[ vajcek @ 23.05.2009. 05:39 ] @
Instalirao sam bin fajl kao no-root user, dakle sa običnim privilegijama. Kako mogu da obrišem ovu instalaciju? Da li je dovoljno obrisati folder u kome se ekstrakovala instalacija?

Hvala na odgovorima.
[ combuster @ 23.05.2009. 07:12 ] @
Koji si tacno bin instalirao? Ako si ga raspakovao kao user onda bi trebalo da bude dovoljno da obrises taj direktorijum i eventualno .imeprograma koji je hidden u tvom home-u ako ga ima uopste...
[ vajcek @ 23.05.2009. 11:00 ] @
Instalirao sam Real11GOLD.bin Imam ga instaliranog nekoliko puta. Konfiguracijski folderi su u:
/usr/local/bin
/opt/real

a poslednja verzija je u /home

Pre ovog poslednjeg instaliranja bilo mi je podešeno da se umesto Real10 koji je instaliran preko Yasta podiže 11-tica, ali sam napravio jednu budalast grešku, koj me koštala vraćanja na Real10, i sad mi sve podiže preko njega. A ja bih hteo da vratim Rea11GOLD. Htedoh da obrišem sve instalacije koje nisu u folderu /opt.

Eto, to sam uradio.

Ko može da se snađe, nek pomogne.

Hvala vam.
[ Ixtis @ 23.05.2009. 11:32 ] @
Pa ja mislim da si dobro uradio. Ali, najbolje je da ti obrišeš obe verzije. Dakle 10 iz Yasta, a 11 ručno (/opt/real, /usr/local/bin, /user/share/icons, /home/.real, proveri i u /usr/bin da nije nešto ostalo.). To bi trebalo da je to!
[ vajcek @ 23.05.2009. 22:44 ] @
Uradio sam sve kako si mi rekao. Obrisao tačno sve šta si rekao da treba da izbrišem ("desetku u Yast-u, a one ostale foldere "ručno" gde si sve rekao, s tim što mi u $home folderu nije bilo fajla .real niti bilo kog koji podseća na konfiguracijski folder Real playera). Onda sam u $home folderu pokrenuo instalaciju bin fajla kao root (jer tako i piše u jednoj od tema na ovom forumu ( http://www.elitesecurity.org/t71477 )). I sve se samo rasporedilo kao i prošlog puta kad sam instalirao pa mi radilo kako treba. I podiže "jedanaesticu".

Hvala još jednom.
[ _AxeZ_ @ 24.05.2009. 01:25 ] @
Obicno postoji uninstall skripta.
[ vajcek @ 25.05.2009. 14:53 ] @
U ovom bin fajlu kad se raspakuje taj bin fajl ima nekih uninstall-ova, ali nema "totalni uninstall", da se izbriše sve. Evo spiska fajova koji u sebi maju naslov uninstall

postinst/uninstall_gconf_settings.sh
postinst/uninstall_icon_on_desktop.sh
postinst/uninstall_icon_resource.sh
postinst/uninstall_locale_files.sh
postinst/uninstall_menu.sh
postinst/uninstall_misc.sh
postinst/uninstall_moz_plugins.sh
postinst/uninstall_system_wide_sym_links_non_LSB.sh

Koji od ovih treba upoterbiti za uninstall plejera? Možda zatreba...

Hvala na odgovoru.