[ stonex @ 20.05.2009. 15:45 ] @
Virusi su napali ortakov komp . Ne dozvoljavaju mi boot sa instalacionog cd-a XP , nece da mi bootuje sa Hirensa . Nee dozvoljava mi instalaciju antivirusa .
Pitanje je , kako da formatiram particiju C ?
[ goldmankm @ 20.05.2009. 16:26 ] @
izvuci ga iz njegovog kucista, pa ga formatiraj, tako sto ces da ga zakacis na tvoj racunar.

Uh, jos nisam cuo za takav virus, da nije nesto drugo u pitanju? Neki hardware?
[ stonex @ 20.05.2009. 17:10 ] @
Skinuo sam Remove it pro i našao je 32 zaražena fajla samo nije full verzija pa samo skenira a neće da ih briše . Nije hardver u pitanju , stavljao sam svoj CD plejer ali neće ni sa jega ništa da učita . Ne bih da stavljam njegov hard u moj komp . Plašim se da mi ne udje u memoriju neki virus , otkud znam .

Edit : Stavio sam treći CD i sa njega mi je učitao XP instalaciju. Ne znam zašto nije hteo sa prethodna dva CD čitača . U drugom kompu rade normalno . Anyway , posao završen , particija formatirana .

[Ovu poruku je menjao stonex dana 20.05.2009. u 19:09 GMT+1]
[ Catch 22 @ 20.05.2009. 21:33 ] @
^ Sada ti vise nije bitno, ali za buduce slucajeve mozes da probas butabilni CD Avira AntiVir Rescue System
[ VlaK @ 21.05.2009. 19:27 ] @
Znači virus pravi razliku između dvd/cd čitača, pa sa nekih neće a sa nekih, eto, hoće. Da da, a onda je svizac umotao čokoladu...
[ stonex @ 22.05.2009. 22:05 ] @
Citat:
VlaK: Znači virus pravi razliku između dvd/cd čitača, pa sa nekih neće a sa nekih, eto, hoće. Da da, a onda je svizac umotao čokoladu...

Ne da pravi razliku između čitača već onoga što se nalazi na disku . Ajde pametni objasni mi őnako stručno , kako ti objašnjavaš da mi nekoliko puta vrti disk sa - instalacijom XP-a , sa antivirusom ili na primer Hirens boot disk - i pokaže mi da je PRAZAN DISK . Ako ubacim muzički cd ili igricu , lepo mi kaže šta je na disku . Ja sam pomislio da možda virus prepoznaje pretnju na disku i neće da pokaže ništa na njemu .

Ajde pametni , šta bi ti pomislio !?
[ edin555 @ 22.05.2009. 22:32 ] @
Zar je tu potrebno neko posebno objasnjenje ;), mjenjanje optickih uredjaja na razlicitim konfiguracijama moze vrlo lako
dovesti do toga da "ploca" ne vidi "optiku". Nisi nam reko ni koje viruse si nasao da i mi vidimo koji su iako cisto sumnjam i jednostavno ne vjerujem da postoji virus koji moze da "sabotira" butabilni cd, dok je sasvim druga situacija sa optickim uredjajima. A to se uostalom i potvrdilo jer si ipak odradio poso sa butabilnim cd-om.
[ stonex @ 22.05.2009. 22:56 ] @
Citat:
edin555: Zar je tu potrebno neko posebno objasnjenje ;), mjenjanje optickih uredjaja na razlicitim konfiguracijama moze vrlo lako dovesti do toga da "ploca" ne vidi "optiku"..

Sumnjivo mi je bilo to što ne vidi one bitne po sistem a igrice i muzički cd vide .