[ Zarkomir @ 22.05.2009. 17:30 ] @
| meni hitno treba pomoc kako da povezem 2 neonke od po 8 w na napajanje od kucista please ima li ko da mi moze pomoci,....inace neonke su pre sluzile kao osvjetljenje u slucaju nestanka struje.....pomazite ljudi ako mozete.....mislim da sam pitanje postavio pravlim ljudima....unapred hvala.... |
[ robert63 @ 22.05.2009. 18:44 ] @
Kad si vec u nedoumici :
>>kako da povezem 2 neonke od po 8 w na napajanje od kucista<<
Kazi na koje kuciste bi da ih povezes?
S' obzirom da su cevke sluzile za osvetljenje za vreme nestanka struje:
(Verovatno preku AKU i pretvaraca)
Sad ces morati da zanemaris taj njihov "originalni" pretvarac
i da ih spojis kao i svaku drugu cevku koja ima 2+2 kraja za napajanje,
I da im dokupis prigusnice od 8 W,startere i podnozje,,,------------ i to za svaku posebno !
Znaci kacices ih na 220Vac preko prigusnice,
a one ce da se pale pomocu startera ---------UZ VEC POZNATU SEMU !
Ako nesto ne ide,,,tu sam da " ne zapne " :-),:-),:-)
Naravno da postoje i drugi nacini povezivanja dve cevke od 8w na 230Vac,,,
ali za sada mislim da je ovo-navedeno OK.
[Ovu poruku je menjao robert63 dana 22.05.2009. u 20:06 GMT+1]
[ guja011 @ 22.05.2009. 22:53 ] @
Citat:
Zarkomir: meni hitno treba pomoc kako da povezem 2 neonke od po 8 w na napajanje od kucista . inace neonke su pre sluzile kao osvjetljenje u slucaju nestanka struje.
ukoliko su neonke imale tu primenu a poseduješ i armaturu sa pretvaračem, vidi prvo koliki je napon na akumulatoru koji su koristile da bi ti se reklo kako da ih povežeš dalje.
[ Zarkomir @ 23.05.2009. 22:10 ] @
paa na kuciste....snac cu se nekako nego....kako da uspijem da ih povezem da mi rade na napajanje od pc-a...tj kad upalim comp da se pale i one...a znam kako povezati....na 220 V...samo nznm kako na napajanje od kucista koje daje mnogo manje...daje nekih 12 -tak Volti na izlazu :D...pa ako mi mozes pomoci oko toga bio bih ti veoma zahvalan :D
[ Zarkomir @ 23.05.2009. 22:11 ] @
paa....na ukumulatoru....tacnije to su bile dvije vece baterije nznm koliko ampera volti ili watti :P.....ali raspitacu se pa cu ti reci :)
[ Zarkomir @ 23.05.2009. 22:12 ] @
akumulator *
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.