Citat:
ne znam kako da citiram, kao sto si ti uradio
sa leve strane kliknes na QUOTE POCETAK
pa napravis PASTE (pastujes kopirni deo teksta)
pa onda kliknes na QUOTE KRAJ
Citat:
1) To krčanje je upravo tako kako si rekao - pri određenim tonovima, da li su duboki ili visoki, ne znam - ali recimo kada odjednom u filmu postane glasniji zvuk, pa još ako ima explozija, pucnjave onda krči. do zvučnika nije, jer drugi film koji isto ima duboke i visoke tonove ne krči uopšte. Isto tako i muzika, glasna muzika sa raskošnim tonovima ne krči ni najmanje, ALI, ako pustim muzički DVD na laptopu, ono hoće da prokrči ponekad ??? Taj isti DVD koncert kad pustim na plejeru, na TV-u, super radi...
Svaki zvucni talas je pun delova razlicite jacine. 0% nema zvuka a na 100% maksimalno glasno. taj talas stalno osciluje. ali kad ljudi zele pri obradi nekog zvuka da ga pojacaju onda previse podignu talas gore blizu granice od 100%. to obicno smeta pojacalu ili zvucnicima i onda krce.
takva jacina zvuka se prikazuje graficiki sa level indikatorima... U prozoru od AC3Filter-a mozes da vidis te level indikatore kako se mrdaju. Ako suvise idu do gore i udaraju u vrh skale onda znaci da je zvuk previse pojacan kada ga je neko poslednji put obradjivao.
Ponekad se level moze smanjiti kroz neki filter za pustanje zvuka.
Citat:
3) Instalirao sam i taj ac3 filter, i ništa nije pomogao...
4) koristim uglavnom viplay i MPC.
U vipleyu kad pustis taj film otvori meni i izaberi Advanced > Filters i onda ces videti spisak od 3-4 filtera koji ucestvuju u pustanju tog filma. Napisi koji su.
Kroz taj spisak ujedno mozes da pristupis opcijama svakog od tih filtera pa da ga podesavas.
Citat:
Pitanje: jel GraphEdit program služi za gledanje koji audio i video filteri se koriste?
SAd sam na poslu, ali kad dođem kući pogledaću to... i javiću ovde...
Na znam za taj. Ja sam sve u vezi prioriteta codeca podesavao u programu GSpot. Ali za pristup opcijama nekog odredjenog codeca, moze i kroz ViPlay kao sto sam gore rekao.