[ bradic @ 27.05.2009. 12:54 ] @
Problem je sledeci: Kada sacuvam fajl iz Worda kao *.XML izgube mi se Enteri u tom novom *.XML fajlu, tj. sve mi postane jedan paragraf iako sam tu imao vise paragrafa izdeljenih Enterima. Taj *.XML fajl posle treba da ucitam u InDesign, ali dzaba kada mi je sve jedan paragraf pa treba rucno da lupam Entere.

Ima li resenja?
[ 3okc @ 29.05.2009. 20:21 ] @
Evo, ja sam proizvoljno iskucao fajl sa više pasusa i probao da ga sačuvam kao XML (Word 2003) pa nemam takvih problema: Word ga ponovo otvara i prikazuje identično kao i pre snimanja/zatvaranja.

Ako ti se problem ustvari javlja kod učitavanja XML-a u InDesign, pošto nisi sasvim jasan, onda pitanje nije za ovaj forum.

Ne zvuči mi baš verovatno da ID ne ume da pročita XML, ali, za svaki slučaj bi mogao ovo da izguglaš, jer bi do sada sigurno neko već imao ovaj problem. Alternativno, možda bi mogao da "olakšaš" prebacivanje tako što bi uklonio što je moguće više nepotrebnih tagova iz wordovog XML-a. U tvom slučaju, to je sve osim golih pasusa, ali, možda će pomoći i ako samo ukloniš podatke o dokumentu (Properties): npr obrišeš sve tagove između 'o:DocumentProperties' i 'w:body' (ovaj poslednji, ne briši).

Takođe, možeš Wordu da naložiš da pri snimanju ne čuva, tj da ukloni, podatke o korisniku: Tools > Options > Security.
[ bradic @ 11.06.2009. 14:14 ] @
Ma da, obrisao sam sve wordove oznake i dao kao cist tekst. Video sam sta InDesign stavlja na kraj paragrafa kada on pravi svoj XML pa sam to isto stavio i na kraj paragrafa u Wordovom XML fajlu i to je to.

Hvala