explorera? I ako jeste, jel' mu sistem pocheo "shtucati" kao pod XP-om, ili je pod Win7, konachno sve ok bez djubreta? Bez Media Center dodatka, sve radi sasvim normalno. [ calexx @ 28.04.2009. 09:15 ] @
Možeš li da napišeš malo više o problemima sa Total Commanderom? Ja odavno koristim proširenu verziju TC Ultima Prime ali je to u osnovni normalan Total Commander i sve radi kako valja.
[ musicmaster @ 28.04.2009. 09:32 ] @
Detaljnije ne mogu bash, jer nemam nijedan screenshot od njega,
a i ne pamtim ti ja te stvari... 'code -2' itd, itd... Sve u svemu, izbacivao je neke greshke sa vremena na vreme, kada ga gasim, ili ponekad sam od sebe u toku F5 ili F6 operacija.. shto je i mene dosta zachudilo. Koristio sam "Embellished Edition 6.01". Nishta "tragichno" ili katastrofalno, ali sasvim dovoljno za pronalazak neke alternative. Speed Com. je inache potpuno ista stvar, samo drugachiju shminku ima. I radi bez "kuknjave". :) Neka v.12 varijanta... [ bachi @ 28.04.2009. 09:35 ] @
Problemi sa Total Commanderom mogu nastati ako namestiš da mu se podešavanja čuvaju u Windowsovom folderu ili u samom TC folderu, što je ok za Windows 95, 98, ME, 2000, XP, ali ne i za Vistu i Windows 7.
Kod njih treba prilikom instalacije naznačiti da podešavanja idu u %appdata%. To biraš prilikom same instalacije. [ calexx @ 28.04.2009. 09:53 ] @
Ne sećam se kada sam poslednji put obratio pažnju na putanje ini fajlova pa je tako i sada, kako je ponuđeno, tako je i raspoređeno. Mislim da su meni ova podešavanja, a valjda je u pitanju wincmd.ini (wcx_ftp.ini je prilično nevažno podešavanje), u TC folderu i ne prave probleme. Inače od podešavanja sačuvam uglavnom button bar pošto sam napravio neki svoj raspored a ostalo je kako jeste i sve normalno radi.
Što se tiče zamene, postoji gomila sličnih programa ali se uvek vratim na TC. Verovatno postoji i neki bolji ali je navika čudo. Ipak, ja tipujem da je problem pre u toj verziji pod imenom Embellished Edition 6.01 nego u samom TC. Ako ti Speed Commander (koga sam ja isprobavao jedno deset godina unazad i nisam uspeo da se naviknem) završava posao, onda je to dobro rešenje. [ musicmaster @ 28.04.2009. 10:11 ] @
Vrshi posao, samo tako.
Ne koristim nijedan arhiver u Win7 pored njega. Sve igrice novijeg datuma koje sam probao, zapakovane u 7z ili neki 'bolesni' .rar, otvara i veoma spretno spaja... To mu je drugo zaduzenje osim premeshtanja s' leva na desno i FTP transfera na kratko, kada nema potrebe da se pali DW zbog jedne linije u .css-u, itd... A taj Embellished Edition se instalira normalno, pita te koje tjesh plugove, gde da se smesti, i shto je najsladje, ne trazi registraciju. Nema button 1, 2 ili 3, niti bilo kakav 'krek'. FULL validna verzija. :) Zato mi je i prirastao za srce. Jedno vreme sam i rezao iz njega.... Ali, izgleda da je mator... Koja je inache aktuelna, najsvezija verzija TC-a? [ bachi @ 28.04.2009. 10:34 ] @
Ako nisi obraćao pažnju na putanje, onda ide u %appdata%, jer to total commander nudi kao default prilikom instalacije.
wcx_ftp.ini nije nevažno, tu se nalazi spisak ftp servera na koje se kačiš iz TCa, pa ako ga koristiš i u te svrhe, trebalo bi onda i to da sačuvaš, kako ih ne bi otvarao ponovo. 7.04a je poslednja verzija. [ musicmaster @ 28.04.2009. 10:43 ] @
Citat: bachi: Ako nisi obraćao pažnju na putanje, onda ide u %appdata%, jer to total commander nudi kao default prilikom instalacije. wcx_ftp.ini nije nevažno, tu se nalazi spisak ftp servera na koje se kačiš iz TCa, pa ako ga koristiš i u te svrhe, trebalo bi onda i to da sačuvaš, kako ih ne bi otvarao ponovo. 7.04a je poslednja verzija. A ja eto mislio da su stigli do 10-ke. Fes. Nego, inache sam napisao da je TC povremeno izbacivao greshke u toku rada, ili na samom izlasku iz programa. Dakle, znam kako se instalira TC, ne boj se. :) Hvala u svakom sluchaju. BTW, vidi se iz posta koliku strast gajish prema TC-u.. No chance without it, jel' da? :D [ bachi @ 28.04.2009. 10:51 ] @
Ovo oko instalacije se odnosilo na calexxov post. :)
Ma nije strast, više navika, šta znam... Probao sam i neki free commander i ono, ok je, ali nije TC. :) Koristi ono što ti završava posao. :) [ ki111er @ 28.04.2009. 15:48 ] @
Meni je Meda Centar koristio dok nisam naisao na XBMC, i ne treba ti touchscreen, podesio sam preko girdera daljinac i radim sve iz kreveta, pustam filmove, muziku, gledam slike, internet TV ma milion stvari. A cini mi se da u WMC mozes da gledas i TV ako imas TV karticu.
[ zonic @ 28.04.2009. 16:13 ] @
ki111er ,moze za TV si u pravu , prvi put mi radi TV kartica u MC od kad postoji i to u WIN 7 .
[ calexx @ 28.04.2009. 16:56 ] @
Citat: bachi: wcx_ftp.ini nije nevažno, tu se nalazi spisak ftp servera na koje se kačiš iz TCa, pa ako ga koristiš i u te svrhe, trebalo bi onda i to da sačuvaš, kako ih ne bi otvarao ponovo. Citat: musicmaster: A taj Embellished Edition se instalira normalno, pita te koje tjesh plugove, gde da se smesti, i shto je najsladje, ne trazi registraciju. Nema button 1, 2 ili 3, niti bilo kakav 'krek'. FULL validna verzija. [ musicmaster @ 28.04.2009. 18:17 ] @
Citat: Ne postoji takva verzija osim ako ne uvali neki wincmd.key ili ima krekovan exe fajl. You are wrong. ![]() Postoji samo tako. [ Catch 22 @ 30.04.2009. 10:51 ] @
Da li je još neko primetio da prilikom instalacije Winamp (zadnja verzija 5.552 full) na jednom mestu prijavljuje grešku vezanu ca CD ripping / burning, gde kaze "...nesto (-1), ova opcije nece biti omogucena"?
Moze biti da to ima veze sa onom pricom kako su blokirali instalaciju stranih kodeka, mada nisam primetio nikakav problem kod instalacije Win7codecs 1.0.9 Final ???!!! [ 93 Stefan @ 30.04.2009. 11:30 ] @
Svi znamo da se u igricama gubi fps u Visti u odnosu na XP.
![]() [ Catch 22 @ 30.04.2009. 12:10 ] @
^ Što ne otvoriš novu temu sa prigodnim naslovom, kad te baš toliko žuljaju te igrice?
Lično bih ti vrlo rado izašao u susret, ali kad ja nisam prava osoba za to pošto nijednu igricu nisam poterao poslednjih par godina (čak ni one pasijanse ni na XP-u, ni na Visti, ni na Win7) Zamisli da nas ima i takvih!? "Okorela igračka populacija" jeste brojna, ali možda i nije najbrojnija - samo je najglasnija! Zato se valda cela industrija oko toga i okreće (bar do nedavno je to bio slučaj) :D [ musicmaster @ 30.04.2009. 12:47 ] @
Citat: 93 Stefan: Svi znamo da se u igricama gubi fps u Visti u odnosu na XP. ![]() Dezinformacija sinko, veruj mi.... I Vista i 7-ca su DX "superiorniji". Na istoj konfiguraciji Call Of Duty 5 (World At War) pod 7-com kod mene radi neuporedivo bolje. Efekti vode i tome slichno, chovek samo da zine koliko je igrica prelepa.. Isto tako i Assassins Creed (chudo!), NecroVision, NFS undercover kao i Pro Street, itd.... Da se razumemo, WIn XP = DX9 ... Win7 = DX 11, tj. 10.1 [ Ivan Dimkovic @ 30.04.2009. 13:19 ] @
Citat: I Vista i 7-ca su DX "superiorniji". Bogme, ljudi radise objektivne testove za rendering, i pokazalo se da je 3D stack u Visti i te kako sporiji od XP-a na istoj masini clock-for-clock... Mislim da ima cak i ovde na ES-u okaceno negde, tabela sa rezultatima. Vista-in drajver model (LDDM) je mnogo komplikovaniji od XP-ovog, i logicno je da zauzima i trazi vise resursa. Koliko je to sve bilo potrebno - pitanje je, ali fakat jeste da se Microsoft ponajvise bavio zastitom prava holivudske mafije, a ne performansama svog video podsistema :( [ musicmaster @ 30.04.2009. 13:36 ] @
Onda su oni ludi, jer ja i josh mnogi, smem da se kladim,
imamo bolji fps kao i sami prikaz pod 7-com nego pod XP-om... Na istoj konfiguraciji. [ ninjaz @ 30.04.2009. 14:41 ] @
Meni se cini da je prikaz bolji, a da je fps losiji.
[Ovu poruku je menjao ninjaz dana 30.04.2009. u 16:20 GMT+1] [ 93 Stefan @ 30.04.2009. 17:39 ] @
Citat: Catch 22: ^ Što ne otvoriš novu temu sa prigodnim naslovom, kad te baš toliko žuljaju te igrice? Pa kad se toliko pričalo o Total Commanderu (?!) može malo i o stvarima koje su bitne i imaju veze sa OS-om, a ne sa time da li su igrice (kao što je slučaj sa TC-om) kompatibilne ili ne sa OS-om. To što svi vi pričate, mislim da ima veze jedino sa nVidia i Ageia PhysX-om. To utiče isto dosta na te stvari o kojima vi pričate, vodu, onda kad pucate u neko drveće da lepo izgleda... A i tek ima nekoliko igrica koje mogu da koriste DX 10, a tek 11... Tako da u svakom slučaju sa time nema veze. [ degojs @ 30.04.2009. 23:18 ] @
Citat: Ivan Dimković: Bogme, ljudi radise objektivne testove za rendering, i pokazalo se da je 3D stack u Visti i te kako sporiji od XP-a na istoj masini clock-for-clock... Mislim da ima cak i ovde na ES-u okaceno negde, tabela sa rezultatima. Vista-in drajver model (LDDM) je mnogo komplikovaniji od XP-ovog, i logicno je da zauzima i trazi vise resursa. Koliko je to sve bilo potrebno - pitanje je, ali fakat jeste da se Microsoft ponajvise bavio zastitom prava holivudske mafije, a ne performansama svog video podsistema :( Ima testova na netu koji pokazuju da Vista SP1 radi malo brže od XP SP2/SP3, što se igrica tiče. Npr. http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2302500,00.asp Čisto da se zna :) [ 93 Stefan @ 30.04.2009. 23:30 ] @
Svaka čast! Našao si jedan jedini po kome je Vista bolja, čudo nisi stavio neke sa M$ sajta :)
Ja sam lepo ovde pokrenuo temu pošto gomila vas ima i XP i Vistu pa ako neko može da ostavi rezultate benchmark testova, ali niko to nije hteo, tako da samo možemo sada da nagađamo kakvo je pravo stanje. [ degojs @ 30.04.2009. 23:46 ] @
^Pa nije jedan jedini. Evo ovde XP SP2 i Vista SP1.
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1390&page=2 Eto tu ispade Vista bolja za Oblivion ili COD4.. (Da se razumemo, sigurno ima i gomila testova gde XP prolazi bolje.) Primeti samo da razlika nije velika uglavnom, bez obzira koji sistem je brži. Citat: Ja sam lepo ovde pokrenuo temu pošto gomila vas ima i XP i Vistu pa ako neko može da ostavi rezultate benchmark testova, ali niko to nije hteo, tako da samo možemo sada da nagađamo kakvo je pravo stanje. Ja bih ti rado to uradio, ali XP sam uklonio. Šta više ti treba onda od te činjenice, ozbiljno? Doduše nisam veliki igrač, ali ozbiljno ti kažem - uklonio sam XP jer jednostavno nema potrebe (a konfiguracija koju imam je sasvim ništa posebno: AMD X2 4200+ (2.2 GHz, dual-core), 3GB RAM, ATi 3850/512 MB). E sad ako ćeš da se grizeš zbog 5 FPS na jednu ili drugu stranu... well.. :) Odosmo u offtopic. STOP :) [ zonic @ 01.05.2009. 17:26 ] @
Predhodno sam naveo da je u pitanju 64-bitna verzija ATI CATLAYST 9.4 sad je ok .
DAEMON Tools Lite 4.30.4 radi u windowsu 7 i besplatan je http://www.filehippo.com/downl...17d5ec70062dc0c6b2677087bb8ff/ [Ovu poruku je menjao zonic dana 02.05.2009. u 00:53 GMT+1] [ ckovi @ 03.05.2009. 00:38 ] @
Pročitao sam raspravu na temu i vidim niko se ne žali na Corelov Win DVD ..naime ja sam Vistu upgrejdovao na Win7 RC built 7077...čini se brža ali mi nikako neradi WinDVD za puštanje DVD filmova...probao sam i PowerDVD v9 i ista situacija...WinDVD sam instalirao ali kada ga pokrenem prijavljuje grešku "An internal exception occured (Address : 0x 0) Please contact [email protected] you!"
Možda neko zna o čemu se radi? PowerDVD još za vreme instalacije prijavljuje grešku...skidam ovu novu verziju built 7100 pa da vidim ima li neke razlike... [ ninjaz @ 03.05.2009. 13:50 ] @
Samo da kazem da VNC Viewer radi na RC dok na Beti nije radio. Takodje, Netlimiter radi bez ikakvih problema, samo je potrebno pre instalacije ukljuciti compatibility mod da bi uopste dozvolio instalaciju. To su jednia dva programa koja su mi pravila problem, ali sad rade
![]() [ ckovi @ 03.05.2009. 22:08 ] @
Da li je neko uspeo da instalira WinDVD na Win7 (RC...built 7100)?
[ IRdesign @ 07.05.2009. 22:06 ] @
Izvinjavam se ako se pisalo o ovome...nisam procitao celu temu.
Jel probao neko da li radi Adobe CS4 ? To mi je vrlo bitno. Pozdrav [ Catch 22 @ 07.05.2009. 22:17 ] @
^ Da ne zatrpavamo ovu temu, stvarima koje je već neko pre nas uradio
Windows 7 compatible software list (32/64) List of Anti-Virus Software Compatible with Windows 7 Official Microsoft Security software providers Napomena: Spiskovi (i verzije programa) nisu konacni... [ egavas @ 07.05.2009. 22:36 ] @
Sve to lepo radi, ali KMPlayer radi uzasno sporo (treba mu preko 10s da pokrene audio ili video fajl), a i nekada hoce oko proxy-a da pravi problem sto ranije verzije nisu radile.... Kanda se vracam na server....
[ zoltanf @ 08.05.2009. 06:59 ] @
Citat: egavas: Sve to lepo radi, ali KMPlayer radi uzasno sporo (treba mu preko 10s da pokrene audio ili video fajl), a i nekada hoce oko proxy-a da pravi problem sto ranije verzije nisu radile.... Kanda se vracam na server.... Čudno, meni KMPlayer radi perfektno. Pravio je probleme sa onim flash album art-om, ali kad sam to isključio, startuje se za oko 2sec. (verzija 2.9.4.1433) [ government1984 @ 12.05.2009. 11:32 ] @
Sto se tice igrica,one primetno bolje rade pod xp-om. Testovi nisu potrebni da bi shvatili,bar na mojoj masini.
Inace,na 3dmarku 06 sam imao isti skor na xp i w7,kao i na visti. Razlika je varirala oko 100 bodova... atlon 5200+ 2x1mb 2600xt gddr4 2gb rama Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|