[ boske22 @ 12.05.2009. 10:37 ] @
| Narode, treba mi pomoc.....!!!
Problem je nastao kad sam poslednji put instalirao Windows XP SP2 preko MAPS-a, gde svi racunari koji su pod MAPS-om prestali da se update-uju. Prvo sam posumnjao da mi je blokiran CD key od instalacionog diska Windows XP-a jer sam u poslednje vreme dosta puta reinstalirao Windows XP sa tim CD key-om.
Ljudi iz Microsoft-a su mi rekli da je moguce da se to desilo i da ne mogu da mi posalju novi CD key jer je XP zastareo i da instaliram Vistu na racunarima.
Instalirao sam Vistu na jednom racunaru i uradio update svega bez problema, ali mi se i na njoj pojavio isti problem posle 2 dana rada. Tu sam poceo da sumnjam da nije neki virus!!!
Dijagnoza je sledeca:
Nista nece da se update-uje pocev od windows update, AV update-a, bilo kojeg programa... Kod svih update je problem taj da ne mogu da nadju internet konekciju iako je ima i otvaraju se sajtovi.
Zanimljiva je cinjenica da nece da mi se otvaraju sledeci sajtovi: Microsoft.com, Kaspersky, Symantec, Eset, Comodo, i sl. Znaci svi AV sajtovi i online skeneri...
Dva servisa koja sluze za update su mi disabled Windows Update i Background Intelligent Transfer Service!!!
Skenirao sam raznim spyware tool-ovima, AV programi nista ne nalaze.
P.S. Kod racunara na koje imam OEM i na par koji su piratski sve normalno radi...
Ima li neko ideju u cemu je problem, bio bih vam veoma zahvalan!
Pozdrav |
[ Dashkes @ 12.05.2009. 14:47 ] @
Skinite program
HijackThis.
Kada ga preuzmete, preimenujte fajl u bilo sta, npr. “blabla.exe”. Pokrenite ga i kliknite “Do a system scan and save a logfile”. Taj log iskopirajte ovde.
[ Miroslav Jeftić @ 12.05.2009. 14:58 ] @
Hm... kako uopšte koristite XP u MAPS-u? Ako se dobro sećam, Windows XP nije dostupan već nekih dve godine, samo Vista.
[ boske22 @ 14.05.2009. 10:27 ] @
Uzgred, saznao sam u cemu je problem.
U pitanju je virus Conficker.A, Conficker.B, Conficker.C koji blokira sajtove antivirusa i microsofta i siri se po lokalnoj mrezi. Meni su skoro svi zarazeni racunari u LAN-u imam ih oko 15 pa cak i sam Server 2003.
Ako neko ima vise iskustva sa njim molim da pomogne, tj. imam problem da ga uklonim sa servera 2003...
[ Zoran Rodic @ 14.05.2009. 12:47 ] @
Conficker Removal Tool
Conficker Removal Tool 1.0.0.16
Virus alert about the Win32/Conficker.B worm
Conficker
I ako može samo info koji AV imate u firmi.
Kod mene je mreža od 40 računara i jedino su Nod i Kaspersky odbijali napade sa ostalih računara u mreži, dok ovi koji su imali ove besplatne, nazovi AV ... yad i beda
[Ovu poruku je menjao Zoran Rodic dana 15.05.2009. u 09:04 GMT+1]
[ boske22 @ 14.05.2009. 13:01 ] @
Hvala na postavljenim linkovima. Uspesno ga skidam sa Windows-ovim One Care Live Scanner-om.
Imamo besplatnu verziju COMODO Internet Security-a.
Racunari koji su imali NOD nisu zarazeni i mozda 2-3 racunara sa ovim AV-om nisu zarazena, svi ostali jesu.
One Care Live Scanner stalno mi signalizira upade ovog virusa. Moracu u subotu da raskacim sve racunare sa mreze i svaki pojedinacno da iskeniram, imas li mozda neki bolji predlog kako da ga uklonim sa mreze????
Hvala na odgovoru
pozdrav
[ Zoran Rodic @ 14.05.2009. 13:17 ] @
Pa pazi, nisam ja pravio neku filozofiju od toga
Takodje, došao u subotu, raskačio sa mreže i jedan po jedan
Taman kad pustiš skan na poslednjem onaj prvi gotov (čak i pre)
2 čuke posla sa sve šetanjem izmedju kancelarija.
[ boske22 @ 14.05.2009. 13:25 ] @
Skenirao sam sa ovil remove tool-om Domain server 2003 i sad nece da mi se podigne posle restarta. Tj. prilikom logovanja na administratorov nalog kaze mi da nepostoji taj domen. Ne znam sta sad da radim!!!!!Molim za pomoc!
[ Zoran Rodic @ 14.05.2009. 21:17 ] @
[ boske22 @ 15.05.2009. 07:27 ] @
Ok je sve, to je bio napad panike :) Sve je ok, ocistio je sa servera, samo moram u subotu kompletnu mrezu da ugasim i da idem od racunara do racunara.
Hvala i Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.