[ frogman @ 26.05.2009. 14:11 ] @
Kreirao sam intranet sajt u WSS 3.0 na platformi w2k3 i sada bih zelio da povezem bazu kreiranu u access-u 2007 koristeci SharePoint Designer 2007. Kada kreiram OLEDB konekciju i ukucam string Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\myFolder\myAccess2007file.accdb;Persist Security Info=False dobijam gresku server cannot access the database i bla bla bla ostatak. Interesuje me da li je iko imao slican scenario i da li je kacio access bazu na WSS pa da podjeli iskustvo

Unapred zahvalan.
[ frogman @ 02.06.2009. 15:41 ] @
Podigao sam SQL 2005 i migrirao mdb bazu, uspeo sam sa SPD 2007 da putem insert data view konektujem WSS 3.0 sajt i izlistam kolone iz tabela odredjenih baza jer je relaciono organizovana, medjutim to mi nije dovoljno, nisam uspeo da pronadjem niti jednu komponentu u SPD tipa slicno kao neki editbox ili editgrid koji mi omogucaca da promenim zapise u tabelama baze, sqlconnection i dataview odlicno suradjuju sa SQL upitima ali to je samo ispis, ako ima neko iskustvo sa slicnim bio bih mu zahvalan.
[ bjevta @ 02.06.2009. 18:24 ] @
žabac,

je l može SharePoint da koristi MSSQL bazu za podatke? nisam nešto familijaran s SharePoint-om pa moram da pitam, jer sam negde pročitao da SP ima "neki svoj fazon" za skladištenje podataka od koga DBA dobijaju ospice?

pozdrav,
bj
[ frogman @ 03.06.2009. 07:30 ] @
WSS koristi integrisanu SSEE bazu koja je primarno za konfiguraciju, wss moze da koristi MSSQL i sve ostale verzije, oracle, xml i slicno. Trenutno sam u potrazi za nekim custom data kontrolama kojim mogu da uradim update baze.