[ mizza @ 18.05.2009. 12:42 ] @
| Prvo da kazem da se u audio-tehniku ne razumem previse, pa mi nemojte zameriti na deskriptivnom opisivanju sadrzaja. ;)
Posedujem neke relativno male drvene zvucnike sa panasonikovog mini haj-faja... mnogo su bolji od plasticnjaka koje upravo koristim na kompjuteru.
Zeleo bih da ih povezem na zvucnu kartu kompjutera, ali je problem sto svaki od zvucnika ima izlaz za 4 zice: 2 crvene i 2 plave (mislim, ali nisam siguran, da su plave od basa). Ukupno 8. Da li moguce to povezati u klasican "stereo" izlaz kakvu trazi integrisana zvucna karta?
Hvala
Pozdrav,
Ivan |
[ Stefan Todosić @ 18.05.2009. 13:09 ] @
Sudeći po tome što si napisao meni deluje kao da ti zvučnici nemaju skretnicu tj. da se skretnica nalazi u toj liniji na koju su bili zakačeni. Ako si planirao da to spojiš i da gurneš u komp teško će to da ti radi jer ti treba pojačalo koje će da pojača signal iz kompa, a pošto iz opisanog sam razumeo da zvučnici nemaju skretnicu trebaće ti i ona. Znači iz kompa na pojačalo, iz pojačala na skretnicu, pa na zvučnike. Najbolje je da ti pogledaš da li ti zvučnici imaju skretnicu za početak. Pozdrav!
[ Zainteresovan @ 18.05.2009. 13:47 ] @
2.1 sistem se moze naci za 15e...i svaki odradjuje posao ako se ne izivljava na njemu...
izivljavanje - pojacavanje preko 70%
[ Stefan Todosić @ 18.05.2009. 14:32 ] @
Citat:
Zainteresovan: 2.1 sistem se moze naci za 15e...i svaki odradjuje posao ako se ne izivljava na njemu...
izivljavanje - pojacavanje preko 70%
Upravu si. Mislim da je mnogo isplatljivije da kupi nešto, pa makar i polovno, nego da se zeza sa budženjem ovog. Jedino ako mu je baš stalo tj. jednostavno ga nešto vuče da pravi i budži. . . :))
[ mizza @ 18.05.2009. 19:07 ] @
E hvala puno na odgovorima.
Jeste, mnogo mi je lakse da nesto kupim nego da budzim... :)
Jel mi mozete preporuciti neki dobar 2.1 set za plafon 5000 din? Gledao sam Altec Lansing VS2421 i Logitec S220... ti su oko 20tak evra.
[ nkrgovic @ 18.05.2009. 21:01 ] @
To da neki 2.1 set moze da "odradi posao" zavisi od posla. Da zameni iole pristojan hi-fi - ne moze. Da se cuje neki zvuk, moze, naravno. :) Ako hoces da slusas muziku, mozda mozes da probas da prodas tu liniju, pa za te pare, plus tih 5K kupis neko polovno pojacalo i zvucnike... mozda nesto i moze da se zavrsi, ako se bas potrudis da juris polovno...
Ako hoces nesto za racunar, za prvu pomoc, i za slusanje muzike, par drugara mi je toplo preporucilo Microlab stereo aktivne zvucnike kao odlicne za te pare (stereo = 2.0 - nema sub, niti im treba). Ako nista, prosetaj i poslusaj ih, mislim da ces se prijatno iznenaditi.
[ mizza @ 18.05.2009. 21:37 ] @
Koliko sam video taj Mikroleb ima veliku paletu zvucnika... cak i te 2.1... Izgledaju onako, krajnje profi!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.