[ NICS @ 20.05.2009. 20:21 ] @
[ NICS @ 20.05.2009. 20:21 ] @
[ skemamen @ 21.05.2009. 01:21 ] @
Ako si ikada radio u dnevnim novinama, onda znas da je tim "prelamacima" pun k**ac novinara i urednika koji im stalno "ruse" strane kako im se digne... Naravno da im se onda j*be na sta ce liciti strana.
Ja sam poceo sa mnogo entuzijazma, malo po malo sam poceo da vezujem konja gde mi gazda kaze (novinar, talentovan za sve - pogotovo za dizajn i prelom) da bi mi se na kraju stvarno j*balo za cele novine... Svi su danas umetnici. Ja dijamante ne bacam pred svinje, ako hoce zelenu boju sa zutom, dobice zelenu boju sa zutom... [ skemamen @ 21.05.2009. 01:23 ] @
...
[ Take 5 @ 21.05.2009. 08:42 ] @
Citat: NICS: Mogli su bar da se potrude malo oko montaze naocara. Mnogo cudno deluje Ta slika sa naocarima kruzi internetom vec godinama, tako da se ocigledno nisu trudili uopste. "Instant design: Who cares" ;) [ skemamen @ 21.05.2009. 16:29 ] @
Ja bi napravio veliku razliku izmedju dizajnera i prelamaca u dnevnoj stampi, buduci su prelamaci priuceni za rad u Photoshopu a obuceni za rad u Quarku / InDesignu. Po nekoj mojoj slobodnoj proceni 85% prelamaca koristi Photoshop na amaterskom nivou (prebacivanje slika iz RGB u CMYK, brightness, levels i to je to)...
[ milan_CG @ 26.05.2009. 01:09 ] @
Neznam koji je tvoj problem. Meni se cini da nisi ni omirisao stampariju. da si samo bio jedan dan na 2 sata od pocetka paljenja rotacije
kad ti svi stanu na glavuu a novinari pored teksta ne donesu sliku a ti moras na brzi nacin popuniti prostor. Druze moj nezahvalan i slabo placen posao momaka koji prelamaju stampu. Ja se tim bavim od 1985 kao prvo radio sam klasicnu repro-foto pripremu seci, lepi, kroji, dekuj, maskiraj. Trebao si tada videti sta je priprema i hitan posao a sada si kupio PC i mislis da si dizajner a olovku i kist u zivotu nisi uzeo u ruke. Kao primer navescu ti moja prva vizit karta koju sam pripremao bila je skoro A3 format da bi na repro kameri u smanjenju dobio ostre ivice. Letraset i zablon slova da nepricam. Momci rade za kolko su placeni. Vidjao sam ja greske i kod Italijanskih casopisa gde je stampa boli glava. [ skemamen @ 26.05.2009. 16:29 ] @
@milan_CG
A na koga ti mislis, odnosno kome ovo govoris...??? [ Krayzie @ 27.05.2009. 13:05 ] @
@ Milan_CG
Svaka cast! Mi smo u Tipoplastici cesto koristili Letraset i reprokameru, a i onu Pelikan ili Schminke dek boju. Eh, stare dobre metode... Podsetio si me :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|