[ blilic2 @ 25.05.2009. 16:17 ] @
Imam velik broj slika i trebam da ih obradim svjetlina itd... i sad trebam da napravi akciju u ps ali ne znam kako treba mi da jednu sliku obradim a druge da budu po njoj obrađene i spremljene u folder koji ja odredim da li moram sve slike da ih otvorim ili samo da izaberem folder u kojem su malo mi objasnite kako se to radi ?
[ cozi @ 25.05.2009. 16:41 ] @
Stavi sve slike u 1 folder, prevuci (drag and drop) u otvoren ps, otvorice ti se sve slike.
Ako ti nije otvoren panel akcije, idi na window pa izaberi actions (alt+f9). Izaberi jednu sliku, klikni na panelu actions za novu akciju, nazovi je kako zelis. Ako ne bude ukljuceno (crveno) dugme rec, na panelu, ukljuci ga. Odradi sta zelis da radis sa slikom, efekti, smanjivanje, svetlo... pa onda snimi tu sliku u folder u koji zelis mozes i u isti ali onda ce ti snimati preko postojecih slika. kada zavrsis obradu te prve slike stisni stop, na action panelu. Onda idi od slike do slike i play action... Mozes da napravis i novu akciju koja ce sama ici od slike do slike i sadrzati prvu akciju ali to je malo komplikovanije.
[ Skandy @ 25.05.2009. 16:43 ] @
U Photoshopu uz pomoc akcija mozes prilicno ubrzati rad, koji podrazumeva isti efekat na vise grafika. Znaci moci ces uz pomoc akcija da posvetlis sve slike iz jdnog foldera i da ih automatski snimis u drugi folder, ali ce to posvetljenje biti u istom procentu kao sto si uradio na prvoj slici, sto opet podrazumeva da ce neke slike biti previse posvetljene a neke nedovoljno....
korisni linkovi:
http://tehnika.krstarica.com/l...photoshop-akcije-skup-efekata/
http://blog.epicedits.com/2008...w-to-create-photoshop-actions/
http://yanikphotoschool.com/tu...s-in-photoshop-video-tutorial/
http://www.youtube.com/watch?v=CGmOmVUpN44

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=vxQ350qUVvc

Kada pogledas gore postavljene linkove sa tutorijalima, na sledecim linkovima ces nauciti kako potpuno automatizovati proces:

http://www.youtube.com/watch?v=quRk6R_scLI
http://www.youtube.com/watch?v...;playnext_from=PL&index=60

Bez obzira sto na ovim primerima nije primenjeno ono sto tebe zanima, pomocu njih ces nauciti da koristis i kreiras iste.

[Ovu poruku je menjao Skandy dana 25.05.2009. u 18:19 GMT+1]
[ blilic2 @ 25.05.2009. 18:03 ] @
Zahvaljujem pomoglo je sad mogu da uradim što mi treba.