[ apatin25 @ 17.05.2009. 11:38 ] @
Počeo sam da radim, pre tri meseca, na novom radnom mestu. Radim fakturisanje za kamione ! Pre se radilo ručno copy-paste ali sam uspeo da automatizujem Excel, tako da kad unesem kod od Artikla on mi sam u nastavku ispiše automatski iz baze podataka ostale parametre. Koristio sam funkciju lookup i ona je dobra za ovo.
Ali, druga faktura za EUR1, sad imam bazu podataka, u koju uvek dodajem nove artikele. Slika baze se nalazi u slici Artikli3 ! Artikli posediju materijal od kojih su korišćeni (sastavljeni) !! Problem je u tome što neki Artikli imaju više materijala (redova) a neki samo par !!!
Sada kako da u praznoj stranici (slika: copy1) uradim paste traženih artikala (nekad ih imam najviše do 105komada), i da mi u sledećoj stranici (slika:rezultat2) nađe i ispiše redom materijale koje sam tražio - za artikal i tako redom !!
Ja sam pokušao sa LOOKUP funkcijom ali mi je uvek smetalo to što artikli nemaju fiksni broj materijala.

Hvala Vam na pomoći !!!

[ apatin25 @ 19.05.2009. 18:09 ] @
Posto vidim da se niko nije javio za dogovor, onda cu postaviti pitanje uprosceno !!!

Kao sto se vidi na tabeli Artikli3 imam spisak artikala u bazi ! Pre sam morao rucno da filtriram artikal pa da ga kopiram u drugi, onda sledeci artikal filtriram pa kopiram i dodam ispod onog predhodnog artikla i tako redom, da bi dobio listu artikala kojih sam trazio ! Posto artikli imaju razlicite redove nisam mogao da ga programiram sa VLOOKUP funkcijom.

Znaci, hteo bi , neki makro program ili slicno, koji ce mi nakon unosa u jednu kolonu nekoliko trazenih artikala (nekad ide i preko sto komada), da mi pored njih redom napravi spisak grupa artikala iz baze koja je na drugoj listi. Posto, neki artikli imaju 10-15 redova, znaci listing za 100 trazenih artikala bi iznosio oko 1200 redova !

Treba mi automatika i to hitno, hvala unapred !!!

p.s.

ako nekom nije jasno ili fali neki podaci o bazi ili upitu neka slobodno pita !

[ apatin25 @ 22.05.2009. 15:34 ] @
Primer !

Samo upiši u prvoj tabeli kod iz artikla umesto N i samo će ti se reći !