[ Dejan Jankovic @ 21.05.2009. 23:12 ] @
Ovo mi se desava vec drugi put u poslednjih 10-tak dana tako da sumnja pada na neki novi virus.
Jednostavno windows nece da se butuje sa CD-a - pojavi se kratko poruka "press any key to boot..." i onda crni ekran.
Dakle CD je sigurno OK a sve proradi kad se skine HDD a i Linux se butuje.
Prvi put sam mislio da je hardver (kablovi, bios), sada se to desilo na racunaru koji je 100% OK !!?
[ Dashkes @ 22.05.2009. 07:23 ] @
Koji OS trenutno imate? Morate prvo da formatirate hard disk.
[ kristi1 @ 22.05.2009. 08:18 ] @
Citat:
Jednostavno windows nece da se butuje sa CD-a - pojavi se kratko poruka "press any key to boot..." i onda crni ekran.

Kad se pojavi ta poruka moras da lupis bilo koji taster, enter naprimer.
[ Dashkes @ 22.05.2009. 08:24 ] @
Citat:
kristi1: Kad se pojavi ta poruka moras da lupis bilo koji taster, enter naprimer.

Ja sam razumeo da se crn ekran pojavljuje posle pritiskanja bilo kog tastera.
[ Dejan Jankovic @ 22.05.2009. 22:05 ] @
Naravno da se crn ekran pojavljuje posle pritiskanja bilo kog tastera;)))))
Na tom hardu (na obe masine) prethono je bio win XP
Kako da formatiram HDD kad se ne butuje sa win cd - tj moze iz linux-a (ili nesto ...) ali poenta je o cemu se tu radi
Nisam pocetnik - instalirao sam windowse nebrojeno puta
[ Dashkes @ 23.05.2009. 08:19 ] @
Skinite Active@ KillDisk i formatirajte hard.
[ kristi1 @ 23.05.2009. 08:34 ] @
Mozes da formatiras sa linuxom, recimo Slax Live CD. Imaces pristup svim particijama, nego mozda nije bobar taj disk XP, jesi probao sa nekim drugim CD-om.
Moze da bude i do ram memorije, je si probao da kombinujes, da izvadis jednu, ako imas dve, ili da promenis slotove.
[ Dejan Jankovic @ 23.05.2009. 11:26 ] @
OK da razjasnimo resio sam ja problem, tako sto sam formatirao HD (drugim alatom) ali sam cisto hteo da saznam sta je u pitanju a narocito sto se isti problem ponovio (drugi put u skorije vreme)