[ Sajben @ 25.05.2009. 11:25 ] @
Imam LAN mrezu i preko cmd-a pokusavam da sa jednok racunara iskljucim drugi pokusao sam na vise nacina..
1.shutdown -i pa tamo sam uneo ip. adresu a ispise "Access is denied."
2.shutdown -m \\ime_racunara -s
[ NooND @ 25.05.2009. 14:38 ] @
Pokusaj i sa shutdown -s -t 1 -f -m \\imeracuna

ali moras imati administratorski nalog na tom kompu koji gasis.
[ chegarjovan @ 25.05.2009. 15:45 ] @
Ili pokusaj ovo:

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896649.aspx
[ musicmaster @ 25.05.2009. 16:35 ] @
Ako ne ide i dalje,
probaj Deep Freeze 6.0 server/klijent varijantu.

Ne morash ni da ih zamrzavash, te ostale rachunare.
Sa njim, shutdown i restart kao na dugme.

Lepota od programa.
[ plavigor @ 25.05.2009. 18:11 ] @
Ja ovako gasim moje računare:
shutdown /s /t 30 /m \\ime_računara
Na računaru koji želi da se ugasi tvoje korisničko ime mora biti član administratorske grupe (ako lokalna polisa nije menjana). Pored toga, to korisničko ime mora imati lozinku (bar što se tiče gašenja preko Cmd-a).
[ Joja82 @ 26.05.2009. 08:12 ] @
Probaj da otkucas SHUTDOWN -i i izbacice ti neki mali GUI i tu upisi adresu racunara koji gasis.
[ ivan1122 @ 05.06.2009. 12:03 ] @
Evo ti skripta, ja je koristim i odlicno radi.. dobra je zbog jos jedne stvari sto ima odgodu gasenja tako da je ja koristim na MS server 2003 a pokrecem je sa Schedule task menagerom

Code:
Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
WSHShell.Run "%windir%\system32\shutdown.exe -s -t 360"
wscript.quit

.vbs

[ THE_BRAIN @ 11.12.2009. 10:36 ] @
Ovako da vam sve objasnim ako ste umrezeni i ako ste guest kako gasiti comp i kako postati administrator:
za pocetak udjite u cmd,kada ste usli onda ukucajte net user, ako pise administrator onda pisite ovako, net user administrator * kada ste to ukucali onda mozete dati novi password administratoru,ukucajte password koji vi zelite,onda kucajte shutdwon -l to ce vas izlogovati iz compa ali ne brinite se kada hocete da udjete ukucajte administrator i onu novu sifru koju ste dali,kada ste usli udjite ponovo na cmd kucajte net view onda shutdown -i ukucajte koji compujter hocete da gasite...
[ someone_bl @ 12.12.2009. 10:00 ] @
Citat:
THE_BRAIN: Ovako da vam sve objasnim ako ste umrezeni i ako ste guest kako gasiti comp i kako postati administrator:
za pocetak udjite u cmd,kada ste usli onda ukucajte net user, ako pise administrator onda pisite ovako, net user administrator * kada ste to ukucali onda mozete dati novi password administratoru,ukucajte password koji vi zelite,onda kucajte shutdwon -l to ce vas izlogovati iz compa ali ne brinite se kada hocete da udjete ukucajte administrator i onu novu sifru koju ste dali,kada ste usli udjite ponovo na cmd kucajte net view onda shutdown -i ukucajte koji compujter hocete da gasite...

Ovo naravno nije tacno... Ako koristis nalog sa minimalnim pravima nema nista od izmjene administratorskog passworda....
[ morgenstern @ 18.04.2012. 05:29 ] @
Moze pomoć... Isto zelim preko mreze da ugasim racunar.. .Kada u cmd ukucam "shutdown -I" izađe mi GUI gde mogu da nađem računar koji želim da ugasim... Međutim kada kliknem na "Browse" izbaci mi grešku "The Active Directory Domain Services is currently unavailable" ?!

Probao sam da i direktno u cmd ukucam ime računara koji želim da ugasim ali bi dobijao poruku da je pristup odbijen....

[ rajco @ 18.04.2012. 07:32 ] @
Ukoliko koristiš PS i AD ili radnu grupu možeš iskoristi ovo http://rajco.me/blog/2012/03/p...a-racunara-preko-powershell-a/ jedino što je tu dat restart, ali uz malu izmenu metod win32_OperatingSystem klase možeš birati da li ćeš ići shut down, power off, forced power off...