[ Cookie_PA @ 25.05.2009. 01:04 ] @
Pozdrav,

Imam jedno pitanje.

Naime, zavrsio sam Visoku skolu strukovnih studija za inf. i kom. tehnologije (stara Visa PTT), smer internet tehnologije i planiram da upisem specijalisticke strukovne u istoj "skoli"!

Interesuje me kakve su mogucnosti nastavka studiranja posle navedene specijalizacije? Znam da u Srbiji ne postoji mogucnost nastavka studiranja nakon spec. (jedino upisivanje akademskih pa master, doktorat...).

Znaci interesuje me inostranstvo.... Zanima me kako se naziva studijski program nakon specijalizacije i da li to uopste postoji... Nacuo sam da postoji u inostranstvu, i da je to MBA, ali nije sigurno
Takodje u kojim zemljama je moguce upisati isti ( ako postoji :) )?


Ako neko zna, molio bih da odgovori, pretrazio sam ceo net i nisam nasao adekvatan odgovor... Svaka informacija je dobrodosla!

Hvala u napred, pozdrav!
[ maliradojca @ 27.05.2009. 18:00 ] @
Posto smo kolege, ja sam isto razmisljao o tome. U principu specijalisticke studije se i ne racunaju kao nesto dodatno, u varijanti da zelis da nastavis akademske studije, koliko sam shvatio. A na FTN u Novom Sadu , nakon njihovih specijalistickih studija mozes da nastavis na master studije, kod njih. Samo je mana(sto se nas tice) sto ne postoji smer za programiranje ili mreze.
A MBA je za administraciju.